Ajax-post request werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/11/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Ik zie de fout niet..


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="nl">
<head>
    <!-- no cache headers -->
    <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
    <meta http-equiv="Expires" content="-1" />
    <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />
    <!-- end no cache headers -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <!-- CSS Stylesheet -->
    <style type="text/css">
    </style>
    <script type="text/javascript" src="./ajax.js"></script>
    <title>Wesdesignz - Rescripting your website!</title>
</head>
<body>
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>
    <hr size="1" />
    <div id="answer">Laad de url</div>
</body>
</html>


ajax.js :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
function load(url, mode, answer)
{
    var xmlHttp;
    try
    {
        xmlHttp=new XMLHttpRequest();
    }
    catch (e)
    {
        try
        {
            xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch (e)
        {
            try
            {
                xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch (e)
            {
                alert("Your browser does not support AJAX!");
                return false;
            }
        }
    }
    
    xmlHttp.onreadystatechange = function()
    {
        if ( xmlHttp.readyState == 4 )
        {
            document.getElementById( answer ).innerHTML = xmlHttp.responseText;
        }
    }
    xmlHttp.open(mode, url, true );
    if ( mode == 'POST' )
    {
        xmlHttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    }
    xmlHttp.send( null );
}


Het antwoord:
POST

Array
(
)

POST komt van $_SERVER['REQUEST_METHOD'] af.
Array () = print_r( $_POST );
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:25:06
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/11/2008 22:10:00
Quote Anchor link
1. Gebruik mozilla firefox.
2. Download en installeer firebug.
3. Voer de request nogmaals uit, en kijk nu wat firebug zegt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/11/2008 00:14:00
Quote Anchor link
Gebruik een framework zoals mootools of Jquery. Op die manier krijg je op een gemakkelijke manier een ajax request die overal werkt. Kijk hier eens naar bijvoorbeeld.
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 10:15:00
Quote Anchor link
daar heeft TS nu niets aan, hij wil zijn script werkend krijgen en indien hij de fout niet vindt, leert hij dus niets bij...

maar TS, ik denk dat je je antwoord op phphulp niet gaan vinden, spijtig genoeg.
Ik heb hier namelijk ook al enkele AJAX vraagjes gezet maar deze bleven onopgelost...probeer eens W3schools.com ofzo...

(dit is niet aanvallend bedoel jongens ;) )

wat Jezpur zegt doe je best wel, die firebug is echt handig...zo zie je welke waarden er gestuurd worden etc en ben je zeker :)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)

@ PHP Newbie: Ik gebruik normaal Mootools maar ik die kan je niet inline gebruiken, wat voor mij makkelijker is dan alles via classes en dergelijke aanroepen.

@ Tikkes: Zal nog eens met Firebug kijken dan..

Ik heb gekeken, zonder succes.. Het verzoek word perfect gestuurd en opgehaalt, maar de $_POST variable is gewoon leeg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/11/2008 18:36:00
Quote Anchor link
ToySoldier schreef op 21.11.2008 17:57:
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)


Waarom maak je daar dan geen gebruik van? Die heeft al lang aangegeven wat er hier fout zit.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 18:54:00
Quote Anchor link
Wat is er dan fout? Alles word gestuurd, de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] is post, maar toch is de $_POST var leeg?
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Iemand enig idee? (Ja, ik weet dat bumpen niet mag. Maar als ik niet bump duurt 't nog wel even voor ik een antwoord krijg)
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 13:54:00
Quote Anchor link
bumpen mag best hoor, je bent alleen 5 uurtjes te vroeg:P

Maar eh, ik zie nergens dat jij iets van post vars mee stuurt, dus welke data verwacht jij dan te zien in je POST?

Er zijn geen standaard POST variabelen hoor, de POST array is gewoon leeg als er geen POST data mee wordt gestuurd
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>


Hoort dat niet de variable 'username' mee te sturen ?
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 14:01:00
Quote Anchor link
dat gaat niet automagisch gebeuren:D

Ik zou toch even mootools erbij pakken en mootools dat laten afhandelen, daarin wordt dat netjes geregeld.

Je moet iig nog iets extra's meegeven, het meesturen gaat (zoals ik al zei) niet automagisch
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Zal eens zoeken dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.