Anti-spammaatregelen "werken niet"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »
Jens erd

Jens erd

28/06/2011 17:35:30
Quote Anchor link
Ik kon even geen betere titel verzinnen, dus alvast excuses.

Ik zal even globaal vertellen wat ik probeer te bereiken. Ik ben nu bezig met een script wat aan de hand van gegevens controleert of een bericht spam is, of juist niet. ik word behoorlijk geteisterd door spambots, dus ik wil het graag goed doen. nu gebeurt het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
#formulier is gezet..
echo "<br />\n<br />\n<h2>";
if(!checkemail($_POST['email']))  { #maakt verbinding met mx server en valideert het adres
echo logaction("U heeft geen geldig emailadres ingevoerd. Laat het veld leeg of gebruik een geldig emailadres.");
}
else {
if(empty($_POST['naam']) || empty($_POST['message'])) {
echo logaction("U heeft geen geldige naam of een geldig bericht ingevoerd.");
}
else {

if(!isset($_POST['showemail'])) {
$_POST['showemail'] = 0;
}
else {
$_POST['showemail'] = 1;
}



if(page_exists($_POST['website'])) { #maakt verbinding met de website
    $ipadr = trim($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
    if(strlen($ipadr) > 8) { #ip adres met >8 tekens = ok
    if(empty($_POST['confirmemail'])) { #boobytrap voor spambots: gebruikers krijgen dit veld nooit te zien dankzei javascript

$sql = "
INSERT INTO
reacties
(nieuws_id, naam, email, bericht, showemail, website, datum, ip)
values
(
'"
.$_GET['id']."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['email'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['message'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['showemail'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['website'])."',
NOW(),
'"
.$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
)
"
;

        $query2 = mysql_query($sql);
        if($query2) {
        echo "Het plaatsen is gelukt! U word teruggestuurd naar de vorige pagina.
<script type=\"text/javascript\">
window.location = \"/\"
</script>"
;
        }

    }
else {
    echo logaction("uit veiligheidsoverweging kan het bericht niet geplaatst worden. excuses voor het ongemak. code 1: Project Honeypot.");
    }
    }
else {
    echo logaction("uit veiligheidsoverweging kan het bericht niet geplaatst worden. excuses voor het ongemak. code 2: Geen toegang tot gegevens.");
    }
}
else {
echo logaction("De ingevoerde website bestaat niet.");
}


}
}
}

?>

Logaction() is een functie die de gegevens in een database zet (ip, datum etc) en de tekst die hij als parameter meekrijgt weer returnd. een omslachtige echo() eigenlijk.

Nu mijn probleem: op het moment dat ik een bericht post komt mijn ip netjes in de database terecht, maar op het moment dat de spambots mijn website betreden en de boel onder spammen, gebeurt er niets (er wordt géén ip adres gepost). ook als er een fout emailadres, een niet bestaande website, niet ingevoerde velden etc worden opgestuurd, het wordt hoe dan ook gepost. bovendien blijft de log database leeg.

mijn vraag is nu, kan het zijn dat spambots geen Ip adres meesturen? of zie ik iets anders over het hoofd?

m.v.g.,
Jens.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 07:46:51
 
Niels K

Niels K

28/06/2011 19:19:28
Quote Anchor link
Je kan $_SERVER['REMOTE_ADDR'] manipuleren geloof ik.
Daarnaast, wat nog gevaarlijker is SQL injection is mogelijk. je $_GET['id'] en $_SERVER['REMOTE_ADDR'] wordt niet geescaped. :-)
Gewijzigd op 28/06/2011 19:19:58 door Niels K
 
Jens erd

Jens erd

28/06/2011 19:25:27
Quote Anchor link
$_GET['id'] wordt niet geescaped omdat er verderop al gecontroleerd wordt of het daadwerkelijk een INT is. maar ik zal het voor de zekerheid even bijwerken.


Jan Koehoorn postte een tijd terug ergens in een stoffig topic uit 2004 dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function ip() {
if (@getenv ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {  
    $ip = @getenv ($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']);
}
elseif (@getenv ($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {  
    $ip = @getenv ($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']);  
}
else {  
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];  

}
return $ip;
}

Kan ik er vanuitgaan dat dit nog steeds werkt (Php 5.3 als ik mij niet vergis) en veilig is?
Gewijzigd op 28/06/2011 19:40:31 door Jens erd
 
Niels K

Niels K

28/06/2011 19:44:58
Quote Anchor link
Ja die is ansich goed. Je zou opzich nog kunnen controleren of het geen lokale IP adressen zijn.

Dus een OR in de $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php

!preg_match('/^(10\.|127\.|172\.1[6789]\.|172\.2[0-9]\.|172\.3[01]\.|192\.168\.|169\.254\.)/',$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])
 
Jens erd

Jens erd

28/06/2011 20:41:03
Quote Anchor link
Ik ga ermee aan de slag. In ieder geval bedankt voor het snelle reageren! :-)
 
The Force

The Force

29/06/2011 00:26:32
Quote Anchor link
Als spam blijft komen dan kan je het beste eens naar http://akismet.com/ kijken. Houdt al zo goed als een jaar mijn gastenboek geheel spamvrij terwijl het ervoor letterlijk ondergespamt werd.
 
Jens erd

Jens erd

29/06/2011 13:05:43
Quote Anchor link
Ik heb gisteravond de Api van Project Honeypot en van Stopforumspam.com in ieder geval geïntegreerd, wat tot nog toe prima lijkt te werken. mocht er alsnog spam tevoorschijn komen dan zal ik Akismet ook even proberen.

in ieder geval bedankt voor je reactie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.