Array van checkboxes in email formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd

Sjoerd

09/02/2009 04:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formuller gemaakt waarbij bezoekers zich kunnen inschrijven voor activiteiten door het aanvinken van checkboxen. Van de checkboxen wordt een array gemaakt.
Deze kan ik in het formulier printen, nl.:

---
$activiteit=$_POST['activiteit'];
foreach ($activiteit as $activiteitennaam)
{ echo "- " . $activiteitennaam . "<br>"; }

---

Dan krijg ik een mooi lijstje, maar zodra ik deze per email wil versturen krijg ik 'Array' in mijn email.
Hoe los ik dit op zodat ik wel de array krijg?

Het php bestand staat hier:
http://www.prorailvitaal.nl/mailform.php

en hier het platte script:
http://www.prorailvitaal.nl/mailform.txt

Ik ben zeer dankbaar als iemand me hiermee kan helpen.

Groet,
Sjoerd
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:10:23
 
Rens nvt

Rens nvt

09/02/2009 07:49:00
Quote Anchor link
Voor de volgende keer graag de relevante code posten, dus in dit geval ook het stukje waar je de mail verstuurd. Ook is het handig om je code tussen tags te zetten, je post is dan beter leesbaar.

De reden dat je 'Array' in je mail krijgt, is omdat je waarschijnlijk dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $mailbody
= 'Begin van het mailtje';
  $mailbody . $activiteiten;
?>

Een aangezien $activiteiten een Array is, doet PHP wat je van PHP vraagt, en zet 'Array' in je mail.

Je geeft zelf al de code om het lijstje te printen, als je dit combineert met je e-mail heb je de oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $mailbody
= 'Begin van het mailtje';
  foreach ($_POST['activiteiten'] as $activiteit)
  {

    $mailbody .= $activiteit;
  }

?>

Let wel dat deze voorbeeldscriptjes geen nette output geven, maar het gaat om het idee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
Sjoerd

Sjoerd

09/02/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Perfect. Bedankt, Rens.

Ik zal volgende keer rekening houden met je opmerkingen tijdens het posten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.