Ajax and Graybox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

25/09/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Hallo Iedereen,

Ik had een vraagje ik ben bezig met een website te maken met flash en ajax. Nu heb ik het voor elkaar gekregen om via een flashbutton een pagina in een andere div te laden dmv ajax. Maar als ik in deze div via een link mijn graybox wil openen doet hij dat niet.

Voorbeeld: www.sreeb.nl/kijk/faq.php (Hier werkt hij wel... )
Voorbeeld:www.sreeb.nl/kijk de normale website dan doet hij het niet meer.

Het lijkt erop alsof hij het doordat ik ajax gebruik de andere javasrcipts niet meer pakt:S?

Weet iemand hier een oplossing voor?

groetjes edwin
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:15:57
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

26/09/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Weet niemand hier iets op?
 
Hipska BE

Hipska BE

26/09/2007 15:10:00
Quote Anchor link
Bumpen mag pas 24u NA je vorig post Edwin!

Ik denk dat niemand je vraag begrijpt...
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

26/09/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Dacht dat ik het niet zo moeilijk had geformuleerd. Maar zal het even wat beter uitleggen.

Als ik een andere pagina dmv ajax in een div laad. En de pagina in die div bevat een javascript code, dan pakt hij deze javascript niet.

Terwijl als ik deze pagina appart laad dan doet javascript het wel...

Hoop dat ik het zo iets beter heb uitgelegd:D

groejtes edwin
 
M Ypma

M Ypma

27/09/2007 00:22:00
Quote Anchor link
je gebruikt de techniek verkeerd zie ik. wat jij doet is in je div een volledige html pagina plaatsen. ik zie meta tags in een div, een stylesheet die geladen wordt... en je laadt al je javascript files opnieuw in, deze zijn er al en is dus niet nodig en je content_wrpr id komt dus 2 keer voor. Dat zorgt voor onnodige problemen. los eerst dit probleem op!

het probleem zit in het volgende...je thickbox initialiseert op het moment dat het document geladen is. echter op het moment dat je nieuwe html inlaadt met ajax ,en deze dus niet aanwezig was op het moment van initialiseren,heeft thickbox niet zijn events gehangen aan die bepaalde elementen. je zal dus het initialize event opnieuw moeten aanroepen nadat je html in de div is geplaatst.

Maar ga dus eerst netjes, overzichtelijk en logisch werken. Dan zijn dit soort problemen prima op te lossen. Maar zoals het nu in elkaar geharkt is, is het een werkelijk drama.

succes!
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

27/09/2007 14:34:00
Quote Anchor link
Ha Michel,

Kijk harstikke bedankt voor je antwoord ik heb nu in iedergeval het probleem dat hij heel de pagina laad we gedaan. Ik heb alleen de in houd zonder stylesheet en die andere shit:)

Maar hoe kan ik de tickbox opnieuw aanropen. Ik las ook iets dat je met eval kon werken maar daar kwam ik niet helmaal uit:(

Hopelijk kan iemand mij verder helpen!

Super bedankt alvast!

Groejtes edwin
 
M Ypma

M Ypma

27/09/2007 14:51:00
Quote Anchor link
ok, als je even in de thickbox code kijkt zie je dat de tb_init(domChunk) functie er staat. deze functie verwacht het id naam van het element dat je wilt laten initialiseren. in jouw geval dus content_wrpr. Deze functie roep je aan wanneer je html geladen is in je div "cntn_wrpr"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// je code is uitgevoerd, de html wordt geplaatst, vervolgens volgt de volgende functie die alle a elementen na loopt in je div.
tb_init('cntn_wrpr');
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

27/09/2007 15:20:00
Quote Anchor link
Okey,

Dus als ik het goed begrijp moet de code van de domchunk er nu zo uit zien

//add thickbox to href & area elements that have a class of .thickbox
function tb_init(domChunk){
$(domChunk).click(function(){
var t = this.title || this.name || null;
var a = this.href || this.alt;
var g = this.rel || false;
tb_show(t,a,g);
tb_init('cntn_wrpr');
this.blur();
return false;
});
}

Ik heb het net even getest en hoe die zoals ie hierboven staat in mijn js bestand staat werkt het helaas niet:(

HOpelijk had ik het fout zodat hij straks wel werkt:)

groetjes edwin
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

27/09/2007 16:56:00
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost:)

Heb het via een hack gedaan, niet de mooiste manier maar wel effectief:

<img src="img/trans.gif" width="1" height="1" onload="tb_init('a.thickbox, area.thickbox, input.thickbox');" />

Deze heb ik boven aan mijn pagina gezet.. Hij werkt wel maar ben nog wel benieuwd hoe ik dit op een nette manier kan afhandelen:)

bedankt alvast:)

groetjes Edwin
 
M Ypma

M Ypma

27/09/2007 19:37:00
Quote Anchor link
wat je nu doet gaat dus niet werken...
tb_init verwacht maar 1 parameter, en jij geeft er 3 mee, de 2e en 3e worden gewoon genegeerd. je moet gewoon je cntn_wrpr meegeven, de functie werkt recursief en zal dus alle elementen tegen komen die in je cntn_wrpr zitten.
tevens moet je die tb_init aanroep uit die functie halen, dat was niet wat ik bedoelde... nu roept ie functie constant zichzelf aan en creeer je een oneindige aanroep. weghalen dus!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.