anti-SQLI

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 13:56:45
Quote Anchor link
Beste, gebruikers.
Ik en een vriend hebben een website.
Maar onze site is SQLI vurnable.
We hebben alle onder werpen hier gelezen over SQLI bescherming.
Maar dat werkte helaas niet.
Misschien doen we iets verkeerd.
Kan iemand ons misschien helpen?
De anti-SQLI moet op deze code:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("besturing.php"); ?>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>waarschuwingen!</title>


<link rel="shortcut icon" href="http://megahelping.nl/favicon.ico" >
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/popups.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/forumstyle.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/roundbox.css " />


<style type="text/css">
, h1{ background-color: #4169E1; }
body { background-color: #ffffff; }


#boem{
border:1px solid #DEDEDE;
}
</style>



</head>
<body>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php





$Leden
= mysql_query("SELECT ID,Lid,Reden,Van,Datum FROM ForumWarning WHERE Lid = '{$_GET["id"]}' LIMIT 1");



while($Lid = mysql_fetch_object($Leden)) {


echo "<strong>Fouten Van ".Lid($Lid->Lid)."</strong> <br />";

}


?>


<table cellspacing="0" width="100%">
<tr class="fout">
<td>Reden</td>
<td>van</td><td>Datum</td></tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php



$Leden
= mysql_query("SELECT ID,Lid,Reden,Van,Datum FROM ForumWarning WHERE Lid = '{$_GET["id"]}'");



while($Lid = mysql_fetch_object($Leden)) {

echo("

<tr class=\"boem\"><td width=\"200px\">$Lid->Reden</td>
<td>"
.Lid($Lid->Van)."</td><td>".date("d-m-Y H:i",$Lid->Datum)."</td></tr>");
}






?>

</table>

</body>
</html>


Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 11:18:08
 
Reshad F

Reshad F

09/06/2012 13:58:50
Quote Anchor link
Moet je wel mysqli query gebruiken
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/06/2012 14:04:28
Quote Anchor link
Code tussen code-tags.

Wat bedoel je met anti-sqli? sql-injection?

Als het gaat om beveiliging,dan hebben jullie nog lang niet alle onderwerpen gelezen. Op dit forum staat een tut daarover, waarin uitgelegd wordt dat je gebruikersinput nooit moet geloven. Controleren of iets bestaat, controleren of dat wat er binnen komt ook dat is wat je verwachten. En zelfs dan nog de query beveiligen en foutafhandeling inbouwen.

Zet error-reporting eens aan.

Met {$_GET["id"]} in je query is het dus vragen op problemen.

Daarnaast: gebruik in php (echo) ' en html ".
Nu moet je \ gebruiken in je html. Is meer werk, is kansen op fouten, is onoverzichtelijk.
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 14:06:15
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 09/06/2012 14:04:28:
Code tussen code-tags.

Wat bedoel je met anti-sqli? sql-injection?

Als het gaat om beveiliging,dan hebben jullie nog lang niet alle onderwerpen gelezen. Op dit forum staat een tut daarover, waarin uitgelegd wordt dat je gebruikersinput nooit moet geloven. Controleren of iets bestaat, controleren of dat wat er binnen komt ook dat is wat je verwachten. En zelfs dan nog de query beveiligen en foutafhandeling inbouwen.

Zet error-reporting eens aan.

Met {$_GET["id"]} in je query is het dus vragen op problemen.

Daarnaast: gebruik in php (echo) ' en html ".
Nu moet je \ gebruiken in je html. Is meer werk, is kansen op fouten, is onoverzichtelijk.


Het gaat niet om de code we willen graag anti-sql injection erop maar het lukt niet.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/06/2012 14:07:36
Quote Anchor link
Roy Stijsiger op 09/06/2012 14:06:15:
Het gaat niet om de code we willen graag anti-sql injection erop maar het lukt niet.

Leg eens beter uit wat je dan wel bedoelt.
En wat lukt er niet?
Wat heb je al geprobeerd?
 
Bart V B

Bart V B

09/06/2012 14:08:40
Quote Anchor link
Je code is zo lek als een zeef..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$Leden
= mysql_query("SELECT ID,
                             Lid,
                             Reden,
                             Van,
                             Datum
                             FROM
                             ForumWarning
                             WHERE Lid = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                    "
);
?>
Gewijzigd op 09/06/2012 14:09:01 door Bart V B
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 14:11:24
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 09/06/2012 14:07:36:
Roy Stijsiger op 09/06/2012 14:06:15:
Het gaat niet om de code we willen graag anti-sql injection erop maar het lukt niet.

Leg eens beter uit wat je dan wel bedoelt.
En wat lukt er niet?
Wat heb je al geprobeerd?

Op hack-forum.net stond allemaal suggesties die werken niet.
Zijn allerlei codes ik ben wel thuis in het gebruiken van php & mysql ik bedoel ik ben 16 en heb alles mezelf geleerd en via sites..


Toevoeging op 09/06/2012 14:11:39:

Bart V B op 09/06/2012 14:08:40:
Je code is zo lek als een zeef..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$Leden
= mysql_query("SELECT ID,
                             Lid,
                             Reden,
                             Van,
                             Datum
                             FROM
                             ForumWarning
                             WHERE Lid = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                    "
);
?>


Ik ga deze even proberen
 
Reshad F

Reshad F

09/06/2012 14:12:22
Quote Anchor link
Obelix zegt niet voor niets dat je die dingen moet doen, dat is al een stap naar de goede richting om je sql te beveiligen
 
Bart V B

Bart V B

09/06/2012 14:13:18
Quote Anchor link
Quote:
Ik ga deze even proberen


Als dit niet werkt, dan doe je het zelf fout. ;)
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 14:14:53
Quote Anchor link
Reshad F op 09/06/2012 14:12:22:
Obelix zegt niet voor niets dat je die dingen moet doen, dat is al een stap naar de goede richting om je sql te beveiligen


Die fouten hebben die er volgens hem zitten hebben toch niets te maken met de sql injectie en worden ook niet als fout aangegeven. Het is misschien niet helemaal correct dat zou kunnen.

Toevoeging op 09/06/2012 14:18:39:

Het is gefixt!
Het vreemde is de code
'".mysql_real_escape_string($_GET['id'])."' is op al mijn andere pagina's wel aanwezig.(gelukkig)

Dank jullie wel! xD
Dit zal ik nooit meer vergeten:O
DANKJE:D
 
Bart V B

Bart V B

09/06/2012 14:20:18
Quote Anchor link
Quote:
Die fouten hebben die er volgens hem zitten hebben toch niets te maken met de sql injectie en worden ook niet als fout aangegeven.


Dat kan, maar je moet leren om logica in je script te brengen.
Je moet leren om dingen af te dwingen wat in je applicatie wel en niet moet gebeuren.
Dus als er iets van een $_GET['id'] een nummer behoort te zijn, dan moet je dat afdwingen. met isset() en is_int() bijvoorbeeld. Is het dat niet, dan moet je daar een foutmelding op geven bijvoorbeeld. En dan als je daadwerkelijk de query gaat doen met mysql_real_escape_string() dicht timmeren. Meer is het niet.
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 14:21:57
Quote Anchor link
Bart V B op 09/06/2012 14:20:18:
Quote:
Die fouten hebben die er volgens hem zitten hebben toch niets te maken met de sql injectie en worden ook niet als fout aangegeven.


Dat kan, maar je moet leren om logica in je script te brengen.
Je moet leren om dingen af te dwingen wat in je applicatie wel en niet moet gebeuren.
Dus als er iets van een $_GET['id'] een nummer behoort te zijn, dan moet je dat afdwingen. met isset() en is_int() bijvoorbeeld. Is het dat niet, dan moet je daar een foutmelding op geven bijvoorbeeld. En dan als je daadwerkelijk de query gaat doen met mysql_real_escape_string() dicht timmeren. Meer is het niet.


Dat is waar ik heb niet zoveel verstand van de scripters hier maar dat verwacht ik ook niet. Ik ben 16 en heb nog nooit een opleiding of wat dan ook gedaan. Ik weet niet of dat bij jullie wel zo is maar goed.
 
Bart V B

Bart V B

09/06/2012 14:28:20
Quote Anchor link
Dat je 16 bent is geen reden om dingen niet te kunnen natuurlijk.
Je kan op 2 manieren iets leren met programmeren:

1. Een keer heel hard op je bek gaan en een gehackte site geconfronteerd worden.
Sorry dat ik het zo hard zeg.. ;) Bedoel het op een positieve manier uiteraard.

2. Ieder deel van je script 20 keer overzien, en vergelijken met dingen uit het dagelijks leven. Als jij van huis gaat, dan laat je je huisdeur ook niet open staan.
Als er een wild vreemde aan de deur staat laat je die ook niet zomaar binnen zonder te weten wie het is of komt doen.

Een opleiding om te leren scripten is niet echt nodig, als je maar goed bewust bent van de gevaren. En daar ook wat mee doet om te voorkomen.
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

09/06/2012 15:08:35
Quote Anchor link
Bart V B op 09/06/2012 14:28:20:
Dat je 16 bent is geen reden om dingen niet te kunnen natuurlijk.
Je kan op 2 manieren iets leren met programmeren:

1. Een keer heel hard op je bek gaan en een gehackte site geconfronteerd worden.
Sorry dat ik het zo hard zeg.. ;) Bedoel het op een positieve manier uiteraard.

2. Ieder deel van je script 20 keer overzien, en vergelijken met dingen uit het dagelijks leven. Als jij van huis gaat, dan laat je je huisdeur ook niet open staan.
Als er een wild vreemde aan de deur staat laat je die ook niet zomaar binnen zonder te weten wie het is of komt doen.

Een opleiding om te leren scripten is niet echt nodig, als je maar goed bewust bent van de gevaren. En daar ook wat mee doet om te voorkomen.


Nee klopt maar wat ik daarmee gewoon wou zeggen is dat ik nog niet zo lang ervaring hebt dus dat ik dat moeilijk vind ^^
 
B Polak

B Polak

10/06/2012 02:16:43
Quote Anchor link
Je kunt beter $_POST['id'] gebruiken i.p.v. $_GET['id']

Je kunt in een form ook een verborgen input text gebruiken en is dus niet aan te passen door client. Oftewel je kunt hierdoor gewoon verborgen values posten.

bijv:

formulier.php :
-->
<style type="text/css">
#hide { display: none; }
</style>

<form action="bestand.php" method="POST">
<input id="hide" type="text" value="1" name="id">
<input type="submit">
</form>
<--


bestand.php :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$id
= $_POST['id'];

?>
Gewijzigd op 10/06/2012 02:17:20 door B Polak
 
Erwin H

Erwin H

10/06/2012 08:35:35
Quote Anchor link
Surf Secure op 10/06/2012 02:16:43:
Je kunt in een form ook een verborgen input text gebruiken en is dus niet aan te passen door client. Oftewel je kunt hierdoor gewoon verborgen values posten.

Wil je alsjeblieft niet dat soort onzin verkopen. Alle input die van een browser komt is per definitie niet te vertrouwen. Ook hidden inputs die in een POST komen zijn heeeeel simpel aan te passen voor iemand die kwaad wil.
 
Bart V B

Bart V B

10/06/2012 10:39:50
Quote Anchor link
Quote:
Oftewel je kunt hierdoor gewoon verborgen values posten.


klik op je rechter muisknop op het item laat bron zien..
even zoeken naar het formulier.. Zijn ze dan nog zo verborgen? ;)
De enige juiste manier is afdwingen wat jij wenst te hebben.
Gebeurd dat niet, dan moet je er een foutmelding opgeven.
En dat moet ook niet javascript maar echt aan de serverkant, dus in dit geval met php..
 
Phpnuke r

phpnuke r

10/06/2012 10:50:47
Quote Anchor link
Erwin H op 10/06/2012 08:35:35:
Surf Secure op 10/06/2012 02:16:43:
Je kunt in een form ook een verborgen input text gebruiken en is dus niet aan te passen door client. Oftewel je kunt hierdoor gewoon verborgen values posten.

Wil je alsjeblieft niet dat soort onzin verkopen. Alle input die van een browser komt is per definitie niet te vertrouwen. Ook hidden inputs die in een POST komen zijn heeeeel simpel aan te passen voor iemand die kwaad wil.


<< dat en bovendien is er niks mis met $_GET. Wat je met GET kan kan je ook met POST. Daarnaast als je een goeie beveiliging hebt in je code zoals:

-controleren of variable aanwezig is
-tegen injecties beveiligt

zijn beide even veilig hoor
 
Roy Stijsiger

Roy Stijsiger

10/06/2012 11:10:16
Quote Anchor link
Hij postte het ook wel heel erg laat vind ik.
Het is opgelost met dank aan de mensen hier die me duidelijk maakte hoe ik alles moest na lopen en hoe ik het kon beveiligen.
Ik heb gewoon iets goeds geleerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.