ajax vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Cunces v

cunces v

01/05/2009 21:13:00
Quote Anchor link
function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("verwerklogin");
if (xHRObject.status == 200) {
alert("haha");
var serverResponse = xHRObject.responseXML;

var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
}
}


de eerste alert werkt maar de 2e niet. Wat kunnen oorzaken zijn dat die status nooit in 200 geraakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 03:23:30
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 21:57:00
Quote Anchor link
Ik bak helemaal niks van Ajax, maar volgens mij moet dat if op regel 4 elseif zijn. :)
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 22:33:00
Quote Anchor link
nope that's not it
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 22:52:00
Quote Anchor link
Sorry dan weet ik het ook niet, ik zuig met Ajax.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als je nou eerst eens bekijkt wat de status wel is :/ Het is niet voor niks een statuscode..
Voor zover ik weet is 200 gewoon klaar, dus blijkbaar is hij nog niet klaar?
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 23:39:00
Quote Anchor link
tis een internal error (500)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:42:00
Quote Anchor link
Het script staat in een andere map? In die map staat een .htaccess? Dan gaat het niet daar blijkbaar mis...

edit: Met de Firebug extensie kun je ook makkelijk zien wat er mis gaat.

Edit2: vragen stellen gaarna via forum niet via PM. En aan MSN doe ik eigenlijk niet, gek genoeg.. alleen voor mijn werk :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 00:08:00
Quote Anchor link
oké. Het script staat niet in een andere map & ook geen .htacces.
Enkele tips naar wat ik moet kijken in firebug dan?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/05/2009 00:47:00
Quote Anchor link
Of die ook aangeeft of er een 500 optreed of niet, en of die nog maar zegt dan dat.
Een status 500 zou naar mijn idee niks met je script zelf te maken kunnen hebben.
Maar google het eens, niet zo moeilijk: status 500 ajax
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 01:07:00
Quote Anchor link
oké dit is superraar.

if (xHRObject.readyState == 4) {

alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {


ongeveer de helft van de tijd alert hij 4 + 500, & soms 4 + 200 .... en soms doet hij de 2e alert gewoon niet. Lijkt wel alsof hij vastslaagt na die eerste alert ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Crispijn -

Crispijn -

02/05/2009 09:46:00
Quote Anchor link
Waarom maak je geen gebruik van een javascript framework? Het hoeft niet indd, maar het is wel super handig :)
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 11:32:00
Quote Anchor link
kweetniet :) heb Jquery & dojo geprobeert voor enkele dingen maar ben meer aan gewone js gewent. Voor push-patroon ga ik zowiezo dojo gebruiken.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 15:20:00
Quote Anchor link
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("state 4");
} // <--------- !!!!!!!!!!!
if (xHRObject.status == 200) {
alert("status 200");
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Harmen

Harmen

02/05/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Maar Hipska, je moet toch én een goede readyState én een goede status hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    if (req.readyState == 4) { // Complete

      if (req.status == 200) { // OK response

        // Doe een functie, het is gelukt

      } else {

        alert("Probleempje: " + req.statusText);

      }

    }
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function verwerklogin() {
    if (xHRObject.readyState == 4) {
        alert(xHRObject.readyState);
        alert(xHRObject.status);
        if (xHRObject.status == 200) {
            var serverResponse = xHRObject.responseXML;
            alert(serverResponse);
            var here = document.getElementById("logininfo");
            var inHere = headerDiv.childNodes[0];
            inHere = document.createElement('p');
            var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
            var text = document.createTextNode(status);
            inHere.appendChild(text);
            here.appendChild(inHere);
        }
        else    {
             alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
        }
    }
}



ik snap 'm echt niet. De enige alert dat ik krijg is die van de readystate (4). Voor de rest gebeurt er niets. (krijg ook geen alert met status)


edit: firebug zegt:
firebug zegt:

xHRObject is not defined
[Break on this error] alert(xHRObject.status);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:17:00
Quote Anchor link
kan het liggen aan het feit dat ik tomcat 6.0 gebruik?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 19:33:00
Quote Anchor link
@Harmen: Oeps ja, ik was er niet helemaal bij en dacht dat het of-of was ipv en-en. En dat de TS dus een } vergeten was ofzo.

@cunces: dan ligt het aan je browser en/of JS code. Want die error zegt namelijk dat het object (xHRObject) niet gevonden is.
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:46:00
Quote Anchor link
maar dan is het toch superraar dat hij één regel ervoor dat object wel vind ?
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 19:58:00
Quote Anchor link
Kan je eens proberen om de variabele xHRObject als parameter mee te geven naar die functie? Misschien dat dat werkt? want ik weet hiet hoe jouw functie verwerklogin() wordt aangeroepen

*Edit: Nee het is niet raar dat als die hem niet vind dat die maar wat doen, ik heb dat ook 1 keer gehad, mee eerste alert deed die maar de 2de niet, en dat kwam door een parameter die niet mee werd gegeven, misschien hier ook?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 20:15:00
Quote Anchor link
var xHRObject = new XMLHttpRequest();


function login(formulier) {
var naam=formulier.naam.value;
var paswoord=formulier.paswoord.value;
xHRObject.open("POST", "LoginServlet", true);

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin;
var information = "naam=" + encodeURIComponent(naam) + "&paswoord=" + encodeURIComponent(paswoord);
//xHRObject.setRequestHeader("Cache-Control", "no-cache");
//xHRObject.setRequestHeader("X_USERAGENT", "MijnAjaxApplicatie");
xHRObject.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
//xHRObject.setRequestHeader('Connection', 'close');
xHRObject.send(information);


}

function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {
var serverResponse = xHRObject.responseXML;
alert(serverResponse);
var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
else {
alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
}
}
}




ik zeg:

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin; & die var heb ik vanbove in m'n js staan..
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Hmm nee dan is het probleem waarin aan dacht hier niet het probleem.
Ik heb wel een kleine toevoeging voor je script, want stel je gebruikt nu IE of een versie die een mimetype heeft, dan werkt dit niet.
\
Dit gebruik ik altijd, werkt prima( en kan jij misschien goed gebruiken?)
even http_request door jouw XHRObject vervangen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
        var http_request = false;

        if (window.XMLHttpRequest) { // Mozilla, Safari,...
            http_request = new XMLHttpRequest();
            if (http_request.overrideMimeType) {
                http_request.overrideMimeType('text/xml');
                // See note below about this line
            }
        } else if (window.ActiveXObject) { // IE
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
            } catch (e) {
                try {
                    http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                } catch (e) {}
            }
        }

        if (!http_request) {
            alert('Giving up :( Cannot create an XMLHTTP instance');
            return false;
        }


kan je gelijk zien of je XHR wel goed wordt aangemaakt. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.