berichtenbalk.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
D l

d l

19/11/2022 14:26:10
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik heb een berichtenbalk via een mysql server.
Nu is mijn vraag kan iemand mij helpen met een admin paneel
om de berichten uitlezen en bewerken of verwijderen.
in dat paneeltje

met vriendelijke groet dennis

hier onder het script van berichtenbalk








-------------------------
Balk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<body bgcolor=#333333><table width=100% height=8 bordercolor=#FFFFFF border=1><td width=160 bgcolor=#FFFFFF>
<?php
include('connect.php'); // voor de database connectie
include('functions.php'); // voor de smileys, de filter en het stukje css

$sql = "SELECT naam,bericht FROM balk ORDER BY id DESC LIMIT 200"; // Laatst 10 berichten laten zien
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // query controle

if(mysql_num_rows($res) == 0) { //Als er geen resultaten zijn gevonden
echo  "<div id='balk'><marquee>Er zijn nog geen berichten toegevoegd!</marquee></div>"; //Even op het scherm echoën als er geen resultaten zijn
}
else { // Als er wel resultaten zijn gevonden
echo "<div id='balk'>";
?>

<marquee onmouseover = 'this.stop()' onmouseout = 'this.start()' loop = 'infinite' width = '88%' direction = 'left' scrollamount = '6' behavior = 'scroll'>
<?php

  $scheidingsteken
= "  -  "; //scheidingsteken tussen 2 berichten
echo $scheidingsteken;
while ($obj=mysql_fetch_object($res)) {

  $naam = $obj->naam;
  $bericht = smilie($obj->bericht);
  

echo "<span>".$naam."</span>"; // Naam
echo " - ";// Scheidingsteken tussen naam en bericht
echo $bericht; //bericht
echo $scheidingsteken;

}

?>

</marquee>

<?php
echo "</div>"; //linkje voor een bericht te plaatsen
}

?>

------------
connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect("xxxxxx","xxxxxx","xxxxxx") or die('Gebruiker niet toegelaten op deze server');
mysql_select_db("xxxx") or die ('Database niet gevonden');

?>

-----------------
functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function smilie($tekst)
{


$smilie = array (":)",":o",";)",":p",":d","(h)",":|",":h",":@",":(");

$img = array ("<img src=\"smilies/1.gif\">", "<img src=\"smilies/ohmy.gif\">", "<img src=\"smilies/3.gif\">", "<img src=\"smilies/tongue.gif\">","<img src=\"smilies/biggrin.gif\">","<img src=\"smilies/cool.gif\">","<img src=\"smilies/dry.gif\">","<img src=\"smilies/laugh.gif\">","<img src=\"smilies/mad.gif\">","<img src=\"smilies/sad.gif\"></img>");

$aantal = count($smilie);

for ($var = 0; $var < $aantal; $var++ )
{


$tekst = str_replace($smilie[$var], $img[$var], $tekst );

}


return $tekst;
}


?>

<style type='text/css'>
#balk {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
height:20px;
width:100%;
}
span {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
font-weight:bold;
}
td,body {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:link,a:visited {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:hover {
font-size:14px;
color:#FF9900;
font-family:Verdana;
}

</style>

--------------
post
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<body bgcolor=#333333>

<?php
include('connect.php'); // database connectie
include('functions.php'); // smilies, filter en stukje css

if(isset($_POST['submit'])) { // als er op de knop Verzenden is geklikt
$sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam ='".$_POST['naam']."', bericht='".$_POST['bericht']."'"; // invoegquery
mysql_query($sql); // query uitvoeren
$post = smilie($_POST['bericht']); // smilies checken
echo "U heeft het volgende bericht gepost: <br>".$post."."; //dan laten we ff zien wat diegene gepost heeft.
}
else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>

<form action='post.php' method='post'>
<table>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Naam:</td><td><input type='text' name='naam' maxlength='50'  /></font></td></tr>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Bericht:</td><td><textarea cols='30' rows='5' name='bericht' maxlength='250' /></textarea></font></td></tr>
<tr><td colspan='2'><input type='submit' name='submit' value='Plaats bericht'  /></td></tr>
</table>
</form>
<?php
}
?>

</font>
Gewijzigd op 19/11/2022 15:13:45 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 02:18:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:11:05
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
Heb je al ontdekt hoe je een formulier via de POST-methode afhandelt? En hoe INSERT, UPDATE, SELECT en DELETE werken?

Hou rekening mee dat mysql_xxxx functies niet meer werken in PHP 7 en hoger. Deze kan je beter herschrijven naar mysqli.
Gewijzigd op 19/11/2022 15:12:24 door - Ariën -
 
D l

d l

19/11/2022 15:19:31
Quote Anchor link
ik heb er niet veel verstand van hoop dat mij hier iemand aan kan helpen.
om het werkend tekrijgen
ik heb geen scripts verder meer helaas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:20:53
Quote Anchor link
Misschien de moeite proberen om het te leren?

Het is de basis van PHP en MySQL. ;-)
Eigenlijk wil je dit niet eens draaien vanwege SQL-injection. Voor de rest moet je de mysql-functies herschrijven naar mysqli.

Dat is het nadeel van scripts van 15 jaar oud!!

Dus enkel een adminpanel is niet voldoende om dit werkend te krijgen.

Toevoeging op 19/11/2022 15:41:44:

Misschien heb je wat aan deze boilerplate als voorbeeld?

https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate/tree/master/mysqli/procedural
Gewijzigd op 19/11/2022 15:31:08 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/11/2022 15:47:16
Quote Anchor link
De <marquee> tag heeft toch wel een heel erg hoog "ach gosh!"-gehalte!

Waar je vroeger <marquee> zou gebruiken is er nu CSS translateX() en de JS Notification API.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 16:04:30
Quote Anchor link
Hoe zie je de JS Notification hierin toegepast? Met CSS en mogelijk wat JavaScript ben je er wel.

Maar marquee zou nog moeten werken, hoewel het erg antiek aanvoelt. Ik heb al maanden geen marquee meer gezien.
:-P
Gewijzigd op 19/11/2022 16:14:02 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2022 16:02:57
Quote Anchor link
Ben je inmiddels nog wat opgeschoten, D L?
 
D l

d l

23/11/2022 16:38:22
Quote Anchor link
nee ben er helaas mee gestopt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2022 09:59:46
Quote Anchor link
Jammer, maar vergeet niet dat het een heel oud script zal zijn. Misschien vind je wat recenters, of je moet zelf PHP leren. Het is voor een beginnend PHP'er geen rocketscience.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.