2 Tabellen combineren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel Kwakernaak

Roel Kwakernaak

16/12/2015 20:06:03
Quote Anchor link
Hallo,
ik probeer mijn 2 tabellen te combineren voor school, alleen krijg ik geen gegevens in mijn tabel (ik werk met phpmyadmin via usbwebserver). Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 
                        $host
= "localhost";
                        $gebruiker = "root";
                        $wachtwoord = "usbw";
                        $database = "pokemon";
                        mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord) or die("Kan geen verbinding met de server tot stand brengen");
                        mysql_select_db($database) or die("Kan geen verbinding met de database tot stand brengen");
                        
                        $query = "SELECT nummer, naam, type, soort, plaats, lengte, gewicht, geslacht FROM eigenschappen, pokedex"
                        
                        $resultaat = mysql_query($query) or die(mysql_error());
                        while ($row = mysql_fetch_array($resultaat)) {
                            echo "<tr>";
                            echo "<td>" . $row["nummer"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["naam"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["type"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["soort"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["plaats"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["lengte"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["gewicht"] . "</td>";
                            echo "<td>" . $row["geslacht"] . "</td>";
                            echo "</tr>";
                        }

                    ?>
Gewijzigd op 16/12/2015 20:10:23 door Roel Kwakernaak
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 14:31:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2015 20:21:07
Quote Anchor link
Als je de resultaten uit twee (of meer) tabellen met elkaar wilt combineren, moet je kijken naar JOINS.

Verder raad ik het af om gebruik te maken van de mysql_*() functies, omdat deze zullen verdwijnen.
Ikzelf raad MySQLi of PDO aan, om te communiceren met je MySQL-database.
Gewijzigd op 16/12/2015 20:22:09 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.