Array fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

25/11/2006 14:52:00
Quote Anchor link
hey, ik krijg telkens een fout met dit, ik weet niet wat ik fout doet.
Parse error: parse error, unexpected T_WHILE, expecting ')' in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $aGames
= array(
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                
                '
                "'
.$row['game'].'"'
                =>'
                "'
.$row['game'].'"
                '

                
        }
        );

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 04:36:11
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een while loop in een array zetten. Dat zou je dan zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aGames
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
}

?>


Ik zie trouwens ook niet in waarom je de key en de value van een entry in de array dezelfde waarde zou geven. Dat heb ik in bovenstaand voorbeeldje dus niet gedaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

      
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
                
        }
        ;

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
bedankt, het werkt :)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:35:00
Quote Anchor link
maar nu als ik 2 van die arrays wilt, krijg ik deze error:
Notice: Undefined variable: aType in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    require_once "maincore.php";

    $query = "SELECT game,xgame,type FROM projects_types";            
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

  
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                $aType[$row['type']]= $row['type'];                
        }
        ;
      
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }


    
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee, dan moet je wel alles binnen die ene while loop houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$aGames
= array();
$aType = array();

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    $aType[] = $row['type'];
}

?>


En ik vraag me nog steeds af, waarom wil je de key van de array de zelfde waarde geven als de value? Dat is niet erg logisch ;-)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen, maar dat heb ik gedaan maar nu is de 2e Row van type geen select box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
          
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
[
/code]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de eerste <select> niet afsluit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo '<select name="game" class="textbox">';
        foreach($aGames AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';        
          
        echo '<select name="type" class="textbox">';
        foreach($aType AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';
?>


Daarnaast kun je bij een echo ook beter enkele quotes gebruiken. Op die manier hoef je de dubbele quotes van de html niet te escapen.

ps. Je ziet ook dat ik $gKey verwijderd heb, die bestaat nu namelijk niet meer en was identiek aan $gValue. Dus overal staat nu $gValue.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
zou het mogelijk zijn om die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }
[
/code]
apart te doen?, want bij game is er 1 meer dan bij type. en daardoor kunnen ze op {niks} klikken. en dat wil ik niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               if($row['type'] != NULL){
                    als het type niet leeg is, dan aan array toevoegen//
                    $aType[] = $row['type'];
                   }
        }

?>


Eventueel kan je voor het type dan nog de functie array_unique eroverheen halen, om elk type maar 1 keer in de array te krijgen.
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 25.11.2006 16:38:
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>

werkt niet
@robert: die doet het wel en beide bedankt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 17:19:00
Quote Anchor link
Mijn oplossing werkt ook, alleen een haakje te weinig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type']))
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>


Beide oplossingen zijn precies hetzelfde. empty(NULL); geeft immers TRUE terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.