Alles achter de '.' weg halen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Res Bas

Res Bas

21/03/2009 21:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraag, stel ik heb het volgende:

$var = 'google.com';

Ik wil hier 2 variables van krijgen.
1 moet zijn: 'google'
en 1 moet zijn 'com'
Hoe doe ik dit? Let wel op dat $var ook iets heel anders kan zijn, zoals 'kabouterplop.nl'

Het is wel altijd een domein en dus zit er maar 1 '.' in.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:32:55
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

21/03/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Dit kan je doen d.m.v explode()

edit:
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP
$var
= "test.nl";

$stuk = explode(".", $var);
echo $stuk[0]; // test
echo $stuk[1]; // nl
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

21/03/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Reshad Bashir schreef op 21.03.2009 21:33:
Hallo,

Ik heb een vraag, stel ik heb het volgende:

$var = 'google.com';

Ik wil hier 2 variables van krijgen.
1 moet zijn: 'google'
en 1 moet zijn 'com'
Hoe doe ik dit? Let wel op dat $var ook iets heel anders kan zijn, zoals 'kabouterplop.nl'

Het is wel altijd een domein en dus zit er maar 1 '.' in.


Ik kan jouw een geldig domein geven met 3 punten in hoor..

Vb: http://www.translate.google.com/
 
Res Bas

Res Bas

21/03/2009 21:47:00
Quote Anchor link
Bedankt Marco.

@ Paradox, het is geen user input en dat is een subdomein.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

21/03/2009 21:49:00
Quote Anchor link
Dat klopt dat kan maar dat wil enkel zeggen dat hij het dan zo kan doen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP
$var
= "translate.google.com";

$stuk = explode(".", $var);
echo $stuk[0]; // translate
echo $stuk[1]; // google
echo $stuk[2]; // com
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.