1 kolom valt buiten de tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Suzanne Brok

Suzanne Brok

23/11/2015 14:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van. Ik ben bezig met PHP & MySQL. Het resultaat wil ik tonen in een tabel.
Echter valt de kolom omschrijving buiten de tabel. Die komt bovenaan de tabel te staan.
Wat doe ik fout want ik kom er niet aan uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
// include functie verbinden met database
include 'VerbindenmetDB.php';
// query opstellen:
$query = "SELECT * FROM vrienden ORDER BY Achternaam";

// SQL runnen:
$result=mysqli_query($conn, $query) or die("query fout " . mysqli_error($conn) );

// Resultaat uitlezen:
echo "<table border='1'>";
while( $record=mysqli_fetch_array($result) ) {
    $ID=$record["ID"];
      $Voornaam=$record['Voornaam'];
    $Achternaam=$record['Achternaam'];
    $Omschrijving=$record['Omschrijving'];
    echo "<tr><td>" . $ID ."</td><td>" .
                    $Voornaam ."</td><td>" .
                  $Achternaam ."</td></td>" .
                  $Omschrijving ."</td></tr>";    
}

echo "</table>";    

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:06:53
 
Jan de Laet

Jan de Laet

23/11/2015 14:30:07
Quote Anchor link
Op regel 19 staat 2-maal /td, de 2e moet td zijn.

Als je het zo uittikt is het meteen duidelijk, dan had je gezien dat regel 5 met /td begon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    echo "<tr>
              <td>" . $ID ."</td>
              <td>" . $Voornaam ."</td>
              <td>" . $Achternaam ."</td>
              <td>" . $Omschrijving ."</td>
          </tr>";    
Gewijzigd op 23/11/2015 14:34:00 door Jan de Laet
 
Suzanne Brok

Suzanne Brok

23/11/2015 14:37:45
Quote Anchor link
Oh wat stom van me. Hele goede tip inderdaad van je om het zo uit te tikken zoals jij zegt.
DJW Jan!
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2015 10:38:18
Quote Anchor link
of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<table border="1">
<?php while( $record=mysqli_fetch_assoc($result) )  : ?>
    <tr>
       <td><?= htmlspecialchars($record['ID']) ?></td>
       <td><?= htmlspecialchars($record['Voornaam']) ?></td>
       <td><?= htmlspecialchars($record['Achternaam']) ?></td>
       <td><?= htmlspecialchars($record['Omschrijving']) ?></td>
    </tr>
<?php endwhile; ?>
</table>  




Toevoeging op 24/11/2015 10:39:37:

he kan phphulp niet met <¿= overweg?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/11/2015 14:16:55
Quote Anchor link
Indien je enkel htmlspecialchars() gebruikt doe je hiermee een aanname over de character encoding van het document en/of de versie van PHP (omdat deze vanaf een bepaalde versie uitgaat van een andere default character encoding). Het is mogelijk beter om altijd expliciet te zijn welke character encoding je bedoelt ten einde fouten te voorkomen.
Quote:
he kan phphulp niet met <¿= overweg?

Mja als dat nou het enige was :). Ook is het mogelijk verstandiger om overal de php-tags uit te schrijven om je code compatibeler te maken, mogelijk staat niet overal short_open_tag aan.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2015 14:47:05
Quote Anchor link
<¿= kun je bij mijn weten niet uitschakelen.

idd:
"
Note:

This directive also affected the shorthand
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?= before PHP 5.4.0, which is identical to <? echo. Use of this shortcut required short_open_tag to be on. Since PHP 5.4.0, [code]<?= is always available.
"
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/11/2015 14:50:49
Quote Anchor link
Since PHP 5.4.0.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2015 14:52:24
Quote Anchor link
yep
en wie nu nog niet 5.4.0 gebruikt zou maar beter direct een aantal stappen overslaan en upgraden naar 5.6
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/11/2015 14:55:07
Quote Anchor link
Doet geen afbreuk aan mijn eerdere uitspraken.

Assumption is the mother of all f*ckups.

Daarbij is een upgrade vaak een migratietraject, zomaar overstappen lijkt mij dan ook onverstandig :).
Gewijzigd op 24/11/2015 14:56:06 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2015 15:07:45
Quote Anchor link
Klopt, maar gezien de datum 1 maart 2012 lijkt me 3 en een half jaar voorbereiding niet "zomaar".

http://php.net/ChangeLog-5.php#5.4.0

Maar we dwalen af.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.