1 random string uit 2 arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joshua dsa

Joshua dsa

03/03/2017 11:50:43
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben al een tijdje bezig om 1 random naam te krijgen uit 2 arrays.
Kan iemand mij hiermee helpen?
het doel is om het geslacht te bepalen vandaar deze 2 arrays.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
function vrouwenenmannenNamen() {
  
$mannennamen = array(
    'Joshua',
    'Timo',
    'Tim',
    'Selim',
    'Alex',
    'Dylan',
    'Joop',
    'Piet',
    'Bert',
    'Jaap',
    'Abdelhak',
    'Abraham',
    'Anton',
);

 $vrouwennamen = array(
    'Anita',
    'Alyssa',
    'Alicia',
    'Linda',
    'Andrea',
    'Angelica',
    'Anica',
    'Bianca',
    'Brittney',
    'Carlijn',
    'Frederique',
    'Cecilia',
    'Chanella',
  );
  
$shuffle = array();
for ($i = 0, $size = min(sizeof($mannennamen), sizeof($vrouwennamen)); $i < $size; ++$i) {
    $shuffle[] = array($mannennamen[$i], $vrouwennamen[$i]);
}

shuffle($shuffle);

foreach ($shuffle as $i => $naam) {
    list($mannennamen[$i], $vrouwennamen[$i]) = $naam;
}
return implode(" ", $naam);
}
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:53:29
 
Sunil Kisoensingh

Sunil Kisoensingh

07/03/2017 20:45:01
Quote Anchor link
Hallo Joshua,

Je hoeft alleen maar je functie nog aan te roepen en er een echo ervoor te plaatsen.

echo vrouwenenmannenNamen();

Thats it.

Echter als je het geslacht gaat bepalen aan de hand van deze functie is het geslacht altijd een man. Dit is omdat je in shuffle aangeeft dat de eerste waarde altijd een mannen naam is. Hier zul je dus een andere oplossing voor moeten vinden.
Gewijzigd op 07/03/2017 20:49:49 door Sunil Kisoensingh
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2017 03:49:24
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.