array probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 15:17:00
Quote Anchor link
He all,

Ik ben een "nieuws" systeempje aan het bouwen, dit doet het best wel maar ik krijg steets:

1. Website geopent
1. ?niews
1. 10-1-10

2. test1
2. ?niews
2. 09-1-10

3. test2
3. ?niews
3. 08-1-10

Het zou eigenlijk een linkje worden:

1. Website geopent (linkje: ?niews1)
10-1-10

2. test1 (linkje: ?niews2)
09-1-10

3. test2 (linkje: ?niews3)
08-1-10

op volgorde van datum.

Code:
sidebar.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<div id="sidebar_text">
    <h2>Nieuws</h2>
    <?php
    for($i=0; $i<count($Nieuws); $i++){
        echo("<br>");
        while(list(,$naam,,$url,,$date) = each($Nieuws[$i])) {
            echo "<a href='".$url."'><b>".$i.". ".$naam."</b></a><br>";
            echo $date;
        }
    }

    ?>

</div>


news_config.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$Nieuws
= array();

$Nieuws[1] = array();
$Nieuws[1]['TITEL']    = 'Website geopent';
$Nieuws[1]['URL']    = '?niews'.$i;
$Nieuws[1]['DATE']    = '10-1-10';

$Nieuws[2] = array();
$Nieuws[2]['TITEL']    = 'test1';
$Nieuws[2]['URL']    = '?niews'.$i;
$Nieuws[2]['DATE']    = '09-1-10';

$Nieuws[3] = array();
$Nieuws[3]['TITEL']    = 'test2';
$Nieuws[3]['URL']    = '?niews'.$i;
$Nieuws[3]['DATE']    = '08-1-10';

?>

kan iemand mij helpen???

Gr Marc
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Hagen
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:26:35
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Er gaan een aantal dingen fout. Allereerst ziet ik je in news_config.php nergens de variabele $i aanmaken of veranderen. De urls zullen dus nergens kloppen. Verder zou je het uitlezen van de array beter met een foreach loop kunnen doen.

Zie ook deze link voor een uitleg over het werken met arrays in PHP.

ps. Haal variabelen ook altijd buiten quotes, dat vergeet je nu nog...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 15:24:00
Quote Anchor link
En wat is het probleem?
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 15:44:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 15:21:
Er gaan een aantal dingen fout. Allereerst ziet ik je in news_config.php nergens de variabele $i aanmaken of veranderen. De urls zullen dus nergens kloppen. Verder zou je het uitlezen van de array beter met een foreach loop kunnen doen.

Zie ook deze link voor een uitleg over het werken met arrays in PHP.

ps. Haal variabelen ook altijd buiten quotes, dat vergeet je nu nog...


Varabelen zijn buiten de quotes.

Ik ik het goed begrijp gebruik im dus Multidimensionale arrays?

Maar is ik dus :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
for($i=0; $i<count($Nieuws); $i++){
  foreach($Nieuws as $id => $linkje) {
    echo '<b>'.$id.'</b><br />';
    foreach($linkje as $link){
      echo $link.'<br />';
    }
  }
}

?>


Gebruik kom het 9 keer testaan in precies de delfde volg orde als in mijn eerste post.

SanThe schreef op 10.01.2010 15:24:
En wat is het probleem?


Sorry had ik nog niet in mijn eerste post gezet nu wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Hagen
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 15:49:00
Quote Anchor link
Je moet het array() ook vullen met een loop om de $i mee te laten oplopen.
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 15:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
for($i=0; $i<count($Nieuws); $i++){
  foreach($Nieuws as $id => $linkje) {
    echo '<b>'.$id.'</b><br />';
    foreach($linkje as $link){
      echo $link.'<br />';
    }
  }
}

?>


Zo dus?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Hagen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 15:53:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$nieuws_berichten
= array();
$nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Website geopend', 'url' => '?nieuws=1', 'datum' => '2010-01-10');
$nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Bericht 2', 'url' => '?nieuws=2', 'datum' => '2010-01-10');

foreach($nieuws_berichten as $key => $nieuws) {
    $id = $key + 1;
    
    echo '<p>';
    
    echo $id.'. '.$nieuws['titel'].' (<a href="'.$nieuws['url'].'">Linkje</a>)';
    echo '<br />';
    echo $nieuws['datum'];
    
    echo '</p>';
}

?>

Een nettere manier zou zijn om in HTML <ol> te gebruiken voor een genummerde lijst, op die manier hoef je niet zelf te bepalen welk nummer het is.
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 16:00:00
Quote Anchor link
is ook nog de bedoeling om het op datum te laten staan.

10-1-10 eerst
09-1-10 tweede

zou ik hier dan usort(); voor gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Hagen
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 16:04:00
Quote Anchor link
Marc schreef op 10.01.2010 16:00:
is ook nog de bedoeling om het op datum te laten staan.

10-1-10 eerst
09-1-10 tweede

zou ik hier dan usort(); voor gebruiken?

Een datum in dit format kan niet gesorteerd worden.
Het format moet zijn yyyy-mm-dd.
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 16:09:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 16:04:
Marc schreef op 10.01.2010 16:00:
is ook nog de bedoeling om het op datum te laten staan.

10-1-10 eerst
09-1-10 tweede

zou ik hier dan usort(); voor gebruiken?

Een datum in dit format kan niet gesorteerd worden.
Het format moet zijn yyyy-mm-dd.


enne uh.. waar zou ik deze moeten plaatsen in of voor de foreach();
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 16:12:00
Quote Anchor link
Marc schreef op 10.01.2010 16:09:
SanThe schreef op 10.01.2010 16:04:
Een datum in dit format kan niet gesorteerd worden.
Het format moet zijn yyyy-mm-dd.

enne uh.. waar zou ik deze moeten plaatsen in of voor de foreach();

Deze vraag snap ik niet.
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 16:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 16:12:
Marc schreef op 10.01.2010 16:09:
SanThe schreef op 10.01.2010 16:04:
Een datum in dit format kan niet gesorteerd worden.
Het format moet zijn yyyy-mm-dd.

enne uh.. waar zou ik deze moeten plaatsen in of voor de foreach();

Deze vraag snap ik niet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $nieuws_berichten
= array();
    $nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Website geopend', 'url' => '?nieuws=1', 'datum' => '2010-01-02');
    $nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Bericht 2', 'url' => '?nieuws=2', 'datum' => '2010-01-09');
    
// hier >
    foreach($nieuws_berichten as $key => $nieuws) {
// hier >    
        $id = $key + 1;
        echo "<p>";
        echo $id.'. <a href="'.$nieuws['url'].'">'.$nieuws['titel'].'</a>';
        echo '<br />';
        echo $nieuws['datum'];
        echo '</p>';
    }

    ?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 16:23:00
Quote Anchor link
Je zult moeten zorgen dat de data in de array in het yyyy-mm-dd formaat staan. Vervolgens zou je met array_multisort() aan de slag kunnen gaan.

Maar op dit punt is het waarschijnlijk al verstandig om naar het gebruik van een database te gaan kijken. Die is er namelijk voor bedoeld om data in op te slaan en maakt het bijvoorbeeld zeer eenvoudig om de gegevens gesorteerd te selecteren...
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 16:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
function datumsort($a,$b)
{

  return strcmp ($a['datum'],$b['datum']);
}


$nieuws_berichten = array();
$nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Website geopend', 'url' => '?nieuws=1', 'datum' => '2010-05-02');
$nieuws_berichten[] = array('titel' => 'Bericht 2', 'url' => '?nieuws=2', 'datum' => '2010-01-09');

usort($nieuws_berichten, "datumsort"); //hier sorteren we

// hier >

    foreach($nieuws_berichten as $key => $nieuws) {
// hier >
        $id = $key + 1;
        echo "<p>";
        echo $id.'. <a href="'.$nieuws['url'].'">'.$nieuws['titel'].'</a>';
        echo '<br />';
        echo $nieuws['datum'];
        echo '</p>';
    }

    ?>
 
Marc Hagen

Marc Hagen

10/01/2010 16:41:00
Quote Anchor link
oke bedankt allemaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.