AJAX variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Leander ---

Leander ---

19/04/2011 22:06:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een vraag met betrekking tot het ophalen van gegevens van een php bestand door middel van AJAX. Die gegevens worden vervolgens (in de meeste gevallen) in een div gezet. Ik wil dat dus niet, maar wil het gebruiken in een Google Maps Javascript code. Helaas lukt het me niet om variabelen te setten (of returnen, op welke manier dan ook).

Het gaat om de volgende code:

<script>
function loadXML() {

var xmlhttp;

if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}


xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
geo = xmlhttp.responseText;
return geo;
}
}

xmlhttp.open("GET","http://xxxx.nl/app/test/ajax_php.php", true);
xmlhttp.send();
}

function initialize() {
location = loadXML();
// Hier wil ik de variabele geo gebruiken.
}
</script>


Ik heb al enige idee waarom dit sowieso niet gaat lukken ivm met het volgende stukje code: xmlhttp.onreadystatechange=function() Hij returned dus eigenlijk de geo locatie naar die onreadystatechange die er toch niks mee kan doen. Weet misschien iemand een manier hoe ik die variabele in de functie initialize krijg?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/04/2011 22:09:57 door Leander ---
 
PHP hulp

PHP hulp

28/05/2024 18:55:46
 
Jelmer -

Jelmer -

19/04/2011 22:15:16
Quote Anchor link
xmlhttprequest werkt normaal gesproken asynchroon, onreadystatechange wordt pas aangeroepen wanneer loadXML al lang klaar is. Dus of je maakt het zo dat send() blokkeert totdat er een antwoord is (en onreadystatechange met readyState == 4 is aangeroepen) maar dan blokkeert je hele pagina totdat er een antwoord is. Niet erg prettig.

Of je maakt een callback, iets a la:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
function loadXML(method, url, onsuccess)
{
    var xmlhttp;
    
    var xmlhttp = window.XMLHttpRequest
        ? new XMLHttpRequest()
        : new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    
    xmlhttp.onreadystatechange = function()
    {
        if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200)
            onsuccess(xmlhttp.responseText);
    }
    
    xmlhttp.open(method, url, true);
    xmlhttp.send();
}

function initialize()
{
    loadXML("GET", "http://example.com/app/test/ajax_php.php", function(location) {
        // nu heb je hier de variabele location welke het antwoord bevat.
    });
}
Gewijzigd op 20/04/2011 00:20:19 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

20/04/2011 11:33:54
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 14:43:47
Quote Anchor link
Aangezien ik nog een vraag heb mbt tot dit onderwerp, zet ik die ook maar even in dit topic.

Mijn AJAX/Javascript werkt namelijk op elk device (iPhone, Desktop etc) behalve op Android toestellen. Het gaat om het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
function loadXML(method, url, onsuccess)
            {

            var xmlhttp;
            
                if (window.XMLHttpRequest)
                  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
                  
                  }
                else
                  {// code for IE6, IE5
                  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                  }
                  
                
                xmlhttp.onreadystatechange = function()
                {
alert("1");
                    if (xmlhttp.readyState == 2 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 2");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 3 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 3");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
alert("Laden 4");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }
                }
                    
                    xmlhttp.open(method, url, true);
                    xmlhttp.send(null);
            }

function initialize() {
                    
                loadXML("GET", "http://example.com/ajax_php.php", function(location) {
                    
                    var geolocation = location.split(",");
                    var latitude = Number(geolocation[0]);
                    var longitude = Number(geolocation[1]);
                    
                    
                    var latlng = new google.maps.LatLng(latitude, longitude);
                    
                    
                    var myOptions = {
                          zoom: 16,
                          center: latlng,
                          disableDefaultUI: true,
                        zoomControl: true,
                          zoomControlOptions: {
                            style: google.maps.ZoomControlStyle.SMALL,
                            position: google.maps.ControlPosition.LEFT_BOTTOM
                          },
                          mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
                    };

    var marker = new google.maps.Marker({
                              position: latlng,
                              map: map,
                              title:"Jouw locatie!"
                          });
});

Alert 1 wordt wel uitgevoerd terwijl 'Laden 2/3/4' niet worden uitgevoerd op mijn Android toestel. Dit is wel weer het geval bij desktop en iPhone. Weet iemand waar dit aan kan liggen?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

22/04/2011 14:53:55
Quote Anchor link
Als je meerdere browsers/devices wilt, kun je wellicht beter overstappen naar jQuery Mobile.
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 15:04:11
Quote Anchor link
Ik gebruik ook jQuery Mobile ;) Maar dit is AJAX icm Google Maps API (volgens mij schiet jQuery Mobile daar weinig mee op?).

Voor de rest heb ik de fout ook kunnen traceren door heel simpel de xmlhttp.readystate te alerten en te kijken op m'n Android device of dat werkte. Het werkte inderdaad want ik kreeg 2 alerts (met '1' en met '4'). Oftewel die xmlhttp.readystate werkte wel.

Door vervolgens de xmlhttp.status te alerten, kreeg ik '0' als alert. Dit is typerend, aangezien Firefox hier gewoon 200 terug geeft. Door het vervolgens te wijzigen naar (xmlhttp.readyState == 4) lukt het wel en krijg ik dus ipv een grijze achtergrond, nu ook werkelijk een kaart te zien. Natuurlijk is dit het probleem omzeilen op een 'dirty' manier.

Helaas werkt het nu nog niet naar behoren, aangezien nu de variabele location niet geset is. Volgens mij kan Android niet omgaan met een callback? (want nu neemt hij de locatie 0, 0. Wat resulteert midden in de oceaan).
Gewijzigd op 22/04/2011 15:05:38 door Leander ---
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 11:51:10
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing van dit probleem?
Dat Android (en nu ook iPhone) xmlhttp.status als 0 terug geeft ipv 200?

Zelfs als ik het volgende doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
f (xmlhttp.readyState == 4 /* && xmlhttp.status == 200 */) {
                            alert("a");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }


laat hij wel alle elementen zien, maar zijn de latitude/longitude 0.
Gewijzigd op 26/04/2011 11:52:21 door Leander ---
 
Jelmer -

Jelmer -

26/04/2011 11:55:56
Quote Anchor link
Wat zit er in xmlhttp.responseText op Android?
Gewijzigd op 26/04/2011 11:56:11 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 12:15:09
Quote Anchor link
Niks.. In Firefox heeft ie wel een waarde, maar op Android en iPhone niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.