berichtenbalk.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »
D l

d l

19/11/2022 14:26:10
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik heb een berichtenbalk via een mysql server.
Nu is mijn vraag kan iemand mij helpen met een admin paneel
om de berichten uitlezen en bewerken of verwijderen.
in dat paneeltje

met vriendelijke groet dennis

hier onder het script van berichtenbalk








-------------------------
Balk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<body bgcolor=#333333><table width=100% height=8 bordercolor=#FFFFFF border=1><td width=160 bgcolor=#FFFFFF>
<?php
include('connect.php'); // voor de database connectie
include('functions.php'); // voor de smileys, de filter en het stukje css

$sql = "SELECT naam,bericht FROM balk ORDER BY id DESC LIMIT 200"; // Laatst 10 berichten laten zien
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // query controle

if(mysql_num_rows($res) == 0) { //Als er geen resultaten zijn gevonden
echo  "<div id='balk'><marquee>Er zijn nog geen berichten toegevoegd!</marquee></div>"; //Even op het scherm echoën als er geen resultaten zijn
}
else { // Als er wel resultaten zijn gevonden
echo "<div id='balk'>";
?>

<marquee onmouseover = 'this.stop()' onmouseout = 'this.start()' loop = 'infinite' width = '88%' direction = 'left' scrollamount = '6' behavior = 'scroll'>
<?php

  $scheidingsteken
= "  -  "; //scheidingsteken tussen 2 berichten
echo $scheidingsteken;
while ($obj=mysql_fetch_object($res)) {

  $naam = $obj->naam;
  $bericht = smilie($obj->bericht);
  

echo "<span>".$naam."</span>"; // Naam
echo " - ";// Scheidingsteken tussen naam en bericht
echo $bericht; //bericht
echo $scheidingsteken;

}

?>

</marquee>

<?php
echo "</div>"; //linkje voor een bericht te plaatsen
}

?>

------------
connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect("xxxxxx","xxxxxx","xxxxxx") or die('Gebruiker niet toegelaten op deze server');
mysql_select_db("xxxx") or die ('Database niet gevonden');

?>

-----------------
functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function smilie($tekst)
{


$smilie = array (":)",":o",";)",":p",":d","(h)",":|",":h",":@",":(");

$img = array ("<img src=\"smilies/1.gif\">", "<img src=\"smilies/ohmy.gif\">", "<img src=\"smilies/3.gif\">", "<img src=\"smilies/tongue.gif\">","<img src=\"smilies/biggrin.gif\">","<img src=\"smilies/cool.gif\">","<img src=\"smilies/dry.gif\">","<img src=\"smilies/laugh.gif\">","<img src=\"smilies/mad.gif\">","<img src=\"smilies/sad.gif\"></img>");

$aantal = count($smilie);

for ($var = 0; $var < $aantal; $var++ )
{


$tekst = str_replace($smilie[$var], $img[$var], $tekst );

}


return $tekst;
}


?>

<style type='text/css'>
#balk {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
height:20px;
width:100%;
}
span {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
font-weight:bold;
}
td,body {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:link,a:visited {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:hover {
font-size:14px;
color:#FF9900;
font-family:Verdana;
}

</style>

--------------
post
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<body bgcolor=#333333>

<?php
include('connect.php'); // database connectie
include('functions.php'); // smilies, filter en stukje css

if(isset($_POST['submit'])) { // als er op de knop Verzenden is geklikt
$sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam ='".$_POST['naam']."', bericht='".$_POST['bericht']."'"; // invoegquery
mysql_query($sql); // query uitvoeren
$post = smilie($_POST['bericht']); // smilies checken
echo "U heeft het volgende bericht gepost: <br>".$post."."; //dan laten we ff zien wat diegene gepost heeft.
}
else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>

<form action='post.php' method='post'>
<table>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Naam:</td><td><input type='text' name='naam' maxlength='50'  /></font></td></tr>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Bericht:</td><td><textarea cols='30' rows='5' name='bericht' maxlength='250' /></textarea></font></td></tr>
<tr><td colspan='2'><input type='submit' name='submit' value='Plaats bericht'  /></td></tr>
</table>
</form>
<?php
}
?>

</font>
Gewijzigd op 19/11/2022 15:13:45 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 03:07:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:11:05
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
Heb je al ontdekt hoe je een formulier via de POST-methode afhandelt? En hoe INSERT, UPDATE, SELECT en DELETE werken?

Hou rekening mee dat mysql_xxxx functies niet meer werken in PHP 7 en hoger. Deze kan je beter herschrijven naar mysqli.
Gewijzigd op 19/11/2022 15:12:24 door - Ariën -
 
D l

d l

19/11/2022 15:19:31
Quote Anchor link
ik heb er niet veel verstand van hoop dat mij hier iemand aan kan helpen.
om het werkend tekrijgen
ik heb geen scripts verder meer helaas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:20:53
Quote Anchor link
Misschien de moeite proberen om het te leren?

Het is de basis van PHP en MySQL. ;-)
Eigenlijk wil je dit niet eens draaien vanwege SQL-injection. Voor de rest moet je de mysql-functies herschrijven naar mysqli.

Dat is het nadeel van scripts van 15 jaar oud!!

Dus enkel een adminpanel is niet voldoende om dit werkend te krijgen.

Toevoeging op 19/11/2022 15:41:44:

Misschien heb je wat aan deze boilerplate als voorbeeld?

https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate/tree/master/mysqli/procedural
Gewijzigd op 19/11/2022 15:31:08 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/11/2022 15:47:16
Quote Anchor link
De <marquee> tag heeft toch wel een heel erg hoog "ach gosh!"-gehalte!

Waar je vroeger <marquee> zou gebruiken is er nu CSS translateX() en de JS Notification API.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 16:04:30
Quote Anchor link
Hoe zie je de JS Notification hierin toegepast? Met CSS en mogelijk wat JavaScript ben je er wel.

Maar marquee zou nog moeten werken, hoewel het erg antiek aanvoelt. Ik heb al maanden geen marquee meer gezien.
:-P
Gewijzigd op 19/11/2022 16:14:02 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2022 16:02:57
Quote Anchor link
Ben je inmiddels nog wat opgeschoten, D L?
 
D l

d l

23/11/2022 16:38:22
Quote Anchor link
nee ben er helaas mee gestopt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2022 09:59:46
Quote Anchor link
Jammer, maar vergeet niet dat het een heel oud script zal zijn. Misschien vind je wat recenters, of je moet zelf PHP leren. Het is voor een beginnend PHP'er geen rocketscience.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.