Array dagen van de week oproepen met For-lus?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Snijders

Wouter Snijders

07/05/2013 11:52:02
Quote Anchor link
Hi , ik heb even wat help nodig want ik kom er echt niet uit , ik moet een array maken van alle dagen in de week en die oproepen met een for-lus , zie de opdracht hieronder >

--------
Maak een klein programma dat via directe toewijzing de array "dagen" vult met alle dagen van de week. Druk de dagen vervolgens af m.b.v. een for-lus. Gebruik hierbij een functie die het aantal elementen in de array ophaalt.
--------

Alleen ik ben erg slecht met For-lussen , snap er niks van , ik krijg het wel voor elkaar met foreach , zie hieronder >
Kan iemand mij helpen door te zeggen hoe ik mijn code aan moet passen met een for-lus?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$dagen
= array (
'Maandag',
'Dinsdag',
'Woensdag',
'Donderdag',
'Vrijdag',
'Zaterdag',
'Zondag',
);


foreach ($dagen as $dag)
{

echo $dag . "\r\n";
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:20:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2013 11:59:58
Quote Anchor link
Ik wil je wel even op weg helpen...

Je hebt nu een array met de dagen. ELk element kan je als volgt oproepen:
$dagen[0] //Maandag
$dagen[1] //Dinsdag

Je kan dus met for beginnen bij 0 ($i = 0) en dan steeds $dagen[$i] doen.
 
Wouter Snijders

Wouter Snijders

07/05/2013 12:04:01
Quote Anchor link
Hmm , Dank je! , ik zal dit eens gaan proberen , kijken of ik eruit kom :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2013 12:06:58
Quote Anchor link
Vast wel, en anders horen we het wel.
 
Wouter Snijders

Wouter Snijders

07/05/2013 12:27:11
Quote Anchor link
^_^ , volgens mij heb ik het voor elkaar >

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$dagen
= array (
'Maandag',
'Dinsdag',
'Woensdag',
'Donderdag',
'Vrijdag',
'Zaterdag',
'Zondag',
);


FOR ($i = 0; $dagen[$i]; $i++)
{

  print "$dagen[$i]<br>";
}


?>


Alleen er staat in de opdracht dat ik ook een functie moet gebruiken die het aantal elementen in de array ophaalt , of heb ik dit nu al gedaan?
 
Mike Koopman

Mike Koopman

07/05/2013 12:35:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$dagen
= array (
'Maandag',
'Dinsdag',
'Woensdag',
'Donderdag',
'Vrijdag',
'Zaterdag',
'Zondag',
);


for ($i = 0; $i < count($dagen); $i++)
{

  echo $dagen[$i]."<br>";
}


?>


Zo tel je het aantal items in de array zodat deze dynamisch is
 
Wouter Snijders

Wouter Snijders

07/05/2013 12:37:34
Quote Anchor link
Ah , ik zie het.

Alleen de uitvoer van jou code is hetzelfde als mijn code , of zie ik het nu fout?
 
Mike Koopman

Mike Koopman

07/05/2013 12:39:04
Quote Anchor link
Nee in de for-loop is er een count() functie bij gekomen die het aantal items in de array telt.
 
Wouter Snijders

Wouter Snijders

07/05/2013 12:49:14
Quote Anchor link
Oh wacht! , ik zie het , count is een functie! :P

Ja sorry , ik ben echt net begonnen met PHP en ik heb zeer veel moeite met Arrays en lussen , maar ik begin het te snappen ! ^_^
 
Mike Koopman

Mike Koopman

07/05/2013 12:53:41
Quote Anchor link
No Problem,

Iedereen is ooit eens ergens begonnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.