AJAX variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Leander ---

Leander ---

19/04/2011 22:06:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een vraag met betrekking tot het ophalen van gegevens van een php bestand door middel van AJAX. Die gegevens worden vervolgens (in de meeste gevallen) in een div gezet. Ik wil dat dus niet, maar wil het gebruiken in een Google Maps Javascript code. Helaas lukt het me niet om variabelen te setten (of returnen, op welke manier dan ook).

Het gaat om de volgende code:

<script>
function loadXML() {

var xmlhttp;

if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}


xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
geo = xmlhttp.responseText;
return geo;
}
}

xmlhttp.open("GET","http://xxxx.nl/app/test/ajax_php.php", true);
xmlhttp.send();
}

function initialize() {
location = loadXML();
// Hier wil ik de variabele geo gebruiken.
}
</script>


Ik heb al enige idee waarom dit sowieso niet gaat lukken ivm met het volgende stukje code: xmlhttp.onreadystatechange=function() Hij returned dus eigenlijk de geo locatie naar die onreadystatechange die er toch niks mee kan doen. Weet misschien iemand een manier hoe ik die variabele in de functie initialize krijg?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/04/2011 22:09:57 door Leander ---
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:53:46
 
Jelmer -

Jelmer -

19/04/2011 22:15:16
Quote Anchor link
xmlhttprequest werkt normaal gesproken asynchroon, onreadystatechange wordt pas aangeroepen wanneer loadXML al lang klaar is. Dus of je maakt het zo dat send() blokkeert totdat er een antwoord is (en onreadystatechange met readyState == 4 is aangeroepen) maar dan blokkeert je hele pagina totdat er een antwoord is. Niet erg prettig.

Of je maakt een callback, iets a la:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
function loadXML(method, url, onsuccess)
{
    var xmlhttp;
    
    var xmlhttp = window.XMLHttpRequest
        ? new XMLHttpRequest()
        : new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    
    xmlhttp.onreadystatechange = function()
    {
        if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200)
            onsuccess(xmlhttp.responseText);
    }
    
    xmlhttp.open(method, url, true);
    xmlhttp.send();
}

function initialize()
{
    loadXML("GET", "http://example.com/app/test/ajax_php.php", function(location) {
        // nu heb je hier de variabele location welke het antwoord bevat.
    });
}
Gewijzigd op 20/04/2011 00:20:19 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

20/04/2011 11:33:54
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 14:43:47
Quote Anchor link
Aangezien ik nog een vraag heb mbt tot dit onderwerp, zet ik die ook maar even in dit topic.

Mijn AJAX/Javascript werkt namelijk op elk device (iPhone, Desktop etc) behalve op Android toestellen. Het gaat om het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
function loadXML(method, url, onsuccess)
            {

            var xmlhttp;
            
                if (window.XMLHttpRequest)
                  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
                  
                  }
                else
                  {// code for IE6, IE5
                  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                  }
                  
                
                xmlhttp.onreadystatechange = function()
                {
alert("1");
                    if (xmlhttp.readyState == 2 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 2");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 3 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 3");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
alert("Laden 4");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }
                }
                    
                    xmlhttp.open(method, url, true);
                    xmlhttp.send(null);
            }

function initialize() {
                    
                loadXML("GET", "http://example.com/ajax_php.php", function(location) {
                    
                    var geolocation = location.split(",");
                    var latitude = Number(geolocation[0]);
                    var longitude = Number(geolocation[1]);
                    
                    
                    var latlng = new google.maps.LatLng(latitude, longitude);
                    
                    
                    var myOptions = {
                          zoom: 16,
                          center: latlng,
                          disableDefaultUI: true,
                        zoomControl: true,
                          zoomControlOptions: {
                            style: google.maps.ZoomControlStyle.SMALL,
                            position: google.maps.ControlPosition.LEFT_BOTTOM
                          },
                          mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
                    };

    var marker = new google.maps.Marker({
                              position: latlng,
                              map: map,
                              title:"Jouw locatie!"
                          });
});

Alert 1 wordt wel uitgevoerd terwijl 'Laden 2/3/4' niet worden uitgevoerd op mijn Android toestel. Dit is wel weer het geval bij desktop en iPhone. Weet iemand waar dit aan kan liggen?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

22/04/2011 14:53:55
Quote Anchor link
Als je meerdere browsers/devices wilt, kun je wellicht beter overstappen naar jQuery Mobile.
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 15:04:11
Quote Anchor link
Ik gebruik ook jQuery Mobile ;) Maar dit is AJAX icm Google Maps API (volgens mij schiet jQuery Mobile daar weinig mee op?).

Voor de rest heb ik de fout ook kunnen traceren door heel simpel de xmlhttp.readystate te alerten en te kijken op m'n Android device of dat werkte. Het werkte inderdaad want ik kreeg 2 alerts (met '1' en met '4'). Oftewel die xmlhttp.readystate werkte wel.

Door vervolgens de xmlhttp.status te alerten, kreeg ik '0' als alert. Dit is typerend, aangezien Firefox hier gewoon 200 terug geeft. Door het vervolgens te wijzigen naar (xmlhttp.readyState == 4) lukt het wel en krijg ik dus ipv een grijze achtergrond, nu ook werkelijk een kaart te zien. Natuurlijk is dit het probleem omzeilen op een 'dirty' manier.

Helaas werkt het nu nog niet naar behoren, aangezien nu de variabele location niet geset is. Volgens mij kan Android niet omgaan met een callback? (want nu neemt hij de locatie 0, 0. Wat resulteert midden in de oceaan).
Gewijzigd op 22/04/2011 15:05:38 door Leander ---
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 11:51:10
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing van dit probleem?
Dat Android (en nu ook iPhone) xmlhttp.status als 0 terug geeft ipv 200?

Zelfs als ik het volgende doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
f (xmlhttp.readyState == 4 /* && xmlhttp.status == 200 */) {
                            alert("a");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }


laat hij wel alle elementen zien, maar zijn de latitude/longitude 0.
Gewijzigd op 26/04/2011 11:52:21 door Leander ---
 
Jelmer -

Jelmer -

26/04/2011 11:55:56
Quote Anchor link
Wat zit er in xmlhttp.responseText op Android?
Gewijzigd op 26/04/2011 11:56:11 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 12:15:09
Quote Anchor link
Niks.. In Firefox heeft ie wel een waarde, maar op Android en iPhone niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.