automatische sessie verlenging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Jack Maessen

Jack Maessen

24/10/2013 14:03:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vraag met af of het mogelijk is een inlogsessie automatisch te verlengen met behulp van een script. (weet niet of PHP hier toereikend voor is)
Het gaat om het volgende: op de pagina werk.nl als je bent ingelogd, moet je binnen 15 minuten handmatig je sessie verlengen. Anders word je uitgelogd en vervallen je gegevens.
Je krijgt weliswaar een popupje als je sessie nog maar 2 minuten of iets duurt maar als je dan net een kopje koffie aan het drinken bent en niet achter de computer zit heb je pech en wordt je uitgelogd.
Als ik met de muis op "Verleng uw sessie" sta zie ik dat bestaande url met een # teken erachter wordt aangeroepen. Dat is dus voldoende om je sessie te verlengen.
Is het mogelijk om dit in een script op de achtergrond te laten werken en daarin om de zoveel tijd een request op die server te doen om de sessie te verlengen?

Afbeelding
Gewijzigd op 24/10/2013 14:05:06 door Jack Maessen
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:46:24
 
Eddy E

Eddy E

24/10/2013 14:13:57
Quote Anchor link
Ja, je kan bijvoorbeeld (voorheen, met een oudere, betere versie) van Opera kiezen voor automatisch herladen.
En dan stel je een tijd in van (bijvoorbeeld) 13 minuten.
Zodra je wat doet begint die teller weer opnieuw met lopen.

Ik dacht dat de browser Maxton ook zoiets heeft.
In veel browser kan je tegenwoordig zelf je eigen stijblad (CSS) over een website gooien (in Opera kon dat wel). Dan zal je zoiets vast ook wel voor Javascript hebben (om te herladen). En anders is er wel een addon (Chrome/FF) voor.

In theorie hoef je alleen maar een <meta refresh> toe te voegen...
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

24/10/2013 14:14:19
Quote Anchor link
Nee, niks aan te doen. Ze kiezen er niet voor niks voor om een sessie maar 15 minuten te laten duren. Zolang jij actief bent op de site zal de sessie geupdate blijven :)

Toevoeging op 24/10/2013 14:16:56:

@eddy: dat is geen sessie verlengen maar gewoon je page herladen :P

Toevoeging op 24/10/2013 14:17:21:

Ow je kan trouwens ook een auto clicker laten klikken op de refresh button :)
 
Jack Maessen

Jack Maessen

24/10/2013 14:17:54
Quote Anchor link
ja die meta refresh had ik ook al aan gedacht maar het vervelende is natuurlijk dat de url iedere keer wijzigt.
Er zou dus iets moeten zijn dat eerst de url checkt, en vervolgenns de refresh doet op bestaande url...
Edit: maar dan zit je nog met het inputprobleem; stel je bent een sollicitatiebrief aan het schrijven online op de site en er vind een refresh plaats; weg alle gegevens...
Gewijzigd op 24/10/2013 14:21:19 door Jack Maessen
 
Michael -

Michael -

24/10/2013 14:39:59
Quote Anchor link
Jack maessen op 24/10/2013 14:17:54:
ja die meta refresh had ik ook al aan gedacht maar het vervelende is natuurlijk dat de url iedere keer wijzigt.
Er zou dus iets moeten zijn dat eerst de url checkt, en vervolgenns de refresh doet op bestaande url...
Edit: maar dan zit je nog met het inputprobleem; stel je bent een sollicitatiebrief aan het schrijven online op de site en er vind een refresh plaats; weg alle gegevens...

Dat je input data verloren zal gaan, zul je niet kunnen voorkomen. Je kunt immers niks onderwater refreshen. Waarom werk.nl sowieso maar 15 minuten heeft is inderdaad raar. Lang niet iedereen kan een sollicitatiebrief typen in 15 minuten.

Ik weet niet welke browser je gebruikt, maar voor Firefox en Chrome zijn er refresh addons/plugins die je in kunt stellen op 13 minuten. Meestal krijg je dan een knop bij in je browser waarmee je hem simpel aan en uit kan zetten. Je gaat niet onder een sollicitatie brief typen koffie drinken lijkt me. En anders zal deze toch na 15 minuten verloren gaan begrijp ik. Op het moment dat jij dan zin hebt in koffie schakel je de refresh plugin/addon in en klaar.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/10/2013 14:42:18
Quote Anchor link
Wat doet een sessie?

De server houdt voor alle gebruikers wat variabelen in het geheugen van de server vast en om te weten wie wie is wordt er een cookie geplaatst met een sleutel. Is het cookie verlopen dan is het jammer heb je geen sleutel meer.

Zoiets kun je zelf ook maken. Je kunt 'handmatig' een cookie plaatsen met een sleutel er in. Je kunt dan zelf bepalen hoe lang zo een cookie geldig is. Dan zou ik de gegevens niet in meer in $_SESSION opslaan maar in de database.
 
Michael -

Michael -

24/10/2013 14:50:48
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/10/2013 14:42:18:
Wat doet een sessie?

De server houdt voor alle gebruikers wat variabelen in het geheugen van de server vast en om te weten wie wie is wordt er een cookie geplaatst met een sleutel. Is het cookie verlopen dan is het jammer heb je geen sleutel meer.

Zoiets kun je zelf ook maken. Je kunt 'handmatig' een cookie plaatsen met een sleutel er in. Je kunt dan zelf bepalen hoe lang zo een cookie geldig is. Dan zou ik de gegevens niet in meer in $_SESSION opslaan maar in de database.

Hoe wil dit doen voor een externe website? Ik mag hopen dat werk.nl niet zo makkelijk te hijacken is.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/10/2013 18:57:15
Quote Anchor link
En wat bedoel jij precies met een externe website Michael?
 
Jack Maessen

Jack Maessen

24/10/2013 19:20:07
Quote Anchor link
als ik jou begrijp Frank dan zou ik op zoek moeten gaan naar het cookie waarin de sessietijd staat vermeld. dit cookie openbreken en de sessiontime verlengen. Dat is wat je zegt toch?
 
Eddy E

Eddy E

24/10/2013 20:28:09
Quote Anchor link
Als het met een sessiecookie werkt, kan dat. Of je stript het automatisch verversen (en dus dat jou uitlogt) eruit.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/10/2013 00:30:07
Quote Anchor link
Goed ik vond het wel een leuk issue en dacht zal eens iets in elkaar timmeren.
Onderstaand voorbeeld is in staat om een sessie na te bootsen.
de sessievariabelen zijn hier altijd van het type string en hebben maximaal 255 karakters.
de sessiegegevens en variabelen worden in de database opgeslagen en uitgelezen.
oude sessiegegevens worden nog niet uit de database verwijderd.
Dat is nog niet optimaal en zou zeker anders kunnen. Maar het gaat er even om het idee te verduidelijken.

Misschien is het een idee om met elkaar hier iets moois van te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

// Hoe lang duurt het voor de sessie verloopt in seconden
define('SESSION_DURATION', 3600);

// de naam van het cookie
define('SESSION_IDENTIFIER', 'OWN_SESSION_ID');

// secret token dat gebruikt wordt om een hash te genereren
define('SECRET', 'pHpHuLp');

// database instellingen
define('DB_HOST', 'localhost');
define('DB_USER', 'root');
define('DB_PASS', '');
define('DB_DBASE', 'test');

// lege database class, kan later uitgebreid worden
class Database extends mysqli
{
}


// onze eigen sessie class
class OwnSession
{
    private $db;
    private $sess_id;
    private $sess_key;  // de hash
    private $vars;        // array van session variabelen
    
    function __construct($db)
    {

        $this->db = $db;
        $this->vars = array();
        $this->sess_id = 0;

        // kijk of er een cookie is
        if(isset($_COOKIE[SESSION_IDENTIFIER]))
        {

            // kijk of er een geldige sessie gevonden kan worden in de database
            $result = $this->db->query("SELECT id FROM sessions WHERE sess_key='".$_COOKIE[SESSION_IDENTIFIER]."' && TIME_TO_SEC(TIMEDIFF(NOW(), started)) < " . SESSION_DURATION);
            if($row = $result->fetch_assoc())
            {

                // laad de sessie-data uit de database
                $this->sess_id = $row['id'];
                $this->sess_key = $_COOKIE[SESSION_IDENTIFIER];
                $this->db->query("UPDATE sessions SET started=NOW() WHERE id='" . $this->sess_id . "'");
                $this->loadSessionVars();
            }
        }

        
        // als er geen sessie gevonden is in de database maak dan een nieuwe sessie aan
        if(!$this->sess_id)
        {

            $this->sess_key = sha1(SECRET . time() . rand()); // willekeurige hash genereren
            $this->db->query("INSERT INTO sessions VALUES ( '', '" . $this->sess_key . "', NOW() )"); // sla de hash en de huidige timestamp op in de database
            $this->sess_id = $this->db->insert_id;
        }

        
        // plaats een (nieuwe) cookie
        setcookie(SESSION_IDENTIFIER, $this->sess_key, time() + SESSION_DURATION);
    }
    
    function
__destruct()
    {

        $this->db->query("DELETE FROM sess_vars WHERE session_id='" . $this->sess_id . "'");
        foreach($this->vars as $key => $val)
        {

            $this->db->query("INSERT INTO sess_vars VALUES ( '','" . $this->sess_id . "','" . $key . "','" . $val . "' )");
        }
    }
    
    function
setVar($name, $value)
    {

        $this->vars[$name] = $value;
    }
    
    function
getVar($name)
    {

        if(isset($this->vars[$name]))
            return $this->vars[$name];
            
        return null;
    }
    
    function
unsetVar($name)
    {

        unset($this->vars[$name]);
    }

    
    public function loadSessionVars()
    {

        $result = $this->db->query("SELECT name, value FROM sess_vars WHERE session_id='".$this->sess_id."'");
        while($row = $result->fetch_assoc())
        {

            $this->setVar($row['name'], $row['value']);
        }
    }

    
    public function install()
    {

        $query =
'CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sessions` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `sess_key` varchar(255) NOT NULL,
  `started` datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;'
;

        $this->db->query($query);
        
        $query =
'CREATE TABLE IF NOT EXISTS `sess_vars` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `session_id` int(11) NOT NULL,
  `name` varchar(255) NOT NULL,
  `value` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  KEY `session_id` (`session_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;'
;

        $this->db->query($query);
    }
}


$db = new Database(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_DBASE);
$sn = new OwnSession($db);

// create database tables
$sn->install();
echo 'vorige tijd: ' . $sn->getVar('time');
$sn->setVar('time', date('H:i:s'));
?>
Gewijzigd op 25/10/2013 00:39:04 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.