automatisch textarea update in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin J

Kevin J

03/12/2014 20:51:29
Quote Anchor link
De titel zegt eigenlijk al genoeg.
Ik weet dat het princiepe bestaat.
Ik leg wel even nog uit.
Ik heb een textarea met de text uit database.
Maar ik wil dat als ik in de textarea iets aanpas, dat hij ook gelijk aanpast in database, zonder dat ik op opslaan moet klikken.
Ik gok dat dit met jQuery/Javascript moet maar weet het niet 100% zeker dus ik vraag het voor de zekerheid.
Als je het niet helemaal snapt zeg het probeer ik het anders uit te leggen.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:19:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2014 21:13:16
Quote Anchor link
Op welk moment wil je het aanpassen? Zodra je de focus-selectie op de textarea verliest?

In jQuery kom je uit op dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!-- dit hoort in je head-sectie. -->
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
<!-- dit hoort in je head-sectie. -->

<form>
    <textarea name="message" id="target">
</form>
<script>
$(document).ready(function() {
    $("#target").blur(function() {
        alert('Je verlaat je textarea! Hier kan je een AJAX-repons uitvoeren.');
    });
});
</script>
 
Kevin J

Kevin J

03/12/2014 21:15:32
Quote Anchor link
Ja als je het verliest en/of je gewoon totaal pagina weg klikt door snel alt+f4 dan doe je eigenlijk niet verlaten.
En kan jij miss voorbeeld geven van mysqli query binnen jquery (Kan geen jQuery alles tot nu toe is copy paste en werkt)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2014 21:30:10
Quote Anchor link
MySQLi is serverside, en jQuery is client-side.
Het valt niet te combineren met elkaar.

Je kan wel via AJAX met jQuery een PHP-script laten uitvoeren die dat doet.
Gewijzigd op 03/12/2014 21:30:27 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

03/12/2014 21:34:18
Quote Anchor link
hoe kan ik het het beste maken dan?
Want op dit moment gebruik ik wel die dynamic content van jQuery iets
Kan je beetje code voorschieten want JS is niet mijn ding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2014 21:45:07
Quote Anchor link
Beetje zelf wat proberen kan geen kwaad....

Maar het volgende is al een mooie opstap.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
// waarde textarea opvragen
var value = $("#target").val();
$.ajax({
    url: "update.php?userID=42&message="+value,
    cache: false,
    success: function(html){
            var value = $("#target").val();
            $(".result").empty().html("Je bericht is geplaatst!");
        },
    error:  function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                }    
});
Gewijzigd op 03/12/2014 21:49:53 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

03/12/2014 21:47:44
Quote Anchor link
Iknow ik wil heel graag proberen, maar ik heb al vaak geprobeerd met jQuery te werken en JavaScript. Maar het lukt mij niet om dit te onthouden (Je gaf laatst al Codecademy als tip maar dat lukt mij ook niet)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2014 21:50:58
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd? Er zijn al enkele opzetjes gegeven, waarmee je verder moet komen.
 
Kevin J

Kevin J

03/12/2014 21:52:11
Quote Anchor link
Ik ga het morgen hier mee proberen, enorm bedankt alvast ik laat het nog weten. Ik ben ook iemand die leert van proberen, maar had geen basis om te proberen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/12/2014 21:55:45
Quote Anchor link
Quote:
Deprecation Notice: The jqXHR.success(), jqXHR.error(), and jqXHR.complete() callbacks are deprecated as of jQuery 1.8. To prepare your code for their eventual removal, use jqXHR.done(), jqXHR.fail(), and jqXHR.always() instead.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2014 21:58:36
Quote Anchor link
Die gebruik ik toch ook niet, Ger?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.