Berekening via variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 12:01:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een heel simpel bestelscriptje waar je een aantal kaarten kunt bestellen.
Het werkt via een Form, welke de variabelen meestuurd naar een "sendHTMLEmail" pagina.
Op deze pagina moeten de variabelen uitgelezen worden, en een totaalbedrag moet gegenereerd worden, welke vervolgens automatisch in het mailbericht verschijnt.

De variabelen neemt de pagina prima mee, en de variabelen zijn leesbaar in het email bericht.
De rekensom om tot het totaalbedrag te komen werkt echter niet, het totaalbedrag blijft 0.

Dit zijn de variabelen:
aantal, prijs en kosten

Ik lees ze uit met een GET:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$totaal1 = $_GET['aantal'];
$totaal2 = $_GET['prijs'];
$totaal3 = $_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;


En de Email, pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function sendHTMLEmailAuto($name, $adres, $postcode, $woonplaats, $email, $subject, $prijs, $aantal, $kosten, $antwoord){
    include("web2mail_config.php");
    $recipient = "$name <$email>";
    $rand = md5(time());
    $mime_boundary = "SNNC_". $rand;
    $sub = "$auto_subject aan $name";
    //$text_version = "$name, bedankt voor uw reservering via $your_website.\n\nMet vriendelijke groet\n$yourname\n\n\nOpmerking: Dit is een automatisch gegenereerd bericht, u kunt niet antwoorden op deze mail";
    $html_version = "<html>\n<head>\n<style>\nA:link {text-decoration: none; color: $alink_color;}\nA:visited {text-decoration: none; color: $vlink_color;}\nA:hover {font-style: normal; color: $hlink_color; text-decoration: underline;}\nBODY{font-family: $html_font; font-size: $html_font_size;}TD {font-family: $html_font; color: #000000; font-size: $html_font_size;}\n</style>\n</head>\n<body>\n\n<table border=\"0\" cellpadding=\"6\" cellspacing=\"0\" width=\"100%\">\n<tr>\n<td colspan=\"2\">Geachte $name,<br><br>Dank voor uw bestelling. Wij hebben deze in goede orde ontvangen.<br><br>Uw bestelling:<br><br></td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Product</td>\n<td width=\"99%\">$subject</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Aantal</td>\n<td width=\"99%\">$aantal</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Prijs</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $prijs</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Verzendkosten</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $kosten</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Totaal</td>\n<td width=\"99%\">$antwoord</td>\n</tr>\n
En nog een zooi bla bla bla....

$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.

Iemand enig idee hoe ik deze "rekensom" correct op kan zetten?
(was altijd al een druiloor met wiskunde ;-) )

Groeten,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 12:07:48 door Luit Slopsema
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 00:27:25
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 12:03:16
Quote Anchor link
Gelieve de code tussen [code][/code] tags zetten.
Gewijzigd op 15/04/2014 12:05:50 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 12:57:32
Quote Anchor link
Quote:
$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.


Wat doet het wel? wordt afgerond, telt zelf btw op, geeft foutmelding.....
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:07:22
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:13:05
Quote Anchor link
En zo dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$totaal1
= (int)$_GET['aantal'];
$totaal2 = (int)$_GET['prijs'];
$totaal3 = (int)$_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;
?>


>>> Ik lees ze uit met een GET:

Moet het geen POST zijn? Lijkt me wat vreemd om deze waardes via de url over te brengen terwijl je ze ook met het formulier kunt posten.

Let er trouwens op dat de <style> die je in je HTML mail gebruikt niet wordt ondersteund door bijv Gmail. Die accepteert alleen (beperkte) inline css.
understanding-gmail-and-css
Gewijzigd op 15/04/2014 13:18:04 door Michael -
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:19:37
Quote Anchor link
Hoi Michael,

Helaas, totaal nog steeds 0

Update:
Het werkt!
POST was idd de oplossing.

Heel erg bedankt voor alle hulp!

Greetz,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 13:22:09 door Luit Slopsema
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 13:22:48
Quote Anchor link
Doe eens een var_dump() op die GET waarden.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:31:04
Quote Anchor link
Quote:
Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.


Dat van die 0 bedoelde ik dus: het was niet duidelijk wat er mis ging. Had ook kunnen zijn dat jij prijzen met "4,95" doorgeeft en dan de .95 kwijt raakt bijvoorbeeld.

Wat ook erg handig zou zijn: error reporting aan zetten, want dan had je gewoon een melding gehad over niet bestaande GET variabelen...
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:35:47
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Je mept wel een kronkel los in m'n hoofd, had nog geen rekening gehouden met cijfers achter de komma (of punt).
Dit zou voor kunnen komen in het bestelformulier. Is dit makkelijk aan te vullen op het script? Want als ik idd een getal met cijfers achter de komma gebruik, dan worden die niet meegenomen.

Werkt error reporting ook binnen een mail dan?
Zo ja, dan zal ik dat ook ff aanzetten.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:39:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs']; ?>


werkt ook als de prijs 4.95 is.

Zou de prijs ook 4,95 mogen zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * str_replace(',','.',$_POST['prijs']); ?>


MAAAAR

Ik hoop dat jij niet de prijs laat posten/ bepalen door de klant?

Op die manier zijn al de nodige TV's voor 1 euro verkocht en heeft in de buurt van Utrecht een pizza-tent jaren voor bijna niets bezorgd bij hongerige studenten.
Gewijzigd op 15/04/2014 13:40:18 door Ivo P
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/04/2014 14:53:31
Quote Anchor link
Luit Slopsema op 15/04/2014 13:07:22:
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.

Luit Slopsema op 15/04/2014 13:19:37:
POST was idd de oplossing.

Hoe kan het dan dat de 3 variabelen wel getoond werden in het mailbericht?
Dat is 1 van de redenen om geen variabelen te gaan aanmaken/kopiëren, als je ook gewoon met de $_GET / $_POST / $_SESSION waarde kunt werken.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 14:59:30
Quote Anchor link
Geen idee hoe het kan dat de variabelen wel uitgelezen worden...ben wat dat betreft een totale php n00b...

Krijg het nog niet voor elkaar om cijfers achter de komma uit te lezen.
Heb nu het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs'];
$totaal3 = (int)$_POST['kosten'];
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);


$antwoord blijft een geheel getal geven dus 50 in plaats van 50,45

ps Ivo, nee de prijzen etc. word niet door de klant ingevuld.
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.
Gewijzigd op 15/04/2014 15:01:34 door Luit Slopsema
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 15:11:23
Quote Anchor link
Quote:
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.


Als dat het enige is wat de klant kan doen, hoe komt die prijs dan in je $_POST terecht??

Bij welke 3 invoeren (aantal, prijs, kosten) kom je op 50 ipv 50.45 uit?
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 15:38:54
Quote Anchor link
Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.
Bij prijs en kosten kan het gebeuren dat er een getal achter de komma verschijnt.

Voorbeeld:
Ik bestel 2 kaarten a 10,00 Euro per stuk en er komt 2,50 verzendkosten overheen.
Dan komt het totaal op 22,50 Euro

Ik krijg 22 Euro in het overzicht, de ,50 wordt dus niet meegenomen.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 15:43:33
Quote Anchor link
>>> Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.

Dan mis je hier enige kennis van beveiliging.
Alle POST en GET variabelen zijn aan te passen door gebruiker!
Ik kan gewoon een POST['prijs'] = 0 mee sturen en krijg dus alles gratis.

Vertrouw nooit input uit een POST of GET. Als jij een getal verwacht, controleer dit dan ook, het kan evengoed een kwaadaardig script zijn.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:05:47
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik, maar het wordt alleen maar intern gebruikt.
Het is meer een geinige aanvulling dan dat het echt igezet word voor een (commerciele) website.
Toch zou de cijfers achter de komma een leu,ke toevoeging zijn, maar de berekening neemt het niet mee.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 16:08:38
Quote Anchor link
De (int) kan geen cijfers achter de komma bevatten. Haal deze eens weg.
Ook al wordt het intern gebruikt, het is dan nog steeds logischer om gewoon een variabele $prijs te hebben ipv $_POST['prijs'].

Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.
De reden zal zijn dat je komma's gebruikt in plaats van een punt.
Met een komma kun je niet rekenen en is het een string ipv een getal.
Zorg dus dat alle prijzen een punt bevatten, en eventueel voor het weergeven kun je deze met number_format of de str_replace die je nu gebruikt aanpassen.

Zo zou het kunnen, maar niet aan te raden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kosten
= '2,34';

$prijs = 30 * str_replace(',','.','4,96');
$totaal3 = str_replace(',','.',(int)$kosten);
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);

echo number_format($antwoord, 2, ',', ' ');
?>
Gewijzigd op 15/04/2014 16:15:58 door Michael -
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:36:27
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 16:08:38:
Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.


int = integer = geheel getal. (positief of negatief)

Om een getal uit een POST te halen gebruik ik altijd strval().

$getal = strval(str_replace(',', '.', $_POST['getal']));
echo $getal;
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:44:58
Quote Anchor link
Het werkt bijna... nog 1 dingetje, er komt 1 cijfer achter de komma i.p.v. 2 ;-)
Dus 22.5 i.p.v. 22.50 Is dit nog makkelijk aan te passen?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:48:10
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 17:00:29
Quote Anchor link
en number-format gebruik je eigenlijk alleen in combinatie met echo (of als je het getal als string in een mail plakt).

Niet om het als getal te bewaren, want dan valt of de 0 er weer af, of je hebt een probleem omdat je een komma als decimaalteken gebruikt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.