Berekening via variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 12:01:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een heel simpel bestelscriptje waar je een aantal kaarten kunt bestellen.
Het werkt via een Form, welke de variabelen meestuurd naar een "sendHTMLEmail" pagina.
Op deze pagina moeten de variabelen uitgelezen worden, en een totaalbedrag moet gegenereerd worden, welke vervolgens automatisch in het mailbericht verschijnt.

De variabelen neemt de pagina prima mee, en de variabelen zijn leesbaar in het email bericht.
De rekensom om tot het totaalbedrag te komen werkt echter niet, het totaalbedrag blijft 0.

Dit zijn de variabelen:
aantal, prijs en kosten

Ik lees ze uit met een GET:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$totaal1 = $_GET['aantal'];
$totaal2 = $_GET['prijs'];
$totaal3 = $_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;


En de Email, pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function sendHTMLEmailAuto($name, $adres, $postcode, $woonplaats, $email, $subject, $prijs, $aantal, $kosten, $antwoord){
    include("web2mail_config.php");
    $recipient = "$name <$email>";
    $rand = md5(time());
    $mime_boundary = "SNNC_". $rand;
    $sub = "$auto_subject aan $name";
    //$text_version = "$name, bedankt voor uw reservering via $your_website.\n\nMet vriendelijke groet\n$yourname\n\n\nOpmerking: Dit is een automatisch gegenereerd bericht, u kunt niet antwoorden op deze mail";
    $html_version = "<html>\n<head>\n<style>\nA:link {text-decoration: none; color: $alink_color;}\nA:visited {text-decoration: none; color: $vlink_color;}\nA:hover {font-style: normal; color: $hlink_color; text-decoration: underline;}\nBODY{font-family: $html_font; font-size: $html_font_size;}TD {font-family: $html_font; color: #000000; font-size: $html_font_size;}\n</style>\n</head>\n<body>\n\n<table border=\"0\" cellpadding=\"6\" cellspacing=\"0\" width=\"100%\">\n<tr>\n<td colspan=\"2\">Geachte $name,<br><br>Dank voor uw bestelling. Wij hebben deze in goede orde ontvangen.<br><br>Uw bestelling:<br><br></td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Product</td>\n<td width=\"99%\">$subject</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Aantal</td>\n<td width=\"99%\">$aantal</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Prijs</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $prijs</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Verzendkosten</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $kosten</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Totaal</td>\n<td width=\"99%\">$antwoord</td>\n</tr>\n
En nog een zooi bla bla bla....

$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.

Iemand enig idee hoe ik deze "rekensom" correct op kan zetten?
(was altijd al een druiloor met wiskunde ;-) )

Groeten,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 12:07:48 door Luit Slopsema
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 15:35:22
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 12:03:16
Quote Anchor link
Gelieve de code tussen [code][/code] tags zetten.
Gewijzigd op 15/04/2014 12:05:50 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 12:57:32
Quote Anchor link
Quote:
$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.


Wat doet het wel? wordt afgerond, telt zelf btw op, geeft foutmelding.....
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:07:22
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:13:05
Quote Anchor link
En zo dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$totaal1
= (int)$_GET['aantal'];
$totaal2 = (int)$_GET['prijs'];
$totaal3 = (int)$_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;
?>


>>> Ik lees ze uit met een GET:

Moet het geen POST zijn? Lijkt me wat vreemd om deze waardes via de url over te brengen terwijl je ze ook met het formulier kunt posten.

Let er trouwens op dat de <style> die je in je HTML mail gebruikt niet wordt ondersteund door bijv Gmail. Die accepteert alleen (beperkte) inline css.
understanding-gmail-and-css
Gewijzigd op 15/04/2014 13:18:04 door Michael -
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:19:37
Quote Anchor link
Hoi Michael,

Helaas, totaal nog steeds 0

Update:
Het werkt!
POST was idd de oplossing.

Heel erg bedankt voor alle hulp!

Greetz,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 13:22:09 door Luit Slopsema
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 13:22:48
Quote Anchor link
Doe eens een var_dump() op die GET waarden.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:31:04
Quote Anchor link
Quote:
Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.


Dat van die 0 bedoelde ik dus: het was niet duidelijk wat er mis ging. Had ook kunnen zijn dat jij prijzen met "4,95" doorgeeft en dan de .95 kwijt raakt bijvoorbeeld.

Wat ook erg handig zou zijn: error reporting aan zetten, want dan had je gewoon een melding gehad over niet bestaande GET variabelen...
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:35:47
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Je mept wel een kronkel los in m'n hoofd, had nog geen rekening gehouden met cijfers achter de komma (of punt).
Dit zou voor kunnen komen in het bestelformulier. Is dit makkelijk aan te vullen op het script? Want als ik idd een getal met cijfers achter de komma gebruik, dan worden die niet meegenomen.

Werkt error reporting ook binnen een mail dan?
Zo ja, dan zal ik dat ook ff aanzetten.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:39:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs']; ?>


werkt ook als de prijs 4.95 is.

Zou de prijs ook 4,95 mogen zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * str_replace(',','.',$_POST['prijs']); ?>


MAAAAR

Ik hoop dat jij niet de prijs laat posten/ bepalen door de klant?

Op die manier zijn al de nodige TV's voor 1 euro verkocht en heeft in de buurt van Utrecht een pizza-tent jaren voor bijna niets bezorgd bij hongerige studenten.
Gewijzigd op 15/04/2014 13:40:18 door Ivo P
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/04/2014 14:53:31
Quote Anchor link
Luit Slopsema op 15/04/2014 13:07:22:
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.

Luit Slopsema op 15/04/2014 13:19:37:
POST was idd de oplossing.

Hoe kan het dan dat de 3 variabelen wel getoond werden in het mailbericht?
Dat is 1 van de redenen om geen variabelen te gaan aanmaken/kopiëren, als je ook gewoon met de $_GET / $_POST / $_SESSION waarde kunt werken.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 14:59:30
Quote Anchor link
Geen idee hoe het kan dat de variabelen wel uitgelezen worden...ben wat dat betreft een totale php n00b...

Krijg het nog niet voor elkaar om cijfers achter de komma uit te lezen.
Heb nu het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs'];
$totaal3 = (int)$_POST['kosten'];
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);


$antwoord blijft een geheel getal geven dus 50 in plaats van 50,45

ps Ivo, nee de prijzen etc. word niet door de klant ingevuld.
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.
Gewijzigd op 15/04/2014 15:01:34 door Luit Slopsema
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 15:11:23
Quote Anchor link
Quote:
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.


Als dat het enige is wat de klant kan doen, hoe komt die prijs dan in je $_POST terecht??

Bij welke 3 invoeren (aantal, prijs, kosten) kom je op 50 ipv 50.45 uit?
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 15:38:54
Quote Anchor link
Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.
Bij prijs en kosten kan het gebeuren dat er een getal achter de komma verschijnt.

Voorbeeld:
Ik bestel 2 kaarten a 10,00 Euro per stuk en er komt 2,50 verzendkosten overheen.
Dan komt het totaal op 22,50 Euro

Ik krijg 22 Euro in het overzicht, de ,50 wordt dus niet meegenomen.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 15:43:33
Quote Anchor link
>>> Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.

Dan mis je hier enige kennis van beveiliging.
Alle POST en GET variabelen zijn aan te passen door gebruiker!
Ik kan gewoon een POST['prijs'] = 0 mee sturen en krijg dus alles gratis.

Vertrouw nooit input uit een POST of GET. Als jij een getal verwacht, controleer dit dan ook, het kan evengoed een kwaadaardig script zijn.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:05:47
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik, maar het wordt alleen maar intern gebruikt.
Het is meer een geinige aanvulling dan dat het echt igezet word voor een (commerciele) website.
Toch zou de cijfers achter de komma een leu,ke toevoeging zijn, maar de berekening neemt het niet mee.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 16:08:38
Quote Anchor link
De (int) kan geen cijfers achter de komma bevatten. Haal deze eens weg.
Ook al wordt het intern gebruikt, het is dan nog steeds logischer om gewoon een variabele $prijs te hebben ipv $_POST['prijs'].

Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.
De reden zal zijn dat je komma's gebruikt in plaats van een punt.
Met een komma kun je niet rekenen en is het een string ipv een getal.
Zorg dus dat alle prijzen een punt bevatten, en eventueel voor het weergeven kun je deze met number_format of de str_replace die je nu gebruikt aanpassen.

Zo zou het kunnen, maar niet aan te raden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kosten
= '2,34';

$prijs = 30 * str_replace(',','.','4,96');
$totaal3 = str_replace(',','.',(int)$kosten);
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);

echo number_format($antwoord, 2, ',', ' ');
?>
Gewijzigd op 15/04/2014 16:15:58 door Michael -
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:36:27
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 16:08:38:
Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.


int = integer = geheel getal. (positief of negatief)

Om een getal uit een POST te halen gebruik ik altijd strval().

$getal = strval(str_replace(',', '.', $_POST['getal']));
echo $getal;
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:44:58
Quote Anchor link
Het werkt bijna... nog 1 dingetje, er komt 1 cijfer achter de komma i.p.v. 2 ;-)
Dus 22.5 i.p.v. 22.50 Is dit nog makkelijk aan te passen?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:48:10
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 17:00:29
Quote Anchor link
en number-format gebruik je eigenlijk alleen in combinatie met echo (of als je het getal als string in een mail plakt).

Niet om het als getal te bewaren, want dan valt of de 0 er weer af, of je hebt een probleem omdat je een komma als decimaalteken gebruikt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.