' of ; vergeten t_variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap evidor

Jaap evidor

08/11/2012 22:39:33
Quote Anchor link
Hey, ik moet ergens een haakje of ; vergeten zijn maar ikzie het zo niet. Mischien dat iemand anders me kan helpen.

Het script werkte prima. Tot ik het volgende stukje code der aan toevoegde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

$domeincheckurl
= array('domein1' = 'nl.tl', 'domein2' = '3x4.nl');

$domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

$domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];

$domeindb = $domeincheckdb[$_POST['domein']];

?>


Hier een deel van het script.
Waarbij die de volgende foutmelding geeft.
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/jaspeza77/domains/domeincheck.co/public_html/test2/lilurl/index.php on line 14
Naar mij weten staat alles gewoon goed. Bij iemand anders die het testen voor me gaf die geen foutmelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php /* index.php ( lilURL implementation ) */

require_once 'includes/conf.php'; // <- site-specific settings
require_once 'includes/lilurl.php'; // <- lilURL class file

$lilurl = new lilURL();
$msg = '';

// if the form has been submitted
if ( isset($_POST['longurl']) )
{



$domeincheckurl = array('domein1' = 'nl.tl', 'domein2' = '3x4.nl');

$domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

$domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];

$domeindb = $domeincheckdb[$_POST['domein']];


// escape bad characters from the user's url
$longurl = trim(mysql_escape_string($_POST['longurl']));

// set the protocol to not ok by default
$protocol_ok = false;

// if there's a list of allowed protocols,
// check to make sure that the user's url uses one of them

if ( count($allowed_protocols) )
{

foreach ( $allowed_protocols as $ap )
{

if ( strtolower(substr($longurl, 0, strlen($ap))) ==

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:54:35
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

08/11/2012 22:50:07
Quote Anchor link
Moet het niet dit zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $domeincheckurl
= array('domein1' => 'nl.tl', 'domein2' => '3x4.nl');
?>

ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $domeincheckurl
= array('domein1' = 'nl.tl', 'domein2' = '3x4.nl');
?>
Gewijzigd op 08/11/2012 22:50:36 door Nick Dijkstra
 
Jaap evidor

Jaap evidor

08/11/2012 23:36:52
Quote Anchor link
Hey,

Dit klopt moet inderdaad => zijn, was vergeten de> terug te plaatsen. Had al geprobeerd of het daar aan lag. Maar weer terug aangepast en krijg nog steeds de zelfde fout melding
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/11/2012 00:38:45
Quote Anchor link
regel 34 accolade openen, maar niet sluiten en een if met == erachter gaat ook niet werken en onder de if minimaal 1 regel code of anders {}
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 07:06:43
Quote Anchor link
Hey frank,

Klopt het script gaat nog veder, achter de == .

Maar wanneer ik het volgende in een php bestand plaats.

Geeftdie ook de errorr aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?

$domeincheckurl
= array('domein1' = 'nl.tl', 'domein2' = '3x4.nl');

$domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

$domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];
 
Sem E

Sem E

09/11/2012 08:46:53
Quote Anchor link
Moet het niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 [code]<?

    $domeincheckurl
= array('domein1' => 'nl.tl', 'domein2' => '3x4.nl');

    $domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

    $domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];
?>



ipv


<?php
 [code]<?
          // Waarom heb je hier wel =
    $domeincheckurl = array('domein1' = 'nl.tl', 'domein2' = '3x4.nl');

          // En hier gebruik je =>
    $domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

    $domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];
?>

 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 08:57:43
Quote Anchor link
Hey sem,


Zoals ik me vorige reactie al aangaf, er hoort ook => te zijn n. Aar door die foutmelding ging ik twijfelen, en had het dus zonder > geprobeerd. Maar dat was de fout dus niet.
Immiddels staat der wel weer => maar nog steeds de foutmelding
 
Marvin H

Marvin H

09/11/2012 10:15:01
Quote Anchor link
@jAAIWN: heb je op beide plaatsen de = vervangen door =>, dus zowel bij domein1 en domein2
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 10:21:54
Quote Anchor link
Ja en nog steeds de zelfde foutmelding, had die haakjes puur weggehaald om te kijken of dat mischien de fout gaf. Naar of ik ze nou plaats of niet plaats, blijf de zelfde foutmelding krijgen.

En zonder die 4 regels werkt het wel gewoon.
 
Stefan WM

Stefan WM

09/11/2012 10:31:41
Quote Anchor link
Je sluit geen foreach af en die if klopt natuurlijk ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
foreach ( $allowed_protocols as $ap )
{

if ( strtolower(substr($longurl, 0, strlen($ap))) ==
?>
 
Marvin H

Marvin H

09/11/2012 10:34:05
Quote Anchor link
@Stefan, hij had al aangegeven dat de IF nog verder gaat, echter dat is niet gepost hier... gezien daar de fout niet in zit volgens de foutmelding : Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/jaspeza77/domains/domeincheck.co/public_html/test2/lilurl/index.php on line 14
 
Victor -

Victor -

09/11/2012 11:09:01
Quote Anchor link
Deze code is gewoon goed, verwijst de foutmelding niet naar een ander bestand?


Toevoeging op 09/11/2012 11:09:11:

Deze code is gewoon goed, verwijst de foutmelding niet naar een ander bestand?


Toevoeging op 09/11/2012 11:09:11:

Deze code is gewoon goed, verwijst de foutmelding niet naar een ander bestand?
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 13:18:13
Quote Anchor link
Ik verwacht niet dat het aan een ander bestand ligt,

Want haal ik die 4 regels der uit, werkt me script gewoon. Als het in een ander bestand zat. Had die ook daarna nog de foutmelding moeten geven.

Ik heb echt geen idee wat had nog kan wezen
 
Marvin H

Marvin H

09/11/2012 13:22:32
Quote Anchor link
Plaats je gehele index.php eens hier tussen [.code] [./code] (zonder . natuurlijk)

/home/jaspeza77/domains/domeincheck.co/public_html/test2/lilurl/index.php
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 13:44:59
Quote Anchor link
Toevoeging op 09/11/2012 13:48:59:

[.code]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<?php /* index.php ( lilURL implementation ) */

require_once 'includes/conf.php'; // <- site-specific settings
require_once 'includes/lilurl.php'; // <- lilURL class file

$lilurl = new lilURL();
$msg = '';

// if the form has been submitted
if ( isset($_POST['longurl']) )
{



$domeincheckurl = array('domein1' => 'nl.tl', 'domein2' => '3x4.nl');

$domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

$domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];

$domeindb = $domeincheckdb[$_POST['domein']];


// escape bad characters from the user's url
$longurl = trim(mysql_escape_string($_POST['longurl']));

// set the protocol to not ok by default
$protocol_ok = false;

// if there's a list of allowed protocols,
// check to make sure that the user's url uses one of them

if ( count($allowed_protocols) )
{

foreach ( $allowed_protocols as $ap )
{

if ( strtolower(substr($longurl, 0, strlen($ap))) == strtolower($ap) )
{

$protocol_ok = true;
break;
}
}
}

else // if there's no protocol list, screw all that
{
$protocol_ok = true;
}


// add the url to the database
if ( $protocol_ok && $lilurl->add_url($longurl) )
{

if ( REWRITE ) // mod_rewrite style link
{
$url = 'http://'.$domein.dirname($_SERVER['PHP_SELF']).'/'.$lilurl->get_id($longurl);
}

else // regular GET style link
{
$url = 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['PHP_SELF'].'?id='.$lilurl->get_id($longurl);
}


$msg = '<p class="success"> Your lil&#180; URL is: <a href="'.$url.'">'.$url.'</a></p>';
}

elseif ( !$protocol_ok )
{

$msg = '<p class="error">Invalid protocol!</p>';
}

else
{
$msg = '<p class="error">Creation of your lil&#180; URL failed for some reason.</p>';
}
}

else // if the form hasn't been submitted, look for an id to redirect to
{
if ( isSet($_GET['id']) ) // check GET first
{
$id = mysql_escape_string($_GET['id']);
}

elseif ( REWRITE ) // check the URI if we're using mod_rewrite
{
$explodo = explode('/', $_SERVER['REQUEST_URI']);
$id = mysql_escape_string($explodo[count($explodo)-1]);
}

else // otherwise, just make it empty
{
$id = '';
}


// if the id isn't empty and it's not this file, redirect to it's url
if ( $id != '' && $id != basename($_SERVER['PHP_SELF']) )
{

$location = $lilurl->get_url($id);

if ( $location != -1 )
{

header('Location: '.$location);
}

else
{
$msg = '<p class="error">Sorry, but that lil&#180; URL isn\'t in our database.</p>';
}
}
}


// print the form

?>


[./code]


De rest van me index.php is html.
 
Marvin H

Marvin H

09/11/2012 13:59:03
Quote Anchor link
Strange, als ik dit PHP bestand upload op mijn webserver is er niks aan de hand...
maybe je includes?
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 14:40:53
Quote Anchor link
Ga zo even kijken,

Maar het lijkt me niet dat het in me include files zit.

Want als ik

    $domeincheckurl = array('domein1' => 'nl.tl', 'domein2' => '3x4.nl');

    $domeincheckdb = array('domein1' => 'url1', 'domein2' => 'url2');

    $domein = $domeincheckurl[$_POST['domein']];

    $domeindb = $domeincheckdb[$_POST['domein']];


Uit me code haal, werkt het script wel dus dan ligt het toch niet aan me include files. Anders had die dan ook die fout moeten geven toch?
Gewijzigd op 09/11/2012 14:43:05 door Jaap evidor
 
- Mark -

- Mark -

09/11/2012 17:25:31
Quote Anchor link
Plaats het volgende eens helemaal boven aan je pagina en plaats dan de foutmelding als die er is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    /* --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
     * Debugging.
     * --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
          0 = OFF
          1 = ON
    
         Warning! Its not advised to display errors on a live website. Hackers might find it a bit to usefull for our liking.
         
     */
    

        ini_set('display_errors', 1);
        error_reporting(E_ALL);

?>
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 17:35:28
Quote Anchor link
de volgende code geeft die aan als ik dat boven aan zet.
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/jaspeza77/domains/domeincheck.co/public_html/test2/lilurl/index.php on line 28

en dit is de file lilurl.php die geincluded word in de index.php ook hier zie ik geen fout in
http://plaatscode.be/141996/

Toevoeging op 09/11/2012 17:38:16:

en dit is de code van me conf.php file.
http://plaatscode.be/141997
ook hier zie ik niet zo snel een fout in
Gewijzigd op 09/11/2012 17:50:51 door Jaap evidor
 
- Mark -

- Mark -

09/11/2012 18:51:03
Quote Anchor link
Hmm, dit is al lang niet meer gebeurd maar ik zie het deze keer dus zelf ook even niet.
 
Jaap evidor

Jaap evidor

09/11/2012 19:09:57
Quote Anchor link
Zou bijna denken dat het een doopend spoor is,

Zou het me server/host kunnen liggen? Aangezien die het bij andere wel doet.


Ik zit bij versio, en draai gewoon op de laatste php versie voor zo ver ik weet

Toevoeging op 10/11/2012 11:58:39:

Heb het opgelost dooralles met een if else structuur te doen in plaats van een array.
Maakt het alleen wel wat onoverzichtelijker
Jasper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.