6 colomen op beeldscherm

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry H Arends

Harry H Arends

08/08/2017 16:28:25
Quote Anchor link
Ik wil graag 6 kiesmogelijkheden op het scherm nasst elkaar.
Nu wil ik niet uitgaan van een vast getal voor beeldscherm breedte dus ga ik werken in procenten.
Eerste in CSS de basis op 90% van het beeld gezet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/* General Styling */

@import url(http://fonts.googleapis.com/css?family=Droid+Serif);
body {
    font-family: 'Droid Serif', serif;
    font-size: 14px;
    color: #333;
}

.main {
    background-color: #e9e9e9;
    width: 90%;
    margin: 0 auto;
    overflow: auto;
}

Waarom width op 90%; Deze is deelbaar door 6 = 15%
Dan de code voor de kolomen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
/* Six Column */

.column-1-left {
    width: 15%;
    background-color: #d7ede9;
    padding: 10px;
    border-radius: 25px;
    border: 1px solid #5e9d92;
    float: left;
    margin-right: 0px;
}

.column-2345-middle {
    width: 15%;
    background-color: #d7ede9;
    padding: 10px
    border-radius: 25px;
    border: 1px solid #5e9d92;
    float: left;
    margin-left: 0px;
    margin-right: 0px;
}

.column-6-right {
    width: 15%;
    background-color: #d7ede9;
    padding: 10px
    border-radius: 25px;
    border: 1px solid #5e9d92;
    float: right;
    margin-left: 0px;
}


Het voorbeeld is hier te vinden.
Nu zie ik wat vreemds, kolom 1-5 staan netjes naast elkaar maar nummer 6 staat helemaal rechts met een ruimte ertussen.

De vraag is hoe krijg ik dit nu netjes aansluitend en gelijk verdeeld ???
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:04:02
 
- SanThe -

- SanThe -

08/08/2017 16:50:28
Quote Anchor link
Je kan gewoon alle 6 colommen dezelfde css geven:

.column-left {
width: calc(15% - 4px);
background-color: #d7ede9;
padding: 10px;
border-radius: 25px;
border: 1px solid #5e9d92;
float: left;
margin: 0px;
}
Gewijzigd op 08/08/2017 16:57:45 door - SanThe -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/08/2017 18:41:00
Quote Anchor link
Regel 6, 16, 27 moet een ; achter.
Gewijzigd op 08/08/2017 18:42:31 door Adoptive Solution
 
Harry H Arends

Harry H Arends

08/08/2017 19:26:09
Quote Anchor link
Is het ook mogelijk om de border-radius op twee hoeken te krijgen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2017 19:38:59
Quote Anchor link
Ja dat kan, met de klok mee kan je de radius aangeven per hoek.

border-radius: 25px 0px 0px 25px;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.