afstand berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »
Jean de la Bruyere

Jean de la Bruyere

21/04/2011 08:56:29
Quote Anchor link
beste allemaal,

na het lezen van het topic afstand berekenen dmv postcodes

ben ik aan de slag gegaan met het script. alleen krijg ik
- geen invulvelden
- blijft de melding Afstand: 0 km & Tijdsduur: 0 minuten staan

wie kan mij helpen om het script zo te maken dat ik een postcode kan invullen waardoor de afstand t.m. mijn huisadres (vast gegeven) wordt getoond?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:01:27
 
Write Down

Write Down

21/04/2011 10:00:33
Quote Anchor link
Wat lukt er niet?

Je moet wel $key, $from en $to instellen hé.
 
Arjan -

Arjan -

21/04/2011 10:27:53
Quote Anchor link
Ter verduidelijking: Je dient hier een API key aan te maken: http://code.google.com/apis/maps/signup.html
 
Jean de la Bruyere

Jean de la Bruyere

21/04/2011 10:28:56
Quote Anchor link
beste arjan en write down,

heb het nu als volgt ingesteld (heb wel de key aangepast hieronder).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

function zipcodeCalc( $from, $to, $key)
{

  $data = array (
    'key=2C7xtgwQX2YNcXPGRmTxSVcjjxJqAAeQx91QwkxKWiOs3OaRS4UBr9viQBs2r8jHpkdaCUndGiGg' . $key,
    'output=json',
    'gl=nl',
    'q=' . urlencode('from: '.$from.' to: '.$to)
  );

  $url = 'http://maps.google.com/maps/geo?q=1600+Amphitheatre+Parkway,+Mountain+View,+CA&output=json&oe=utf8\
&sensor=true_or_false&key=2C7xtgwQX2YNcXPGRmTxSVcjjxJqAAeQx91QwkxKWiOs3OaRS4UBr9viQBs2r8jHpkdaCUndGiGg
'
. join( '&', $data);

  $ch = curl_init( $url);
  
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_MAXREDIRS, 3);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_REFERER, 'http://google.com');
  
  $str = curl_exec( $ch);
  
  if( curl_getinfo( $ch, CURLINFO_HTTP_CODE ) == 200 )
    return $str;
  else
    return curl_error( $ch);
  

}


  $key = '2C7xtgwQX2YNcXPGRmTxSVcjjxJqAAeQx91QwkxKWiOs3OaRS4UBr9viQBs2r8jHpkdaCUndGiGg';
  $from = '3062TB, Rotterdam, Nederland';
  $to = '2907GG, Capelle aan den IJssel, Nederland';

  $fetch = json_decode( zipcodeCalc( $from, $to, $key) );
  
    echo 'Afstand: '.round($fetch->Directions->Distance->meters/1000,2).' km <br/>';
    echo 'Tijdsduur: '.round($fetch->Directions->Duration->seconds/60).' minuten <br/>';
    
//wow ik kan php afsluiten :o
?>


Toevoeging op 21/04/2011 10:35:15:

in mijn geval wil ik het gebruiken voor het bereken van de afstand naar mijn adres toe. op mijn website wil ik dat men door het invullen van hun eigen postcode ziet wat de afstand is tot mijn adres. het aantal kilometers wil ik gebruiken om daar een factor (benzine) aan te koppelen om zo tot een totaalprijs te komen voor het afleveren van het product.
Gewijzigd op 21/04/2011 10:36:17 door Jean de la Bruyere
 
Arjan -

Arjan -

21/04/2011 10:50:24
Quote Anchor link
Je moet de url gewoon laten zoals in het voorbeeld. Wanneer je in de array de juiste key hebt staan dan moet het goed gaan. Dus niet die url aanpassen!!

Je moet die hele functie trouwens intact (lees: zoals in het voorbeeld) laten! Dan zal het goed moeten gaan.
Gewijzigd op 21/04/2011 10:52:27 door Arjan -
 
Write Down

Write Down

21/04/2011 10:52:28
Quote Anchor link
Jean,

Je moet echt leren om duidelijk te zijn. Het is niet zo dat iedereen zomaar direct jouw code even gaat opslaan, op een webserver zetten en testen. Als je wilt geholpen worden, moet je zeggen wat er niet lukt.

Dus: wat lukt er niet?

Zoals Aar trouwens al aangaf, laat die ene key wat het was.
Gewijzigd op 21/04/2011 10:53:10 door Write Down
 
Jean de la Bruyere

Jean de la Bruyere

21/04/2011 11:42:03
Quote Anchor link
heb het aan de praat gekregen!
bedankt voor de tips ... nu alleen nog een invulveld creëren!
Gewijzigd op 21/04/2011 11:46:38 door Jean de la Bruyere
 
Johan kammen

johan kammen

09/09/2011 20:27:57
Quote Anchor link
Beste Allemaal,
Ik gebruik dit script ook al een tijdje maar sinds twee weken werkt het niet meer krijg alleem naar Afstand: 0 km Tijdsduur: 0 minuten, kunnen jullie mij op weg helpen met wat er fout is. ik ben maar een beginner in PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2011 20:46:45
Quote Anchor link
Zet error_reporting() eens op E_ALL....
 
Johan kammen

johan kammen

09/09/2011 21:46:41
Quote Anchor link
Aar,

Ben er achter wat het probleem was, ik heb oe=utf8, toegevoegd en de problemen zijn over
'key=' . $key,
'output=json',
'oe=utf8',
'gl=nl',

maar toch bedankt voor de reactie.
 
Jeffrey rauscj

jeffrey rauscj

26/11/2011 21:52:39
Quote Anchor link
Hoi,

Ik krijg het ook maar niet voor elkaar om dit script te laten draaien.
Ik krijg alleen:
Afstand: 0 km
Tijdsduur: ~0 minuten

Ik heb de to en from veranderd en de key.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

function zipcodeCalc( $from, $to, $key)
{

  $data = array (
    'key=' . $key,
    'output=json',
    'gl=nl',
    'q=' . urlencode('from: '.$from.' to: '.$to)
  );

  $url = 'http://google.com/maps?' . join( '&', $data);

  $ch = curl_init( $url);
  
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_MAXREDIRS, 3);
  curl_setopt( $ch, CURLOPT_REFERER, 'http://google.com');
  
  $str = curl_exec( $ch);
  
  if( curl_getinfo( $ch, CURLINFO_HTTP_CODE ) == 200 )
    return $str;
  else
    return curl_error( $ch);
  

}


  $key = 'ABQIAAAAKUN0YIco2Zlq7_fa-ksh7hRQb8m_H9-l_iGt8T3IyLnmSl4IqhT0vv7jDsbXF4-z6-w4KCTdBEa70Q';
  $from = '7575, Oldenzaal, Nederland';
  $to = '2665, Bleiswijk, Nederland';

  $fetch = json_decode( zipcodeCalc( $from, $to, $key) );
  
    echo 'Afstand: '.round($fetch->Directions->Distance->meters/1000,2).' km<br />';
    echo 'Tijdsduur: ~'.round($fetch->Directions->Duration->seconds/60).' minuten<br />';



//wow ik kan php afsluiten :o
?>


Zou dit graag willen gebruiken voor een project. Of weten jullie misschien een ander script wat ik zou kunnen gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2011 01:15:02
Quote Anchor link
Johans oplossing al geprobeerd?
 
Jeffrey rauscj

jeffrey rauscj

27/11/2011 22:53:25
Quote Anchor link
Nee werkt ook niet, ik heb 'oe=utf8', erin gezet, maar zonder resultaat.

Ik heb zo kompleet het script uit het topic "afstand berekenen dmv postcodes" gehaald en de gegevens aangepast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.