1 regel in andere kleur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koshi koshi

Koshi koshi

15/12/2014 08:52:08
Quote Anchor link
met deze code genereer ik een klassement van een voetbalcompetitie. Nu zou ik graag 1 ploeg markenen van mij output. Hoe doe ik dat juist ?


//klassement_2014_2015 leegmaken
$leeg="delete from klassement_2014_2015";
mysql_query($leeg, $connectie);

//klassement_2014_2015 opvullen met de verschillende thuisploegen uit de kalender_2014_2015
if(!isset($_POST["select"])){$_POST["select"] ="";}
$lezen="select distinct thuisploeg from kalender_2014_2015 where R like '" .$_POST["select"]. "'";
$rst=mysql_query($lezen, $connectie);
$aantal_lijnen=mysql_num_rows($rst);
for($i=0;$i<$aantal_lijnen;$i++) {
$row=mysql_fetch_row($rst);
$vullen="insert into klassement_2014_2015(ploeg) values ('".$row[0]."')";
mysql_query($vullen,$connectie);
}

//klassement_2014_2015 berekenen
$sel="select * from kalender_2014_2015 where R like '" .$_POST["select"]. "'";
$selrst=mysql_query($sel, $connectie);
$sel_lijnen=mysql_num_rows($selrst);
for($i=0;$i<$sel_lijnen;$i++) {
$rij=mysql_fetch_row($selrst);
//thuisploeg
if (($rij[7]!="") and ($rij[8]!="")){
$sql="update klassement_2014_2015 set gesp=gesp+1, Dvoor=Dvoor + ".$rij[7].", Dtegen=Dtegen + ".$rij[8]." where ploeg='".$rij[4]."'";
mysql_query($sql, $connectie);
if ($rij[7]>$rij[8]){
$sql2="update klassement_2014_2015 set gew=gew+1, punten=punten+3 where ploeg='".$rij[4]."'";}
else if ($rij[7]<$rij[8]){
$sql2="update klassement_2014_2015 set verl=verl+1 where ploeg='".$rij[4]."'";}
else{
$sql2="update klassement_2014_2015 set gel=gel+1, punten=punten+1 where ploeg='".$rij[4]."'";}
mysql_query($sql2, $connectie);
}
//bezoekers
if (($rij[7]!="") and ($rij[8]!="")){
$sql="update klassement_2014_2015 set gesp=gesp+1, Dvoor=Dvoor + ".$rij[8].", Dtegen=Dtegen + ".$rij[7]." where ploeg='".$rij[5]."'";
mysql_query($sql, $connectie);
if ($rij[8]>$rij[7]){
$sql2="update klassement_2014_2015 set gew=gew+1, punten=punten+3 where ploeg='".$rij[5]."'";}
else if ($rij[7]>$rij[8]){
$sql2="update klassement_2014_2015 set verl=verl+1 where ploeg='".$rij[5]."'";}
else{
$sql2="update klassement_2014_2015 set gel=gel+1, punten=punten+1 where ploeg='".$rij[5]."'";}
mysql_query($sql2, $connectie);
}
}

//klassement_2014_2015 tonen
$klas="select * from klassement_2014_2015 order by punten desc, gew desc, dvoor-dtegen desc, dvoor desc";
$klasrst=mysql_query($klas, $connectie);
$klas_lijnen=mysql_num_rows($klasrst);

//echo "<div align='center'>";
//echo $_POST["select"];
//echo "</div>";
print("<table border = 0 width=600 cellspacing='0' align='center' style='font-size=14;'><tr align='center' bgcolor='#CCCCCC'><td><font color='#000000'>Ploeg</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Gesp</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Gew</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Gel</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Verl</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Dvoor</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Dtegen</td>");
print("<td width=60><font color='#000000'>Punten</td></tr>");

for($i=0;$i<$klas_lijnen;$i++) {
$row=mysql_fetch_row($klasrst);
echo "<tr align='center'><td>$row[0]</td><td>$row[1]</td><td>$row[2]</td><td>$row[4]</td><td>$row[3]</td><td>$row[5]</td><td>$row[6]</td><td>$row[7]</td></tr>";
}
print("</table>");
Gewijzigd op 15/12/2014 08:53:56 door Koshi koshi
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:16:07
 
Ivo P

Ivo P

15/12/2014 09:00:01
Quote Anchor link
allicht wordt je code een stuk beter leesbaar met {code} en {/code} (met rechte haken dan) om je code en met gebruik van <¿php ¿?

verder is <font color='#000000'> so 2001

<td style="color:#000"> (of liever met een class en gebruik van een stylesheet.)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/12/2014 20:53:53
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter eerst de vraag kunt stellen hoe je gewoon via één query de stand kan genereren vanuit de uitslagen. In dit topic heb ik daar al eens een voorbeeld van gegeven.

Nu ga je een paar honderd queries uitvoeren, en dan een tabel legen en updaten. Wat als er gelijktijdige requests plaats vinden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.