Bcc, later toegevoegd, werkt niet [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 10:46:53
Quote Anchor link
Ik heb een php code die ik al langer gebruik om een pdf als attachment te versturen per mail. Dit werkt prima.
Nu probeer ik een bcc toe te voegen, en toch werkt het niet. Weet iemand wat ik hier mis?

$mail_from
$mail_to

Zijn voorzien van een e-mailadres.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
$mailMessage = "<strong>Bijgaand het PDF-document</strong>";

$mailAttach = "pdf/".$kenmerk.".pdf";

// GENERATE AFSCHEIDING TUSSEN BERICHT EN ATTACHMENT
$mailBoundary = md5(time());
$mailHead = 'From: '.$email_from."\r\n";


// toegevoegd bcc check, dan $mailHead complementeren
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= 'BCC: '.$email_from."\r\n";
}
// einde toevoeging en check

$mailHead .=  'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$mailHead .= implode("\r\n", [
  "MIME-Version: 1.0",
  "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$mailBoundary\""
]);

// TUSSENDEEL
$mailBody = implode("\r\n", [
  "--$mailBoundary",
  "Content-type: text/html; charset=utf-8",
  "",
  $mailMessage
]);    

// DECODING ATTACHMENT
$mailBody .= implode("\r\n", [
  "",
  "--$mailBoundary",
  "Content-Type: application/octet-stream; name=\"". basename($mailAttach) . "\"",
  "Content-Transfer-Encoding: base64",
  "Content-Disposition: attachment",
  "",
  chunk_split(base64_encode(file_get_contents($mailAttach))),
  "--$mailBoundary--"
]);

// STUUR DE MAIL NU MET BIJLAGE-ATTACHMENT
echo mail($mailTo, $mailSubject, $mailBody, $mailHead);
Gewijzigd op 24/08/2022 16:10:30 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:23:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 11:19:33
Quote Anchor link
Echo eens $mailHead, dan kan je zien wat je headers zijn.

Verder zijn er ook prachtige libraries zoals PHPmailer die precies doen wat je wilt, zonder dat je het wiel opnieuw fabriceert.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 12:26:03
Quote Anchor link
@Ariën, dit is een bestaande site, ga ik niet meer opbouwen. Maar goede tip. Niet aan gedacht. Dank.

Toevoeging op 24/08/2022 12:34:33:

@Ariën, even getest, alles komt goed in de header. Ik ga de spambak checken. Wellicht ligt daar de missing link!
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/08/2022 12:45:45
Quote Anchor link
E-mail is een doolhof, vanwege alle spammers van vroeger zijn er veel veiligheidsmaatregelen getroffen.
Als je daar niet het fijne van weet (zoals ik) kan je het beste een beproefde class gebruiken.
Dan hoef je als het goed is ook niet in de spambak te kijken.
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 13:31:12
Quote Anchor link
maar zelfs met gebruik van een class als PHPMailer kan er nog op 100 plekken wat mis gaan.
Bijvoorbeeld als $mail_from een willekeurig mailadres is dat niets met de afzendende server te maken heeft.

Bijvoorbeeld: je script stuurt mail met from = [email protected], maar dat doet jouw willekeurige server.
Grote kans dat in zo'n geval een ontvangende mailserver zegt "server X zou geen mails horen te sturen uit naam van phphulp.nl, dus die drop ik / zet ik in spam"

En bij droppen zie je hem nergens terug.
En dat maakt het lastig debuggen: effectief zit er voor de ontvanger geen verschil tussen "mail is niet verstuurd" en "mail komt niet aan". Maar technisch is dat een heel ander verhaal.
Als PHP en jouw server de mail "op de bus doen" is het technisch klaar.
Maar als hij niet (direct) aan komt, kan dat nog aan veel dingen liggen.

Dus de vraag is vooral "komt de mail echt niet buiten, of houdt de ontvangende server hem tegen?"
Controleer dit vooral niet met @gmail adressen: Google is nogal streng.

(en check ook even of het aan BCC ligt, of dat je de mail sowieso dus niet ontvangt)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 13:54:23
Quote Anchor link
Google is streng, maar Microsoft met Live, Hotmail, Outlook etc is een drama!
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 13:54:47
Quote Anchor link
@Ivo P. Ik heb ook de spambak bekeken. Niets. Alle adressen zijn géén e-mailadressen. De code hierboven gebruik ik al geruime tijd, alle mails worden keurig afgehandeld en verstuurd. Nu probeer ik, wat ik dacht, een simpele handeling was, een bcc toe te voegen. Heb bcc BCC en combinaties gebruikt. Ik weet dan “\r\n” tussen apostrophes moeten staan. Dus ik ga lekker verder speuren. Dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 14:23:25
Quote Anchor link
En als je phpMailer uittest?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 15:20:18
Quote Anchor link
@Ariën, dat is mijn volgende stap om alles uit te sluiten. Ik kom erop terug.

Toevoeging op 24/08/2022 16:14:04:

OPGELOST! Zoiets kleins…

Ik heb de oplossing gevonden. Was iets kleins. Hieronder de werkende code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= "Bcc: ".$email_bcc."\r\n";
}


Het verschil is dat ik nu de code heb voorzien van ". En het werkt nu wel. Dank allen. Gelukkig hoef ik hier niet verder mee aan de slag. Iets kleins kan dus zorgen voor onvoorspelbare resultaten. Weer wat geleerd.

Dank allen
}
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 17:26:31
Quote Anchor link
Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Maar maakt het nog uit of je BCC of Bcc gebruikt?
Kort zoeken levert dat de headers niet hoofdlettergevoelig moeten zijn, maar het op sommige servers wel zijn.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 17:50:18
Quote Anchor link
@Ivo P, Is inderdaad zo, maar ik heb inmiddels van alles geprobeerd in bovenstaande code. Inmiddels alles teruggezet. Blijft werken, is bij mij niet hoofdlettergevoelig. Alleen de aanhalngstekens zijn kennelijk een hickup geweest.
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2022 09:26:31
Quote Anchor link
Even ter leering ende vermaeck een voorbeeld hoe dit met PHPMAiler gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$mail
= new PHPMailer(true);
try {
  $mail->setFrom('[email protected]', 'mijn website');
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Joe krijgt de mail');  
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Jane ook');  
  $mail->addCC('[email protected]');
  $mail->addBCC('[email protected]');

  $mail->addAttachment($mailAttach);  // verwijzing naar de file op jouw server.

  $mail->isHTML(true);                                  //Set email format to HTML
  $mail->Subject = 'Here is the subject';
  $mail->Body    = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
  $mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

  $mail->send();
  // mail is verstuurd: geef een succesmelding of redirect de gebruiker
  // mail kan altijd nog ten prooi vallen aan spamfilters maar is in elk geval op weg gestuurd

}
catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}

?>


Toevoeging op 25/08/2022 09:28:50:

Ik vind het een groot voordeel dat je niet zelf keer op keer een script moet maken met de losse headers en de opdeling met mailboundry's en de content-type headers bij attachments.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

25/08/2022 17:44:22
Quote Anchor link
@Ivo P, dank je wel. Ik heb dit toegepast bij een nieuwere site. Maar soms moet je met oude code rommelen. Fijn dat je hielp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.