Berekening via variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 12:01:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een heel simpel bestelscriptje waar je een aantal kaarten kunt bestellen.
Het werkt via een Form, welke de variabelen meestuurd naar een "sendHTMLEmail" pagina.
Op deze pagina moeten de variabelen uitgelezen worden, en een totaalbedrag moet gegenereerd worden, welke vervolgens automatisch in het mailbericht verschijnt.

De variabelen neemt de pagina prima mee, en de variabelen zijn leesbaar in het email bericht.
De rekensom om tot het totaalbedrag te komen werkt echter niet, het totaalbedrag blijft 0.

Dit zijn de variabelen:
aantal, prijs en kosten

Ik lees ze uit met een GET:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$totaal1 = $_GET['aantal'];
$totaal2 = $_GET['prijs'];
$totaal3 = $_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;


En de Email, pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function sendHTMLEmailAuto($name, $adres, $postcode, $woonplaats, $email, $subject, $prijs, $aantal, $kosten, $antwoord){
    include("web2mail_config.php");
    $recipient = "$name <$email>";
    $rand = md5(time());
    $mime_boundary = "SNNC_". $rand;
    $sub = "$auto_subject aan $name";
    //$text_version = "$name, bedankt voor uw reservering via $your_website.\n\nMet vriendelijke groet\n$yourname\n\n\nOpmerking: Dit is een automatisch gegenereerd bericht, u kunt niet antwoorden op deze mail";
    $html_version = "<html>\n<head>\n<style>\nA:link {text-decoration: none; color: $alink_color;}\nA:visited {text-decoration: none; color: $vlink_color;}\nA:hover {font-style: normal; color: $hlink_color; text-decoration: underline;}\nBODY{font-family: $html_font; font-size: $html_font_size;}TD {font-family: $html_font; color: #000000; font-size: $html_font_size;}\n</style>\n</head>\n<body>\n\n<table border=\"0\" cellpadding=\"6\" cellspacing=\"0\" width=\"100%\">\n<tr>\n<td colspan=\"2\">Geachte $name,<br><br>Dank voor uw bestelling. Wij hebben deze in goede orde ontvangen.<br><br>Uw bestelling:<br><br></td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Product</td>\n<td width=\"99%\">$subject</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Aantal</td>\n<td width=\"99%\">$aantal</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Prijs</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $prijs</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Verzendkosten</td>\n<td width=\"99%\">&euro; $kosten</td>\n</tr>\n
<tr>\n<td nowrap width=\"1%\">Totaal</td>\n<td width=\"99%\">$antwoord</td>\n</tr>\n
En nog een zooi bla bla bla....

$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.

Iemand enig idee hoe ik deze "rekensom" correct op kan zetten?
(was altijd al een druiloor met wiskunde ;-) )

Groeten,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 12:07:48 door Luit Slopsema
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 06:03:53
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 12:03:16
Quote Anchor link
Gelieve de code tussen [code][/code] tags zetten.
Gewijzigd op 15/04/2014 12:05:50 door Michael -
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 12:57:32
Quote Anchor link
Quote:
$antwoord moet dus het totaal bedrag geven, maar doet dit niet.


Wat doet het wel? wordt afgerond, telt zelf btw op, geeft foutmelding.....
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:07:22
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 13:13:05
Quote Anchor link
En zo dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$totaal1
= (int)$_GET['aantal'];
$totaal2 = (int)$_GET['prijs'];
$totaal3 = (int)$_GET['kosten'];
$antwoord = ($totaal1 * $totaal2) + $totaal3;
?>


>>> Ik lees ze uit met een GET:

Moet het geen POST zijn? Lijkt me wat vreemd om deze waardes via de url over te brengen terwijl je ze ook met het formulier kunt posten.

Let er trouwens op dat de <style> die je in je HTML mail gebruikt niet wordt ondersteund door bijv Gmail. Die accepteert alleen (beperkte) inline css.
understanding-gmail-and-css
Gewijzigd op 15/04/2014 13:18:04 door Michael -
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:19:37
Quote Anchor link
Hoi Michael,

Helaas, totaal nog steeds 0

Update:
Het werkt!
POST was idd de oplossing.

Heel erg bedankt voor alle hulp!

Greetz,
Luit
Gewijzigd op 15/04/2014 13:22:09 door Luit Slopsema
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 13:22:48
Quote Anchor link
Doe eens een var_dump() op die GET waarden.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:31:04
Quote Anchor link
Quote:
Alles werkt voor de rest. Het is het simpelste van het simpelste, er hoeft bijv. niet eens btw over berekend worden.
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.
Alleen het totaal bedrag ($antwoord) blijft 0. De variabelen worden dus niet bij elkaar opgeteld.


Dat van die 0 bedoelde ik dus: het was niet duidelijk wat er mis ging. Had ook kunnen zijn dat jij prijzen met "4,95" doorgeeft en dan de .95 kwijt raakt bijvoorbeeld.

Wat ook erg handig zou zijn: error reporting aan zetten, want dan had je gewoon een melding gehad over niet bestaande GET variabelen...
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 13:35:47
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Je mept wel een kronkel los in m'n hoofd, had nog geen rekening gehouden met cijfers achter de komma (of punt).
Dit zou voor kunnen komen in het bestelformulier. Is dit makkelijk aan te vullen op het script? Want als ik idd een getal met cijfers achter de komma gebruik, dan worden die niet meegenomen.

Werkt error reporting ook binnen een mail dan?
Zo ja, dan zal ik dat ook ff aanzetten.
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 13:39:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs']; ?>


werkt ook als de prijs 4.95 is.

Zou de prijs ook 4,95 mogen zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $prijs = $_POST['aantal'] * str_replace(',','.',$_POST['prijs']); ?>


MAAAAR

Ik hoop dat jij niet de prijs laat posten/ bepalen door de klant?

Op die manier zijn al de nodige TV's voor 1 euro verkocht en heeft in de buurt van Utrecht een pizza-tent jaren voor bijna niets bezorgd bij hongerige studenten.
Gewijzigd op 15/04/2014 13:40:18 door Ivo P
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/04/2014 14:53:31
Quote Anchor link
Luit Slopsema op 15/04/2014 13:07:22:
De 3 variabelen worden wel correct uitgelzen, deze zijn zichtbaar in het mailbericht.

Luit Slopsema op 15/04/2014 13:19:37:
POST was idd de oplossing.

Hoe kan het dan dat de 3 variabelen wel getoond werden in het mailbericht?
Dat is 1 van de redenen om geen variabelen te gaan aanmaken/kopiëren, als je ook gewoon met de $_GET / $_POST / $_SESSION waarde kunt werken.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 14:59:30
Quote Anchor link
Geen idee hoe het kan dat de variabelen wel uitgelezen worden...ben wat dat betreft een totale php n00b...

Krijg het nog niet voor elkaar om cijfers achter de komma uit te lezen.
Heb nu het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$prijs = $_POST['aantal'] * $_POST['prijs'];
$totaal3 = (int)$_POST['kosten'];
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);


$antwoord blijft een geheel getal geven dus 50 in plaats van 50,45

ps Ivo, nee de prijzen etc. word niet door de klant ingevuld.
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.
Gewijzigd op 15/04/2014 15:01:34 door Luit Slopsema
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 15:11:23
Quote Anchor link
Quote:
Enigste wat de klant kan doen is het aantal opgeven.


Als dat het enige is wat de klant kan doen, hoe komt die prijs dan in je $_POST terecht??

Bij welke 3 invoeren (aantal, prijs, kosten) kom je op 50 ipv 50.45 uit?
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 15:38:54
Quote Anchor link
Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.
Bij prijs en kosten kan het gebeuren dat er een getal achter de komma verschijnt.

Voorbeeld:
Ik bestel 2 kaarten a 10,00 Euro per stuk en er komt 2,50 verzendkosten overheen.
Dan komt het totaal op 22,50 Euro

Ik krijg 22 Euro in het overzicht, de ,50 wordt dus niet meegenomen.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 15:43:33
Quote Anchor link
>>> Prijs is wel een variabele, maar enkel door mijzelf in te voeren.

Dan mis je hier enige kennis van beveiliging.
Alle POST en GET variabelen zijn aan te passen door gebruiker!
Ik kan gewoon een POST['prijs'] = 0 mee sturen en krijg dus alles gratis.

Vertrouw nooit input uit een POST of GET. Als jij een getal verwacht, controleer dit dan ook, het kan evengoed een kwaadaardig script zijn.
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:05:47
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik, maar het wordt alleen maar intern gebruikt.
Het is meer een geinige aanvulling dan dat het echt igezet word voor een (commerciele) website.
Toch zou de cijfers achter de komma een leu,ke toevoeging zijn, maar de berekening neemt het niet mee.
 
Michael -

Michael -

15/04/2014 16:08:38
Quote Anchor link
De (int) kan geen cijfers achter de komma bevatten. Haal deze eens weg.
Ook al wordt het intern gebruikt, het is dan nog steeds logischer om gewoon een variabele $prijs te hebben ipv $_POST['prijs'].

Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.
De reden zal zijn dat je komma's gebruikt in plaats van een punt.
Met een komma kun je niet rekenen en is het een string ipv een getal.
Zorg dus dat alle prijzen een punt bevatten, en eventueel voor het weergeven kun je deze met number_format of de str_replace die je nu gebruikt aanpassen.

Zo zou het kunnen, maar niet aan te raden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kosten
= '2,34';

$prijs = 30 * str_replace(',','.','4,96');
$totaal3 = str_replace(',','.',(int)$kosten);
$antwoord = $prijs + str_replace(',','.',$totaal3);

echo number_format($antwoord, 2, ',', ' ');
?>
Gewijzigd op 15/04/2014 16:15:58 door Michael -
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:36:27
Quote Anchor link
Michael - op 15/04/2014 16:08:38:
Edit: Blijkbaar kan int wel cijfers achter de komma bevatten.


int = integer = geheel getal. (positief of negatief)

Om een getal uit een POST te halen gebruik ik altijd strval().

$getal = strval(str_replace(',', '.', $_POST['getal']));
echo $getal;
 
Luit Slopsema

Luit Slopsema

15/04/2014 16:44:58
Quote Anchor link
Het werkt bijna... nog 1 dingetje, er komt 1 cijfer achter de komma i.p.v. 2 ;-)
Dus 22.5 i.p.v. 22.50 Is dit nog makkelijk aan te passen?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2014 16:48:10
 
Ivo P

Ivo P

15/04/2014 17:00:29
Quote Anchor link
en number-format gebruik je eigenlijk alleen in combinatie met echo (of als je het getal als string in een mail plakt).

Niet om het als getal te bewaren, want dan valt of de 0 er weer af, of je hebt een probleem omdat je een komma als decimaalteken gebruikt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.