[AJAX] Responsetext buiten opgegeven div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
Martijn

Martijn

23/04/2008 10:34:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik het volgende stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function LoadPage(p_pagina){
    
    var div = document.getElementById("content").style;
    var xmlhttp = makeXmlHttp();
      

    document.getElementById("voortgang").src="../graph/voortgang2.png";


     document.getElementById("content").innerHTML = "Pagina wordt geladen. Ogenblik geduld a.u.b.";
      
     xmlhttp.open("GET", p_pagina, true);
     xmlhttp.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
     xmlhttp.onreadystatechange = function()
     {
       if(xmlhttp.readyState == 4)
       {
            document.getElementById("content").innerHTML = xmlhttp.responseText;
       }
     }
     div.display = "inline";
     xmlhttp.send(null);
 }


Je zou denken dat de uitvoer van p_pagina in de div content wordt geplaatst. Dit gebeurt echter niet, hij zet de uitvoer eronder. Hoe kan dit?

Alvast bedankt,

Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 01:36:03
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 11:02:00
Quote Anchor link
Heb je ook het stukje relevante HTML bittuh?
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Naturlich..

Deze div staat in mijn pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="enquete-content">
                
                <h2>Welkom</h2>
                <p>Er volgen op de komende pagina een aantal vragen. Klik op volgende om te beginnen</p>
                <br/>
                <p><input type="button" name="volgende" onClick="javascript:LoadPage('vragen.php');" value="Volgende >> "/></p>
                
            </div>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 11:36:00
Quote Anchor link
id="enquete-content"

getElementById("content")

Do the math
 
Elias

elias

23/04/2008 11:42:00
Quote Anchor link
hey martijn, heb je deze code toevallig al ergens online staan?
ik zou graag eens kijken wat dat doet. ik denk dat ik iets gelijkaardigs zoek.
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 11:49:00
Quote Anchor link
@Jacco: Ja dat heb ik inmiddels aangepast, maar dat was niet de oorzaak. Uitvoer wordt nog steeds onder de div geplaatst :(

@elias: Ja code staat ergens online, maar ik ben er nog druk mee bezig en geef op dit moment liever de site niet prijs. Ik kan ja wel stukjes code mailen als je dat wilt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn
 
Elias

elias

23/04/2008 11:56:00
Quote Anchor link
kan je me gewoon even zeggen wat je stuurt van je php naar je JS via ajax. is dit een xml bestand of iets anders.

heb geen ervaring met ajax en ben gewoon wat opzoek naar hoe het allemaal in zijn werk gaat.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 11:58:00
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Je weet dus ook niet waar de bottleneck zit?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 12:01:00
Quote Anchor link
Zet bij je div eens :
style="border : 1px solid #000"

Dan kun je zien of hij er onder komt of dat de positionering van je div niet klopt
 
Elias

elias

23/04/2008 12:04:00
Quote Anchor link
@Jacco: bedankt :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 12:06:00
Quote Anchor link
5 euro
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 12:30:00
Quote Anchor link
Ja dat van die border had ik idd ook geprobeerd. Zo ben ik er ook achtergekomen dat hij de output onder de div gooit ipv erin :S
Wat ik dan zie is een omlijning van een paar pixels breed en hoog met niks erin, en daaronder staat de ouput
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Kan ik ergens het hele script zien? (je mag de link ook even pmen)
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Komtie Javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
function makeXmlHttp(){
      var xmlhttp = null;
      if(window.XMLHttpRequest){
      xmlhttp = new XMLHttpRequest();
      }else{
           try{
                xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
           }catch(e){
                window.alert("Uw browser ondersteunt het XMLHttpRequest object niet!");
           }
      }
      
      return xmlhttp;
 }
 

function LoadPage(p_pagina){
    
    var div = document.getElementById("enquete-content").style;
    var xmlhttp = makeXmlHttp();
      

    document.getElementById("voortgang").src="../graph/voortgang2.png";


     document.getElementById("enquete-content").innerHTML = "Pagina wordt geladen. Ogenblik geduld a.u.b.";
      
     xmlhttp.open("GET", p_pagina, true);
     xmlhttp.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
     xmlhttp.onreadystatechange = function()
     {
       if(xmlhttp.readyState == 4)
       {
            document.getElementById("enquete-content").innerHTML = xmlhttp.responseText;
       }
     }
     div.display = "inline";
     xmlhttp.send(null);
 }

function ValidateForm(form, numQuestions)
{
    var ret = true;
    
    // Loop om te checken of alle radio's zijn aangeklikt. Nee? ret = false


    // Open vraag check?
    
    if(ret)
    {
        vraag1 = GetSelectedItem('vraag0', document.frmVragen.vraag0.length);
        vraag2 = GetSelectedItem('vraag1', document.frmVragen.vraag1.length);
        vraag3 = GetSelectedItem('vraag2', document.frmVragen.vraag2.length);
        vraag4 = GetSelectedItem('vraag3', document.frmVragen.vraag3.length);
        vraag5 = GetSelectedItem('vraag4', document.frmVragen.vraag4.length);
        
        parameters = 'vraag1='+vraag1+'&vraag2='+vraag2+'&vraag3='+vraag3+'&vraag4='+vraag4+'&vraag5='+vraag5;

        // Verzend het formulier
        var xmlhttp = makeXmlHttp();
        var indicator = document.getElementById("enquete-content").style;
        
        document.getElementById("voortgang").src="../graph/voortgang3.png";

        document.getElementById("enquete-content").innerHTML = "Pagina wordt geladen. Ogenblik geduld a.u.b.";

          xmlhttp.open("POST", "afronden.php", true);
          xmlhttp.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
          xmlhttp.onreadystatechange = function()
          {
               if(xmlhttp.readyState == 4)
               {
                    document.getElementById("enquete-content").innerHTML = xmlhttp.responseText;
               }
          }
          indicator.display = "inline";
          xmlhttp.send(parameters);
    }
    
    return ret;
}

function GetSelectedItem(vraag, lengte)
{
    var waarde;
    
    // alert(vraag + " " + lengte)
    
    for(i=0; i<lengte; i++)
    {
        if(document.getElementById(vraag + i).checked)
        {
            waarde = document.getElementById(vraag + i).value;
        }
    }

    if(waarde == "") {
        return false;
    }
    else
    {
        //alert(waarde);
        return waarde;
    }
}


HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html lang="en">
<head><title>TITEL</title>
<!--[if lt IE 7]>
<script defer type="text/javascript" src="pngfix.js"></script>
<![endif]-->
<link rel="icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon">
<script language="JavaScript" src="script.js"></script>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<style type="text/css">
* {
padding: 0;
margin: 0;
}
body {
background:#bae3f5;
}
html, body {
height: 100%;
}
#site{
width:1150px;
margin:0 auto;
height:100%;
min-height:100%;
}
#container{
background: url(../graph/achtergrond_v.gif);
background-repeat: repeat-y;
min-height: 100%;
width: 750px;
margin:0px;
float:left;
/*border: 1px dashed yellow;*/
}
* html #container{
height: 100%;
}
#left{
margin-right:-4px;
float:left;
}
#logo{
width:750px;
height:142px;
}
#boog{
margin:0px;
}
#content{
padding-top:10px;
width:700px;
font-family:verdana;
font-size:12px;
/*border: 1px dashed blue;*/
float: left;
}
#foto{
float:right;
margin-right: -150px;
margin-top: -20px;
_margin-right: 0px;
_margin-top: 0px;
_padding-right:10px;
}

#wie{
    min-height: 120px;
    padding-left: 40px;
    /*border: 1px dashed blue;*/
}

#enquete-content{
    clear: both;
    margin-top: 20px;
    width: 645px;
    /*border: 1px dashed black;*/
    padding-left: 40px;
}

#studenten{
    margin-top:380px;
    float: left;
    margin-left:5px;
    /*border: 1px solid blue;*/
}
#enquete-voortgang{
    /*border: 1px dashed blue;*/
    width:665px;
    padding-left: 20px;
}
#footer{
width: 680px;
text-align: center;
font-size:10px;
font-family:verdana;
height: 5px;
padding-top: 10px;
margin: -32px auto 0 auto;
}
#clearfooter {
height: 32px;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="site">
    <div id="left"><img src="../graph/ballen.png" width="200" height="250"></div>
    <div id="container">
        <div id="logo"><img src="../graph/logo.png" width="750" height="142"></div>
        <div id="boog"><img src="../graph/achtergrond_boog.png" width="748" height="31"></div>
        <div id="content">
            <div id="foto">
                <img src="../graph/foto.png" width="316" height="246"/>
            </div>
            <div id="wie">
                <h3>Wat en wie ?</h3>
                Hoop geblaat hier.
            </div>
            
            <div id="enquete-content">
                
                <h2>Welkom</h2>
                <p>Er volgen op de komende pagina een aantal enquete vragen. Klik op volgende om te beginnen</p>
                <br/>
                <p><input type="button" name="volgende" onClick="javascript:LoadPage('vragen.php');" value="Volgende >> "/></p>
                
            </div>
            <div id="enquete-voortgang">
                <img src="../graph/voortgang.png" id="voortgang" border="0" width="665" height="70">
            </div>
        </div>
        <div id="studenten">
            
        </div>
    </div>
</div>
</body>
</html>


Astu :)
 
Elias

elias

23/04/2008 13:07:00
Quote Anchor link
even kleine programmeer tip. zet je css style in een aparte file. net iets poperder en overzichterlijker, net zoals je je JS file apart zet.
 
Martijn

Martijn

23/04/2008 13:13:00
Quote Anchor link
I know :) Maar ik vind het fijner werken in het begin.. Later gooi ik altijd alles in apart css bestand. Maar thnx anyway :)
 
Martijn

Martijn

25/04/2008 11:14:00
Quote Anchor link
@Jacco... Ben je er nog uitgekomen??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.