Aankomende DATETIME weergeven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 21:21:21
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website en nu wil ik dat hij aangeeft wat het eerst volgende evenement is.

Dus bijv: Aankomende zondag Clubduik

Heb geprobeerd met het volgende:
"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1";

Me Datum is DATETIME

Als ik dit gebruikt pakt hij een willekeurige dag op de 1 of andere manier ik heb het ook geprobeerd met NOW()

Kan iemand mij helpen?

Gr. Mark

Toevoeging op 31/03/2014 21:36:31:

Heb nu het volgende geprobeerd:
FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";

werkt goed alleen soms bijv met vakantie hebben wij paar maanden niks dus toen dacht ik ik zet hem op 12 MONTHS of 365 DAY maar op de 1 of andere manier pakt hij dan toch 1 bepaalde hit net als WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1"; ik snap alleen niet waarom hij die selecteerd hij geeft steeds 27 april terwijl er nog 4 evenementen tussen zitten....

als ik FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";
gebruik geeft hij wel de eerst volgende....
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:19:31
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 21:43:24
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
 
Unthinking majority

unthinking majority

31/03/2014 22:14:19
Quote Anchor link
Wat ik doe bij het invoeren is now()+0

Dan kan je er later makkelijker mee rekenen met bijvoorbeeld now()+100 voor 1 minuut of now()+1000000 voor 1 dag.

Of bijvoorbeeld 1 van deze voor de maanden.
00001100000000
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 23:43:59
Quote Anchor link
Als ik die van SanThe gebruik dan pakt hij die van December?

Naast deze vraag heb ik er nog 1
als ik mijn gegevens uit de database haal ook de datetime dan geeft hij als ik ingevoerd heb 10:00 staat op de website 10:0 net als bij 10:50 word dan 10:5

Deze informatie haal ik eruit via HOUR(Datum), ':', MINUTE(Datum)) AS datum

Iemand andwoord op beide vragen?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 23:49:44
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum DESC LIMIT 1";

Toevoeging op 31/03/2014 23:52:28:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Ivo P

Ivo P

31/03/2014 23:54:11
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen date_format() als je in de query de datum wilt opmaken?

Zelf haal ik de datum op zoals mysql die geeft, en dan zet ik php's datetime class in voor de opmaak
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 00:08:00
Quote Anchor link
@Santhe Had ik beide al geprobeerd maar bij ASC krijg ik 1 december terwijl de laatste 15 December is en bij DESC krijg ik 9 November terwijl de eerste 7 april is.....

@Ivo P zal ik morgen is naar kijken maar hoe zorg ik ervoor dat dan ook de aankomende word weergegeven zoals SanThe's voorbeeld? Of is dat een hele andere manier.

Alvast bedankt allemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2014 00:11:26
Quote Anchor link
Sonic GFX op 31/03/2014 21:21:21:
Datum is DATETIME


Weet je dat zeker want het lijkt er op dat je een ander type gebruikt.
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 07:13:45
Quote Anchor link
Je gebruikt toch niet de kolomnaam ook als alias?

Select fun(datum) as datum......
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 16:49:27
Quote Anchor link
Ja weet zeker 100% DATETIME

Euhm ik gebruik wel alias alleen zit hij in me DB als Datum en is ie in me alias als datum met kleine D

zal die is weglaten die informatie kan ik natuurlijk ook anders krijgen!
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 16:52:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT DATE_FORMAT(Datum, '%H:%i') AS tijdstip,
       DATE_FORMAT(Datum, '%d-%m-%Y') AS datum_format
FROM ...
ORDER BY Datum ASC


werkt misschien beter?

Toevoeging op 01/04/2014 16:53:05:

kan zijn dat als je onder Windows werkt, het verschil tussen "Datum" en "datum" als kolomnaam niet helemaal uit de verf komt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 16:58:43
Quote Anchor link
Als je gewoon eerst eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT datum FROM website_activiteiten WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum LIMIT 1

Wat krijg je dan?

Toevoeging op 01/04/2014 17:01:39:

@Ivo,
Heeft niet zoveel met OS te maken, in mysql zijn kolom en tabelnamen case insensitive, behalve als je ze tussen backticks zet.
Gewijzigd op 01/04/2014 17:03:32 door Ger van Steenderen
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 17:48:01
Quote Anchor link
Heb hem nu werkend ik gebruik

"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE MONTH(Datum) = MONTH(NOW()) ORDER BY Datum ASC";

en de datum lees ik uit door:

$date = date_create($row['Datum']);
echo date_format($date, 'd F Y');

Topper!

Allemaal super bedankt voor de hulp!!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 17:58:50
Quote Anchor link
Dus je wilt zeggen dat je alleen met bovenstaande query het gewenste resultaat krijgt?
Dat betekent dat het datatype van de kolom in de tabel geen DATETIME is.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 18:46:30
Quote Anchor link
Kan er niks aan doen het is toch echt DATETIME

Toevoeging op 01/04/2014 18:49:48:




CREATE TABLE website_activiteiten (
ID int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
Activiteit text NOT NULL,
Datum datetime NOT NULL,
`Status` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (ID)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;


Dat is mijn TABLE


http://www.php.net/manual/fr/datetime.format.php

Komt daar vanaf incombinatie met Santhe
Gewijzigd op 01/04/2014 19:41:47 door Mark van den Brink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.