Allowed memory size exhausted

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »
Ruben

Ruben

18/11/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik krijg ineens de foutmelding bij mijn resize script:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Ik heb een beetje het web doorgezocht het script beken etc. Het vergroten van het memory lijkt me niet echt handig volgens mij is dat gewoon uitstellen van het probleem. Het bestand wat ik probeer te resizen is 1,75 mb. Dus dat lijkt me niet te groot. Ik heb ook nog even een kleinere van 800 kb geprobeerd maar dat lukte ook niet.

Het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

// Author: Ruben Vandenbussche
// Website: http://www.RVandenbussche.nl
// Contact: info (at) RVandenbussche (dot) nl
// Date: 07 Nov 2008
//*******************************************
// Script: Image Resize v1.1
//It does:
//  1.  Checks if source exists.
//  2.  Checks file type.
//  3.  Checks extension.
//  4.  Keep ratio.
//  5.  Make smaller source images bigger.
//  6.  Save the image to the given destination path.
//*
//It doesn't:
//  1.  Check if the destination image exists.
//  2.  Upload the image to the server.
//  3.  Crop
//*******************************************

// Summary:
// Function to resize an image ($dst_img) from the source image ($src_img) with
// the given height ($dst_h), width ($dst_w) and quality $dst_quality. The paths are where the
// source and destination image are saved or going to be saved.

//Script start here.


function resizeImage($src_img, $dst_img, $src_path, $dst_path, $dst_w, $dst_h, $dst_quality){

        //Stop and giving an error if the file does not exists.
    if(file_exists($src_path . basename($src_img)) == false){
        die('<p>The file does not exists. Check if the image "' . $src_img . '" is in the right path "' . $src_path . '".</p>');
    }

        //Get variables for the function.
            //complete path of the source image.

    $src_cpl = $src_path . basename($src_img);
              //complete path of the destination image.
    $dst_cpl = $dst_path . basename($dst_img);
            //extension excl "." of the source image, in lowercase.
    $src_ext = strtolower(end(explode(".", $src_img)));
            //width and height sizes of the source image.
    list($src_w, $src_h) = getimagesize($src_cpl);

            //get type of image.
    $src_type = exif_imagetype($src_cpl);



        //Checking extension and imagetype of the source image and path.
    if( ($src_ext =="jpg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="jpeg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="gif") && ($src_type =="1") ){
        $src_img = imagecreatefromgif($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="png") && ($src_type =="3") ){
        $src_img = imagecreatefrompng($src_cpl);
    }
else{
        die('<p>The file "'. $src_img . '" with the extension "' . $src_ext . '" and the imagetype "' . $src_type . '" is not a valid image. Please upload an image with the extension JPG, JPEG, PNG or GIF and has a valid image filetype.</p>');
    }


    //Get heights and width so the image keeps its ratio.
    $x_ratio = $dst_w / $src_w;
    $y_ratio = $dst_h / $src_h;

    if( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($x_ratio > $y_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (normal: more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }
elseif( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($y_ratio > $x_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (landscape: more width than height).
        $dst_w = $dst_w;
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) < $dst_h){
        //if the image is landscape (more width than height).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) > $dst_h){
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
else{
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }


    // Creating the resized image.
    $dst_img=imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
    imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$dst_w, $dst_h,$src_w,$src_h);

    // Saving the resized image.
    imagejpeg($dst_img,$dst_cpl,$dst_quality);

    // Cleaning the memory.
    imagedestroy($src_img);
    imagedestroy($dst_img);

    return (true);

    //Script ends here.
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 21:02:54
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Niemand die een oplossing hier voor heeft? Of kan ik hem beter in het sql gedeelte posten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
Bo az

Bo az

19/11/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Een oplossing is er ook niet echt voor, dat je 32mb geheugen nodig zou hebben om een plaatje van minder dan 2 mb te reseizen lijkt me niet. Zoals je dus al zegt is het vergroten van het geheugen dus niet de oplossing. Het lijkt mij dus dat er niets anders op zit dan de oorzaak van het grote geheugen gebruik te zoeken door te gaan debuggen, waar in je script gaat het mis?
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Nu vind ik het wel heel raar. Ik heb overal echo's tussen gezet zodat ik weet waar hij stopt. Maar nu doet hij het weer. Ik neem aan dat dit tijdelijk is want ik heb niets veranderd aan het script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.