404 file not found - php get variable probleem ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Cor S

Cor S

19/12/2011 18:53:09
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ben voor een vriend bezig om een site op te zetten, een kopie van wat ik zelf reeds heb.

mijn site bouwt de urls op als volgt:

www.mijnsite.nl
amsterdam.mijnsite.nl
www.mijnsite.nl/garage-jansen


Nu wil mijn vriend de url structuur anders hebben en wel als volgt:

www.zijnsite.nl
www.zijnsite.nl/garages/
www.zijnsite.nl/garages/noordholland.php >> vanaf hier worden plaatsnamen zoals amsterdam met een variabele opgehaald

In de volgende stap wil hij vanaf de url amsterdam.php alle garages ophalen

www.zijnsite.nl/garages/amsterdam/ vanaf hier zou met $_GET['xxx'];
de plaatsnaam (id nummer uit database) moeten worden opgehaald zodat op de amsterdam pagina alle garages worden getoond.

tot hier nog geen mod rewrite in gebruik.

hoe kan ik toch verder komen, de apache server vindt de url niet en geeft een poort 80 en 404 foutmelding.

ziet iemand mijn denkfout ??


De htaccess file die reeds gemaakt was bij mijn site heeft enkele aanpassingen nodig, maar zodra je die op de server gooit werkt de volle domein niet meer.

Zonder htacces kom ik nog wel tot en met de garages.php maar absoluut niet verder.

cor

Toevoeging op 20/12/2011 13:33:10:

Okay Guys,


Ben beetje blond.

de error zegt het al, url niet gevonden en dus ook geen variabelen.

htaccess file opnieuw gebouwd en de eerste stappen werken al.

heb een leuke tool gevonden die je helpt met htaccess files / regels te maken, met stuk logica kom je dan snel verder
Gewijzigd op 19/12/2011 19:07:51 door Cor S
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.