AJAX: AjaxPost() gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

17/09/2007 14:15:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik moet via Ajax een formulier posten. Ik ben daarbij verder gegaan met een huidige code die door een reeds vertrokken programmeur / Ajax expert is gemaakt.

Hij heeft de volgende code voor AjaxPost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
/* Roept een pagina aan via POST */
function ajaxPost( element, url, data ) {
    var http_request = false;

    /* Request sturen */
    if( window.ActiveXObject ) { // IE
        try { // Probeer via het MsXML2 object
            http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch( e ) { // Anders...
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch( e ) {}
        }
    }
    else if( window.XMLHttpRequest ) { // Mozilla, Opera, etc...
        http_request = new XMLHttpRequest();
    }

    if( !http_request ) {
        return false;
    }

    // Checken of de response ok is
    http_request.onreadystatechange = httpChange;
    http_request.open('POST', url, true );
    http_request.setRequestHeader( "Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded" );
    http_request.send( data );
    
    // Maak een object en zet hem in de array
    if( http_request ) {
        var http_req = new reqObject( '', http_request, element );
        requests.push( http_req );
    }
    
}


Nu is mijn vraag hoe ik dat moet aanroepen in het formulier.
Op de oude manier die ik ken doe ik het als volgt:
<FORM ACTION="./form/formmail.php?mode=belmij" METHOD="POST">

Maar met Ajax schijnt dat anders te werken.
Ik heb hem al als volgt geprobeerd maar dan doet hij helemaal niks (letterlijk):
<FORM ACTION="" onsubmit="javascript: ajaxPost( inhoud, ./form/formmail.php?mode=belmij, data)" METHOD="POST">

Daarbij is inhoud de div die ik wil gebruiken en de url voor de pagina waar hij de data naar toe moet posten. Bij data weet ik niet wat ik in moet vullen. Ik kan hiervoor niks vinden op internet waar ik wijzer van wordt.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit het beste op kan lossen?

Mvg,

Gerben
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 23:12:50
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

17/09/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Beter gebruik je gewoon zoiets

Ik weet niet of je het al gebruikt, maar firebug (extensie van firefox) is zeer handig als je bezig bent met javascript
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

17/09/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Ik kan geen Firefox gebruiken hier op het werk. Company Policy is dat we Microsoft georienteerd zijn en geen alternatieven op de pc mogen hebben draaien :|
 
Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

18/09/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Ik kom er maar niet uit.
Ik heb het gegeven voorbeeld bekeken, maar kan daar verder niet zoveel uithalen.

Daarnaast lijkt het me makkelijker om gewoon via de bovenstaande code te blijven werken. Dat is namelijk een soort van library waar alle veelvoorkomende AJAX functies in staan en dergelijke, waaronder de ajaxPost methode.

Echter zou het naar mijn mening niet moeilijk moeten zijn om een form simpel te posten.

Echter dus niet. Ben vandaag de gehele dag al bezig met googlen naar AjaxPost voorbeelden echter krijg ik daarbij alle code die ik al heb (bovenstaande). Nergens maar dan ook nergens vind ik een voorbeeld van hoe dit in een form tag wordt aangeroepen.

Ik heb nu dit:
<FORM action="/boordcomputer/form/formmail.php?mode=belmij" onSubmit="ajaxPost('inhoud', ’this.action’, 'formBelMij')" METHOD="POST" name='formBelMij' id='formBelMij'>

Het formulier werkt nu netjes en wordt gepost, maar echter op een nieuwe pagina. Terwijl het ajax er juist voor moet zorgen dat hij het verwerken toont in de div "inhoud", maar dat lijkt hij niet te pakken.

iemand anders enig idee over de oplossing voor dit nu toch al behoorlijk frustrerend probleempje :D
 
Jos

Jos

18/09/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Post data is net als get... Dit was mijn eerste hit op google,

http://www.openjs.com/articles/ajax_xmlhttp_using_post.php

Edit: ik scroll wat naar beneden en zag dat je in de thread een post had geplaatst :-D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.