adressen database (nog steeds ;-))

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tuur

Tuur

22/10/2005 11:41:00
Quote Anchor link
Een hele goede morgen allemaal,

Misschien dat 1 van jullie geweldenaren nog een helpdende hand kan toesteken;

Ik ben nu (eindelijk) zover dat ik een soort 'hoofdscherm' heb, waaruit ik kan kiezen
voor een overzicht van alle adressen, een adres toevoegen, een adres verwijderen
,een adres updaten en een enkel adrs opvragen.

Eerlijkheide gebied mij er wél bij te vertellen dat ik het heb van de basiscursus php5.
Je moet tenslotte ergens beginnen. Het probleem is dat de basiscursus
werkt met sqllite en op de server van mijn provider Msql 4.1.10 standaard. Ik heb dus alle
commando's aan proberen te passen met de mysql commando's. Mbv van jullie,
zoeken op internet en zoeken in boeken. Ik moet zeggen dat het steeds leuker wordt!

Nu terug naar de realiteit, de volgende problemen komen nog op waar ik geen raad mee weet:

Bij het 'overzicht van alle adressen' staan er in de laatste kolommen
een link naar del (roept 'verwijderadres.php op), in krijg en blijf ik de foutmelding houden:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxx/xxx/xxx/adres/verwijderadres.php on line 41.

De code voor het adressen overzicht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// variabelen initialiseren
//=============================

include ("connect.php");

$query= "SELECT * FROM adres ORDER BY id";
$result = mysql_query("$query") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
// ============================
?>


<html>
<head>
<title>Overzicht adressen</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><style type="text/css">
<!--
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
body {
background-color: #00CCFF;
}
-->
</style>
</head>

<body>
<!-- eerst de kolomkoppen voor de tabel in plain HTML schrijven -->
<table border="1" width="80%" align="center">
<tr>
<td colspan="6"><h2 align="center">Adressen overzicht</h2></td>
</tr>
<tr>
<th>ID</th>
<th>Naam</th>
<th>Achternaam</th>
<th>Adres</th>
<th>Nr</th>
<th>P-code</th>
<th>Plaats</th>
<th>Tel.</th>
<th>Mobiel</th>
<th>@-1</th>
<th>@-2</th>
<th>Www</th>
<th>Del</th>
<th>Upd</th>
</tr>
<!-- Vanaf hier de PHP while()-lus. Elke lusdoorgang schrijft
een tabelrij naar het scherm -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
        
        echo ("<tr>
         <td>"
. $rij['id'] .
        "<td>" . $rij['voornaam'] .
        "<td>" . $rij['achternaam'] .
        "<td>" . $rij['adres'] .
        "<td>" . $rij['nummer'] .
        "<td>" . $rij['postcode'] .
        "<td>" . $rij['woonplaats'] .
        "<td>" . $rij['telefoon'] .
        "<td>" . $rij['mobiel'] .
        "<td>" . $rij['email1'] .
        "<td>" . $rij['email2'] .
        "<td>" . $rij['url'] .
        "<td><a href=\"verwijderadres.php?id=" . $rij['id'] . "\">Del</a></td>" .
        "<td><a href=\"bewerkadres.php?id=" . $rij['id'] . "\">Upd</a></td></tr>");
    }

?>

<!-- Einde van de lus, tabel afsluiten -->
</table>
<hr>
<!-- Eventueel rest van de pagina -->

</body>
</html>

Het adressenoverzicht werkt volgens mij, alleen laat hij in het overzicht het 'id' nummer niet zien.
Misschien dat hier het addertje verscholen zit?

Nu, vanuit dit overzicht op de 'Del' link klikken geeft bovenstaande fout:
(Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxx/xxx/xxx/adres/verwijderadres.php on line 41.)

Hier de code van verwijderadres.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// verbinding met database invoegen
include("connect.php");

// controleren of pagina zichzelf heeft aangeroepen
// via hidden-field uit het formulier

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query="DELETE FROM adres WHERE id=" .$_POST["id"];
    $result = mysql_query("query") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
        echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is verwijderd<br>\n");
        echo ("<a href=\"verwijderadres.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}
else{
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // eerst om bevestiging vragen

    $query="SELECT * FROM adres WHERE id=" .$_GET["id"];
    $result = mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
    
    ?>

<html>
<head>
<title>Verwijderen: weet u het zeker?</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><style type="text/css">
<!--
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
body {
background-color: #FF0000;
}
-->
</style></head>
<body>
<h2>Let op: wilt u deze gegevens verwijderen?</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include ("connect.php");

//while ($rij = sqlite_fetch_array($result)) // oude regel
while($rij = mysql_fetch_row($result)){
    echo("ID = " . $rij['id'] . "<br>\n");
    echo("Naam = ". $rij['voornaam'] . "<br>\n");
    echo("Achternaam = " . $rij['achternaam'] . " <br>\n");
    echo("Adres = ". $rij['adres'] . "<br>\n");
    echo("Nummer = ". $rij['nummer'] . "<br>\n");
    echo("Postcode = ". $rij['postcode'] . "<br>\n");
    echo("Woonplaats = ". $rij['woonplaats'] . "<br>\n");
    echo("Telefoon = ". $rij['telefoon'] . "<br>\n");
    echo("Mobiel = ". $rij['mobiel'] . "<br>\n");
    echo("Email1 = ". $rij['email1'] . "<br>\n");
    echo("Email2 = ". $rij['email2'] . "<br>\n");
    echo("Url = ". $rij['url']  . "<br><hr>\n");
}
?>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
" method="post">
<input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_GET["id"]);?>
">
<input type="Submit" value="Ja, verwijderen">
<input type="Button" value="Nee, terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>

Ik kan op de button 'ja, verwijderen' klikken wat ik wil, maar er gebeurt niets. Krijg alleen
na korte tijd 'fout bij maken van verbinding', terwijl dezelfde connect.php wordt gebruikt
als bij overzichtadressen.php. Ook een 2e keer connent includen maakt niet uit. Dan maar helemaal terug
naar het adressenoverzicht.
Nu wil ik die ene regel die in de database staat updaten via de link, en je raad het al, er komt weer een mysqlwarning op,
het formulier wordt wél correct aangeroepen.

Dit is de foutmelding/waarschuwing:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxx/xxx/xxx/adres/bewerkadres.php on line 51

en dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// verbinding met database invoegen
include("connect.php");

// controleren of pagina zichzelf heeft aangeroepen
// via hidden-field uit het formulier

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    // query samenstellen
    $query="UPDATE adres SET
        voornaam = '"
. $_POST["voornaam"] ."',
        achternaam = '"
. $_POST["achternaam"] . "',
        adres = '"
. $_POST["adres"] ."',
        nummer = '"
. $_POST["nummer"] ."',
        postcode = '"
. $_POST["postcode"] ."',
        woonplaats = '"
. $_POST["woonplaats"] ."',
        telefoon = '"
. $_POST["telefoon"] ."',
        mobiel = '"
. $_POST["mobiel"] ."',
        email1 = '"
. $_POST["email1"] . "'
        email2 = '"
. $_POST["email2"] ."',
        url = '"
. $_POST["url"] ."',
        WHERE id="
.$_POST["id"];
    $result = mysql_query("$query") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is bijgewerkt<br>\n");
        echo ("<a href=\"overzichtadressen.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}
else{
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // formulier tonen om gegevens te bewerken

        $query="SELECT * FROM adres WHERE id=" . $_GET["id"];
        $result = mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
?>

<html>
<head>
<title>Bewerken: wijzig de adres gegevens</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><style type="text/css">
<!--
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
body {
background-color: #FF0000;
}
-->
</style></head>
<body>
<h2>Wijzig deze gegevens:</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
While ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
    $vn = $rij['voornaam'];
    $an = $rij['achternaam'];
    $ad = $rij['adres'];
    $nr = $rij['nummer'];
    $pc = $rij['postcode'];
    $wp = $rij['woonplaats'];
    $tf = $rij['telefoon'];
    $mb = $rij['mobiel'];
    $e1 = $rij['email1'];
    $e2 = $rij['email2'];
    $url = $rij['url'] ;
}
?>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
" method="post">
<input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_GET["id"]);?>
">
Voornaam:<br> <input type="text" name="voornaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($vn);?>
" size="50"><br>
Achternaam:<br> <input type="text" name="achternaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($an);?>
" size="50"><br>
Nummer:<br> <input type="text" name="nummer" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($nr);?>
" size="4"><br>
Postcode:<br> <input type="text" name="postcode" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($pc);?>
" size="7"><br>
Woonplaats:<br> <input type="text" name="woonplaats" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($wp);?>
" size="50"><br>
Telefoon:<br> <input type="text" name="telefoon" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($tf);?>
" size="11"><br>
Mobiel:<br> <input type="text" name="mobiel" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($mb);?>
" size="11"><br>
Email1:<br> <input type="text" name="email1" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($e1);?>
" size="50"><br>
Email2:<br> <input type="text" name="email2" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($e2);?>
" size="50"><br>
Www:<br> <input type="text" name="website" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($url);?>
" size="100"><br>
<hr>
<input type="Submit" value="Bijwerken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>

Om het verhaal compleet te maken, hierbij ook mijn connect.php

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Connect</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
  $host
= "localhost";
  $dbusername = "xxxxxx";
  $password = "xxxxxxx";
  $db = "xxxxx";
 
  mysql_connect("$host", "$dbusername", "$password");
  mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
 ?>

</body>
</html>

en de startpagina:

<html>
<head>
<title>De database: adressen</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
body {
background-color: #00CC66;
}
a:link {
color: #FFFFFF;
}
a:visited {
color: #FFFFFF;
}
-->
</style></head>

<body>
<h2>De Adresdatabase</h2>
<table width="90%" border="1">
<tr>
<td><p><strong>Maak een keuze</strong></p>
<ul>
<li><a href="../adres/overzichtadressen.php">Overzicht van alle adressen</a></li>
<li><a href="../adres/adrestoevoegen.php">Adres toevoegen</a></li>
<li><a href="../adres/verwijderadres.php">Adres verwijderen</a></li>
<li><a href="../adres/bewerkadres.php">Adres wijzigen</a></li>
<li><a href="../adres/zoekadres.php">Zoeken naar adres</a></li>
</ul>
</td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>

en de code van de zoekpagina:

<html>
<head>
<title>Records zoeken</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><style type="text/css">
<!--
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
body {
background-color: #00CCFF;
}
-->
</style></head>

<body>
<h2>U kunt hier zoeken op (deel van) achternaam:</h2>
<form action="overzichtadressen.php" method="post">
<input type="text" name="achternaam" value="" size="50">
<input type="Submit" value="Zoeken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
</body>
</html>

Hoop dat jullie iets voor me kunnen betekenen. Tuur.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:33:45
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 11:53:00
Quote Anchor link
.......
Gewijzigd op 22/10/2005 12:04:00 door - SanThe -
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 11:55:00
Quote Anchor link
Heet je id in de database wel id en niet toevallig ID?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/10/2005 11:56:00
Quote Anchor link
Als ik er even zo snel fdoorheen lees doe je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // eerst om bevestiging vragen

    $query="SELECT * FROM adres WHERE id=" .$_GET["id"];
    $result = mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
    
?>


EN HIER STAAT EEN LADING HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include ("connect.php");

//while ($rij = sqlite_fetch_array($result)) // oude regel
while($rij = mysql_fetch_row($result)){
}

?>


In de regel met mysql_fetch_row gebruk je de variabele $result. Dit moet een query zijn (zoiets: mysql_query($sql); ). In jouw geval is $result mysql_select_db (dus de DB selecteren waarin de tabellen voor de queries staan).

Het moet zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // eerst om bevestiging vragen

    $sql = "SELECT * FROM adres WHERE id=" .$_GET["id"];
    $connect = mysql_connect("host","user","password"); // Als je deze nog niet gedaan hebt
    $selectdb = mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding"); // En alleen als je die nog niet gedaan hebt!
    $query = mysql_query($sql); // Hier voer je dus echt de query uit, de vorige twee waren om te verbinden...

while($rij = mysql_fetch_row($result)){
}

?>


Elwin
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 12:13:00
Quote Anchor link
SanThe, Elwin,

Ben inderdaad de boot ingegaan met id en ID. In de database stond inderdaad ID. Overzich.php aangepast en id wordt nu getoond. Leerzaam...

Nu ff kijken wat elwin zegt.

tuur
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 12:48:00
Quote Anchor link
Elwin,

ik heb je opgevolgd en verschillende dingen geprobeerd;
met de $connect en $selectdb en zonder ( ik ga er vanuit als ik in het het begin 'connect.php' include dat de verbinding al is gemaakt. Maar heleaas, ik krijg nog steeds de foutmelding:
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /adres/verwijderadres.php on line 40, ongeacht of de $connect regels zijn ingevoegd ja of nee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // eerst om bevestiging vragen

    $sql="SELECT * FROM adres WHERE ID=" .$_GET["ID"];
    $connect = mysql_connect("localhost","xxxx","xxxx");
    $selectdb = mysql_select_db("$db") or die ("Fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
    $query = mysql_query($sql);
    ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

40
: while($rij = mysql_fetch_row($result)){
    echo("ID = " . $rij['ID'] . "<br>\n");
    echo("Naam = ". $rij['voornaam'] . "<br>\n");
    echo("Achternaam = " . $rij['achternaam'] . " <br>\n");
    echo("Adres = ". $rij['adres'] . "<br>\n");
    echo("Nummer = ". $rij['nummer'] . "<br>\n");
    echo("Postcode = ". $rij['postcode'] . "<br>\n");
    echo("Woonplaats = ". $rij['woonplaats'] . "<br>\n");
    echo("Telefoon = ". $rij['telefoon'] . "<br>\n");
    echo("Mobiel = ". $rij['mobiel'] . "<br>\n");
    echo("Email1 = ". $rij['email1'] . "<br>\n");
    echo("Email2 = ". $rij['email2'] . "<br>\n");
    echo("Url = ". $rij['url']  . "<br><hr>\n");
}

?>


ook als ik $result wijzig door $sql hou ik dezelfde foutmelding
nog suggesties? tuur
Gewijzigd op 22/10/2005 12:49:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 12:51:00
Quote Anchor link
while($rij = mysql_fetch_row($result)){

moet je dan wel even wijzigen in

while($rij = mysql_fetch_row($query ){
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 12:53:00
Quote Anchor link
Ja, en misschien nog even je sql query netjes afsluiten met quotes? Of nee, dat hoeft niet als het een nummer is ;-)
Gewijzigd op 22/10/2005 12:54:00 door Jan Koehoorn
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 13:03:00
Quote Anchor link
Hi SanThe,Jan,

Die had ik ook al geprobeerd. Als ik de $query gebruik
while($rij = mysql_fetch_row($query)){

krijg ik nog steeds dezelfde error ?!

er moet nog ergens een kromme bit inzitten...

tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 13:13:00
Quote Anchor link
$sql="SELECT * FROM adres WHERE ID=" .$_GET["ID"];

en doe dan een een echo

echo $sql;

Wat zie je dan? Is de query wel goed?
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 13:21:00
Quote Anchor link
Als ik die echo doe,

zie ik hetvolgende on screen:

SELECT * FROM adres WHERE ID= als 1e regel. Daarna komt wederom de foutmelding op ( die nu dan uiteraard in regel 41 staat).

De query, lijkt mij goed, ik roep het verwijderadres.php aan in de regel van de tabel waarvan hij verwijderd moet worden. ID staat in de eerste kolom. Lijkt mij datie bij het anroepen van verwijderadres.php kijkt naar het ID van de regel waarin ik op 'del' klik.

tuur
 
Niels Beckers

Niels Beckers

22/10/2005 13:22:00
Quote Anchor link
je moet voor de select een $variabelen aanmaaken bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$SQL
= SELECT * FROM adres WHERE ID= ...
//nu pas echo
echo $SQL
?>
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 13:37:00
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik dat ook zo gedaan:
$sql = "SELECT * FROM adres WHERE ID=" .$_GET["ID"];
echo $sql;

geeft bovenstaand effect. tuur
 
Tuur

Tuur

22/10/2005 14:09:00
Quote Anchor link
allemaal,
ben ff weg. tot maandagavond. heb het verhaal van bierens een beetje zitten volhgen en kwam daarbij je site's tegen SanThe. Netjes.

Jan, jammer datie van jou het niet doet :-( (bij mij althans)

tuur
Gewijzigd op 22/10/2005 14:10:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 15:22:00
Quote Anchor link
Tuur:
Als ik die echo doe, zie ik hetvolgende on screen:

SELECT * FROM adres WHERE ID=

De query, lijkt mij goed


Je ID is leeg. Daardoor krijg je die error.
In je database heb je 'ID' en in de url gebruike je 'id'

Dus maak de query zo en hij doet het:
$sql="SELECT * FROM adres WHERE ID=" .$_GET["id"];
 
Tuur

Tuur

25/10/2005 17:29:00
Quote Anchor link
Hi SanThe,

Ga ff koken en als ik telefonisch niet last gevallen wordt (on call dienst) ga ik het straks meteen proberen en laat ik het weten.

Andere vraag; woon je op phphulp ;-))?

Gr, tuur
 
- Jim  -

- Jim -

25/10/2005 19:17:00
Quote Anchor link
mysql_fetch_array() heeft een 2e optie nodig...
anders moet je 'row' gebruiken!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
While ($rij = mysql_fetch_array($result, MYSQL_BOTH)) {
    $vn = $rij['voornaam'];
    $an = $rij['achternaam'];
    $ad = $rij['adres'];
    $nr = $rij['nummer'];
    $pc = $rij['postcode'];
    $wp = $rij['woonplaats'];
    $tf = $rij['telefoon'];
    $mb = $rij['mobiel'];
    $e1 = $rij['email1'];
    $e2 = $rij['email2'];
    $url = $rij['url'] ;
}
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2005 20:27:00
Quote Anchor link
Jim:
mysql_fetch_array() heeft een 2e optie nodig...
anders moet je 'row' gebruiken!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
While ($rij = mysql_fetch_array($result, MYSQL_BOTH)) {
    $vn = $rij['voornaam'];
    $an = $rij['achternaam'];
    $ad = $rij['adres'];
    $nr = $rij['nummer'];
    $pc = $rij['postcode'];
    $wp = $rij['woonplaats'];
    $tf = $rij['telefoon'];
    $mb = $rij['mobiel'];
    $e1 = $rij['email1'];
    $e2 = $rij['email2'];
    $url = $rij['url'] ;
}
?>


Dit is niet verplicht.
Zie onderstaand van nl.php.net

Het optionele tweede argument result_type in mysql_fetch_array() is een constante en kan de volgende waarden aannemen: MYSQL_ASSOC, MYSQL_NUM, en MYSQL_BOTH. Deze feature werd toegevoegd in PHP 3.0.7. MYSQL_BOTH is de default voor deze parameter.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/10/2005 20:34:00
Quote Anchor link
341 regels... Ach ja...

Denk idd ook dat SanThe hier zo ongeveer woont :P
Maar des te gezelliger..
 
- Jim  -

- Jim -

25/10/2005 20:37:00
Quote Anchor link
SanThe:
Jim:
mysql_fetch_array() heeft een 2e optie nodig...
anders moet je 'row' gebruiken!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
While ($rij = mysql_fetch_array($result, MYSQL_BOTH)) {
    $vn = $rij['voornaam'];
    $an = $rij['achternaam'];
    $ad = $rij['adres'];
    $nr = $rij['nummer'];
    $pc = $rij['postcode'];
    $wp = $rij['woonplaats'];
    $tf = $rij['telefoon'];
    $mb = $rij['mobiel'];
    $e1 = $rij['email1'];
    $e2 = $rij['email2'];
    $url = $rij['url'] ;
}
?>


Dit is niet verplicht.
Zie onderstaand van nl.php.net

Het optionele tweede argument result_type in mysql_fetch_array() is een constante en kan de volgende waarden aannemen: MYSQL_ASSOC, MYSQL_NUM, en MYSQL_BOTH. Deze feature werd toegevoegd in PHP 3.0.7. MYSQL_BOTH is de default voor deze parameter.


Ja, je hebt gelijk, het is niet verplicht.
Misschien handige bijkomende uitleg:
MYSQL_ASSOC vereist dat je de kolomnaam gebruikt,
MYSQL_NUM vereist dat je het kolomnummer gebruikt,
en MYSQL_BOTH geeft je de mogelijkheid om een van de twee te gebruiken!

Plz, correct me if I'm wrong.
 
Tuur

Tuur

25/10/2005 21:13:00
Quote Anchor link
Hi allemaal,
SanThe had gelijk, na het wijzigigen van de regel is de foutmelding weg. Ik kom nu zonder foutmelding in het scherm van 'verwijderadres.php', alleen zijn alle velden leeg, die het scherm aanbied ter bevestiging om verwijderd te worden? Tis toch allemaal niet zo simpel als ik dacht ;-).

tuur
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.