Bepaalde data vet weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koshi koshi

Koshi koshi

30/05/2008 23:07:00
Quote Anchor link
ik ben een voetbalcompetitie aan het maken maar nu zou ik graag hebben dat een bepaalde ploeg in het vet weergegeven wordt.
Enig idee hoe ik dit kan doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

if(!isset($_POST["select"])){$_POST["select"] ="R2";}

// speeldag1
$query=mysql_db_query("$dbnaam","SELECT *  FROM kalender_2007_2008 WHERE kalender_2007_2008.w='SP1' ;",$db);
$aantal_lijnen=mysql_num_rows($query);

// Rij speeldag + rij kolomhoofden
print("<table border='0' width='500' cellspacing='0' align='center' class='main' style='font-size=14;'><tr class='kop_kalender'  bgcolor='#b00000'><td colspan='8'><b>&nbsp;Speeldag 1</b></td>
  </tr><tr align='left' ><td  width=110><font color='#b00000'><b>Datum</b></td>"
);
print("<td width=50><div align='center'><font color='#b00000'><b>Uur</b></td>");
print("<td width=120><div align='left'><font color='#b00000'><b>Thuisploeg</b></td>");
print("<td width=10><div align='center'><font color='#b00000'><b>-</b></td>");
print("<td width=120><div align='right'><font color='#b00000'><b>Bezoekers</b></td>");
print("<td width=30><div align='center'><font color='#b00000'></td>");
print("<td width=10><div align='center'><font color='#b00000'><b>-</b></td>");
print("<td width=30><div align='center'><font color='#b00000'></td>");
for($i=0;$i<$aantal_lijnen;$i++) {
    $row=mysql_fetch_row($query);    // Data speeldag
    echo "<tr><td>$row[1] $row[0]</td><td><div align='center'>$row[2]</td><td><div align='left'>$row[4]</td><td><div align='center'>-                    
          </td><td><div align='right'>$row[5]</td><td><div align='center'>$row[7]</td><td><div align='center'>-</td><td><div align='center'>$row[8]</td></tr>"
;
              }

print("</table><br>");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:29:28
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

30/05/2008 23:19:00
Quote Anchor link
Dit zou je makkelijk kunnen doen doen bijvoorbeeld dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($row[0]=='Ploegnaam'){  //dat $row[0] de ploegnaam is is een gokje
     echo '<b>' . $row[0] . '</b>';
}
else{
     echo $row[0];
}

?>


Zoiets zou moeten werken.
Als je het niet zelf in je script kan zetten, vraag het dan even.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PurpleMadness -
 
Koshi koshi

Koshi koshi

31/05/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Waar moet ik dat in mijn code zetten, want ik heb het er onderaan toegevoegd en krijg nu een ploeg die niet overeenkomt met de opgegeven naam en staat op een totaal andere plaats dan ik had gehoopt.
 
Dennis

dennis

31/05/2008 10:28:00
Quote Anchor link
pff
als je nu CSS gebruikt is veel handiger voor de opmaak
je kan dan ook iets vetgedrukt in de CSS zetten dus heb je bv


<span class="tableText"></span> // normaal
<span class="tableBold"></span> // vet gedrukt
 
Crispijn -

Crispijn -

31/05/2008 10:31:00
Quote Anchor link
ja, maar dit is nog geen antwoord op de vraag. Css is hier wel de mooiste oplossing voor de opmaak indd. Eerst moeten we het verschil maken.

Wanneer je de data gaat versturen naar de browser, dus bij een echo oid moet je deze if else constructie toevoegen.

Tip: vervang alle print('data') eens door echo 'data'. Dit werkt sneller en is de gangbare vorm van data uitspugen naar de browser.
 
Burdy

Burdy

31/05/2008 10:39:00
Quote Anchor link
Je kunt het zo doen (zoals PurpleMadness al aangaf), maar nu in je code verwerkt. Regels opgedeeld voor de leesbaarheid.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
for ($i=0; $i<$aantal_lijnen; $i++)
{
    $row = mysql_fetch_row($query); // Data speeldag
    echo "<tr><td>$row[1] $row[0]</td>";
    echo "<td><div align='center'>$row[2]</td>";
    echo "<td><div align='left'>";
    if ($row[4] == 'jouw_cluppie') // hier de naam van de vet af te drukken club invullen
    {
    echo '<b>' . $row[4] . '</b>';
    } else {
    echo $row[4];
    }
    echo "</td>";
    echo "<td><div align='center'>-</td>";
    echo "<td><div align='right'>$row[5]</td>";
    echo "<td><div align='center'>$row[7]</td>";
    echo "<td><div align='center'>-</td>";
    echo "<td><div align='center'>$row[8]</td></tr>";
}
print("</table><br>");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Burdy
 
Dennis

dennis

31/05/2008 10:39:00
Quote Anchor link
ik zie dat je CSS gebruikt maar je snapt het niet helemaal volgens mij

<tr class='kop_kalender' bgcolor='#b00000'>
<table border='0' width='500' cellspacing='0' align='center' class='main' style='font-size=14;'>

je kan beter de bgcolor in die class zetten.
het beste is alles in die CSS te zetten dat je alleen <table class="main">
of je doet het zo dat het voor alle tabellen geld (met # ervoor toch ipv .)

dat scheelt je zoveel werk en als je ooit is een nieuwe layout nodig hebt. ga je problemen krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.