Autocomplete form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Woffer

woffer

24/09/2006 12:49:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal !

Ik ben op zoek naar een javascriptje dat het invullen van forms vergemakkelijkt. In mijn form heb ik de gebruikeleijke velden naam, adres, postode, gemeente, ...
Bestaat er een scriptje (wss javascript) dat, wanneer men een postcode ingeeft en dan op tab duwt om naar de volgende input textbox te gaan (om de gemeente in te vullen), hij automatisch de gemeente invult aan de hand van de ingevulde postcode ? En dit alles liefst zonder de hele pagina te vernieuwen....

Merci !
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 13:20:55
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

24/09/2006 13:10:00
Quote Anchor link
gebeurd dit niet automatisch al??
 
Woffer

woffer

24/09/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Euhm... ik snap wat ge bedoelt, maar nee, dat voldoet niet. De form wordt gebruikt om klanten in een database te stoppen, dus er wordt telkens gebruik gemaakt van een andere postcode en andere gemeente. Ik zou dus het formpje beroep willen laten doen op een soort van array die de postcode aan de gemeente koppelt, zodat als men dus de postcode ingeeft en men op TAB drukt automatisch de juiste gemeente wordt ingevuld.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/09/2006 13:56:00
 
Woffer

woffer

25/09/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Merci !
Ik heb een passend ajax scriptje gevonden op het net ( http://www.maxpc.co.uk/tutorials/default.asp?siteid=7&sectiontypeid=7&subsectionid=706&subsubsectionid=530&pagetypeid=2&articleid=36731&page=2 ), maar ik krijg het maar nieet aan het bollen. Kan iemand mij zeggen wat ik fout doe ?
Ziehier mijn bestanden:

AJAX.HTML
-------------
<html>

<head>
<title></title>
</head>

<body>
<script type="text/javascript">
function handleHTTPResponse()
{
if (http.readyState == 4)
{
var xmlDocument = http.
responseXML;
var city = xmlDocument.
getElementsByTagName(
city ).item(0).
firstChild.data;
var county = xmlDocument
.getElementsByTagName(
county ).item(0).
firstChild.data;
document.getElementById
( city ).value = city;
document.getElementById
( county ).value =
county;
}
}
</script>
<script type="text/javascript">
function fillCityAndCounty()
{
var postCodeValue =
document.getElementById
("postCode&#8221;).value;
http.open("GET&#8221;, "getCity
AndCounty.php?param=&#8221; +
escape(postCodeValue),
true);
http.onreadystatechange =
handleHTTPResponse;
http.send(null);
}
</script>
<script type="text/javascript">
function getHTTPObject()
{
var xmlhttp;
/*@cc_on
@if (@_jscript_version >= 5)
try {
xmlhttp = new Active
XObject("Msxml2.
XMLHTTP&#8221;);
} catch (e) {
try {
xmlhttp = new Active
XObject("Microsoft.
XMLHTTP&#8221;);
} catch (E) {
xmlhttp = false;
}
w}
@else
xmlhttp = false;
@end @*/
if (!xmlhttp && typeof
XMLHttpRequest !=
undefined )
{
try {
xmlhttp = new
XMLHttpRequest();
xmlhttp.overrideMimeType
("text/xml&#8221;);
} catch (e) {
xmlhttp = false;
}
}
return xmlhttp;
}
</script>
<div align=&#8221;center&#8221; class=
&#8221;basic&#8221;>
<form action="nieuwtoev.php" method="post">

Naam eigenaar:<br>
<input type="text" name="naameig">
<br><br>
<table>
<tr>
<td valign="top">Straat:<br>
<input type="text" name="straat"></td>
<td style="padding-left:30;">Huisnr.:<br>
<input type="text" name="huisnr">
<br><br></td>
</tr>
</table>
<table>
<tr>
<td valign="top">Postcode:<br>
<input type="text" id="postCode" name="postCode" onblur=&#8221;fillCityAndCounty();&#8221;></td>
<td valign="top" align="left" style="padding-left:30;">Gemeente:<br>
<input type="text" name="city" id="city"></td>
<td valign="top" align="left" style="padding-left:30;">Telefoonnr.:<br>
<input type="text" name="county" id="county">
<br><br></td>
</tr>
</table>

<input type="submit" name="envoyer" value="Envoyer" style="border:1px solid;">
</form>
</div>
</body>

</html>




GETCITYANDCOUNTY.PHP
------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
header( Content-Type: text/xml);
echo [code]<?xml version=&#8221;1.0&#8221; stand
alone=&#8221;yes&#8221;?>
<postCode><city>
Bath</city><county>Avon</
county></postCode> ;
// This will become the
response value for the
XMLHttpRequest object
?>



Zien jullie de fout ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door woffer
 
Hipska BE

Hipska BE

25/09/2006 18:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
header( 'Content-Type: text/xml');
echo '<?xml version="&#8221;1.0&#8221;" stand alone="&#8221;yes&#8221;">
<postCode><city>Bath</city>
<county>Avon</county></postCode>'
;
// This will become the response value for the XMLHttpRequest object
?>

zag je die zelf niet (hij geraakte zelf niet probleemloos door de highlighter, dus moet er wel iets mis mee zijn he)?

[edit]blijkbaar fout in highlighter ;-)
[edit]toch niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Woffer

woffer

25/09/2006 18:21:00
Quote Anchor link
???
Euhm... zo doet ie het nog altijd niet....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.