Ajax jquery omzetten naar json

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

05/04/2018 09:30:42
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met ajax jquery omzetten naar json? Ik heb zelf niet zoveel ervaring mee en wil leren.
Zelf heb ik ajax jquery code al geschreven alleen weet niet hoe ik het kan omzetten naar json.

Dit is mijn code index.tpl.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<center><h2>Formulier</h2>

<form method="post" action="/leren">

 Email:
 <input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
  <br>
  
 Ordernummer:
 <input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
  <br><br>
</form>
    <button type="submit" class="green-button icon-button">
        <svg style="width:24px;height:24px" viewBox="0 0 24 24">
            <path fill="#000000" d="M2,21L23,12L2,3V10L17,12L2,14V21Z"></path>
        </svg>
        Verzenden
    </button>
 </center>
<script>
$(document).ready(function(){

    console.log("eey");

    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},  
            success: function(data){
                alert(data);

        }});
    });
    
});
</script>
</body>
</html>


Mijn controller index.ctr.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (isset($_POST['email'])){
    
    $gegevens = $_POST['email'] .'  '. $_POST['order-hash'];

   echo $gegevens;
   exit;
}

?>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 05/04/2018 10:20:10 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:16:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 09:59:53
Quote Anchor link
Je wilt je uitvoer omzetten naar JSON, zal je bedoelen

Kijk eens naar: json_encode en GetJson
Gewijzigd op 05/04/2018 10:04:12 door - Ariën -
 

05/04/2018 10:12:19
Quote Anchor link
Ik loop nu vast mijn alert werkt niet zie object object staan kan iemand me helpen?

Dit is mijn index.tpl.php:

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<center><h2>Formulier</h2>

<form method="post" action="/leren">

Email:
<input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
<br>

Ordernummer:
<input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
<br><br>
</form>
<button type="submit" class="green-button icon-button">
<svg style="width:24px;height:24px" viewBox="0 0 24 24">
<path fill="#000000" d="M2,21L23,12L2,3V10L17,12L2,14V21Z"></path>
</svg>
Verzenden
</button>
</center>
<script>
$(document).ready(function(){


$("button").click(function(){
$.ajax({
type:'POST',
url: '/leren',
dataType:'json',
data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
success: function(data){
alert(data);
console.debug(data)
}});
});

});
</script>
</body>
</html>

Mijn controller index.ctr.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['email'])){

    $gegevens = array(
        "email" => $_POST['email'],
        "order-hash" => $_POST['order-hash'],
    );



   echo json_encode($gegevens);
   exit;
}

?>
Gewijzigd op 05/04/2018 13:14:26 door
 
Jeffrey van Rossum

Jeffrey van Rossum

05/04/2018 13:14:24
Quote Anchor link
Hoi Yunus,

Waarom gebruik je geen console.log(data) i.p.v. alert(data)? Een alert kan niet zomaar een object weergeven, dus eigenlijk is de output die je nu krijgt correct.

Als je perse alert wilt gebruiken kun je misschien data omzetten naar een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var response = JSON.stringify(data);

alert(response);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 13:16:58
Quote Anchor link
Zou je jouw code tussen code-tags kunnen plaatsen?
 

05/04/2018 13:35:39
Quote Anchor link
Dit is index.tpl.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?
<!DOCTYPE html>
<
html>
<
body>
<
center><h2>Formulier</h2>

<
form method="post" action="/leren">

 Email:
 <
input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br>
  
 Ordernummer:
 <
input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br><br>
<
/form>
    <
button type="submit" class="green-button icon-button">
        <
svg style="width:24px;height:24px" viewBox="0 0 24 24">
            <
path fill="#000000" d="M2,21L23,12L2,3V10L17,12L2,14V21Z"></path>
        <
/svg>
        Verzenden
    </button>
 <
/center>
<
script>
    $(document).ready(function(){


        $("button").click(function(){
            $.ajax({

                type:'POST',
                url: '/leren',
                dataType:'json',
                data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
                success: function(data){
                    alert(data);
                }});
        });

    });

</script>

</body>
</html>

?>


En dit is index.ctrl.php (controller):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if (isset($_POST['email'])){

    $gegevens = array("email" => $_POST['email'], "order-hash" => $_POST['order-hash'],);

   echo json_encode($gegevens);
   exit;
}

?>
Gewijzigd op 05/04/2018 13:38:00 door
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 13:50:12
Quote Anchor link
Al naar JSON.stringify gekeken?
 

05/04/2018 14:03:04
Quote Anchor link
Mijn controller is goed alleen denk ik dat er iets mis is bij alert regel ik snap het verder niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?
<!DOCTYPE html>
<
html>
<
body>
<
center><h2>Formulier</h2>

<
form method="post" action="/leren">

 Email:
 <
input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br>
  
 Ordernummer:
 <
input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br><br>
<
/form>
    <
button type="submit" class="green-button icon-button">
        <
svg style="width:24px;height:24px" viewBox="0 0 24 24">
            <
path fill="#000000" d="M2,21L23,12L2,3V10L17,12L2,14V21Z"></path>
        <
/svg>
        Verzenden
    </button>
 <
/center>
<
script>
$(document).ready(function(){


    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
            success: function(data){
                alert(data);
                console.log(data);
        }});
    });

});

</script>

</body>
</html>
?>


controller:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if (isset($_POST['email'])){

    $gegevens = array("email" => $_POST['email'], "order-hash" => $_POST['order-hash'],);

   echo json_encode($gegevens);
   exit;
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 14:05:33
Quote Anchor link
Kijk eens naar Jeffreys bericht.
 

05/04/2018 14:14:33
Quote Anchor link
Het werkt nu bedankt jeffrey en ariën! je ziet geen object object meer.
Maar er moet alleen email en ordernummer te voorschijn komen. dit zie ik nu in alert {"email":"test@test","order-hash":"ggghg"} en het moet alleen test@test ggghg zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
<!DOCTYPE html>
<
html>
<
body>
<
center><h2>Formulier</h2>

<
form method="post" action="/leren">

 Email:
 <
input type="text" id="email" name="email" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br>
  
 Ordernummer:
 <
input type="text" id="order-hash" name="order-hash" class="resend-tickets-input"></p>
  <
br><br>
<
/form>
    <
button type="submit" class="green-button icon-button">
        <
svg style="width:24px;height:24px" viewBox="0 0 24 24">
            <
path fill="#000000" d="M2,21L23,12L2,3V10L17,12L2,14V21Z"></path>
        <
/svg>
        Verzenden
    </button>
 <
/center>
<
script>
$(document).ready(function(){


    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
            success: function(data){
                var
gegevens = JSON.stringify(data);

                alert(gegevens);
                console.log(data);
        }});
    });

});

</script>

</body>
</html>

?>



Toevoeging op 05/04/2018 14:32:26:

met alert(data.email) heb ik alleen email gekregen ik moet nu ordernummer doen

Toevoeging op 05/04/2018 14:34:58:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
<script>
$(document).ready(function(){


    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
            success: function(data){

                alert(data.email);
                console.log(data);
        }});
    });

});

</script>

?>
Gewijzigd op 05/04/2018 14:18:17 door
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/04/2018 14:40:17
Quote Anchor link
Order-hash bedoel je? Dat kan gewoon op de zelfde wijze.
 

05/04/2018 14:48:14
Quote Anchor link
arien heb dat ook geprobeerd werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
<script>
$(document).ready(function(){


    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
            success: function(data){

                alert(data.email, data.order-hash);
                console.log(data);
        }});
    });

});

</script>

?>



Toevoeging op 05/04/2018 14:58:04:

Het werkt nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
<script>
$(document).ready(function(){


    $("button").click(function(){
        $.ajax({
            type:'POST',
            url: '/leren',
            dataType:'json',
            data:{"email": $('#email').val() , "order-hash": $('#order-hash').val(),},
            success: function(data){

                alert(data["email"] + " " + data["order-hash"]);
                console.log(data);
        }});
    });

});

</script>

?>
Gewijzigd op 05/04/2018 14:50:10 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.