Berichtenbalk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Marco  -

marco -

12/11/2010 17:36:15
Quote Anchor link
Hey,
Ik ben bezich met een website.
En ik zok nog een berichten balk
Heeft of weet iemand waar ik een berichten balk van daan kan halen?

Groetjes,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 21:20:43
 
- Raoul -

- Raoul -

12/11/2010 17:38:47
Quote Anchor link
Of zelf maken...
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 17:39:37
Quote Anchor link
Kan je heel simpel zelf maken
1) maak een formulier waar mensen hun bericht in kunnen zetten
2) trap die info in een DB
3) loop met php de laatste X berichten en echo die in de html tag <marquee></marguee>
4) klaar ;)

-edit-
Hier wat voorbeeld code(is wel in combinatie met jquery en smarty)
Je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <a href="#" class="add_bericht" onclick="$('#dialog-message').dialog('open');"> Plaats bericht</a>
    
    <div id="dialog-message" title="Laat een bericht achter">
    <p class="validateTips">All form fields are required.</p>
    <form id="comment" method="post">
           <div>
               <label for="naam">Naam:</label><input type="text" name="naam" class="text ui-widget-content ui-corner-all" /><br />
               <label for="bericht">Bericht:</label><input type="text" name="bericht" class="text ui-widget-content ui-corner-all" /><br />

           </div>
    </form>
    </div>


de js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    <script type="text/javascript">
    $(function() {
        $("#dialog-message").dialog({
            autoOpen: false,
            resizable: false,
            height: 325,
            width:450,
            modal: true,
            draggable: false,
            buttons: {
            "Post Bericht": function() {
                $(this).dialog("close");
                $.post('../../../../../../../../../add_bericht.php', $("#comment").serialize(), function(data) {
                        $('#melding').html(data);
                        $('#melding').fadeIn(1000);
                        $('#melding').delay(1500);
                        $('#melding').fadeOut(1000);
                });
            }
            },
            close: function() {
            }
        });
    });
    </script>

php code die het bericht opvangt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$naam  = toDatabase($_POST['naam']);
$bericht = toDatabase($_POST['bericht']);
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

$sql = 'INSERT INTO `berichtenbalk` (`naam`, `bericht`, `ip`) VALUES ("'.$naam.'", "'.$bericht.'", "'.$ip.'");';
if(!mysql_query($sql)){
    ReportSQLError(mysql_error);
  echo "<h2>Melding:</h2><br />
        U berict kon niet worden toegevoegd";
}
else {
  echo "<h2>Melding:</h2><br />
        U berict is succesvol toegevoegd";
}


en nog wat php code om de boel te laten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function getBerichtenbalk($max = 25){

    $sql = "SELECT * FROM berichtenbalk ORDER BY `datum` DESC LIMIT 0,".$max;
    $result = mysql_query($sql);
    $berichtenbalk = array();
    while($tmp = mysql_fetch_assoc($result)){
        $berichtenbalk[] = $tmp;
    }
    
    return $berichtenbalk;
}
$smarty->assign("berichtenbalk", getBerichtenbalk());


en de balk zelf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    <marquee style="width:700px; color:#FFF" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">
        {section name=i loop=$berichtenbalk}
        <b>{$berichtenbalk[i].naam}:</b> {$berichtenbalk[i].bericht} ||
        {/section}
    </marquee>


Heb dit ooit is gemaakt, hoop dat je er wat aan hebt.
Gewijzigd op 12/11/2010 17:44:57 door jasper hoi
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 17:40:51
Quote Anchor link
Kijk wel aardig uiteraart maar... Ik ben net nieuw in php D;
 
- Raoul -

- Raoul -

12/11/2010 17:48:31
Quote Anchor link
Leer dan nog wat verder.

Klik
Klik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/11/2010 17:56:32
Quote Anchor link
1: maak een formelier met naam en text
2: insert het in de db
3: select from id order by datum
4: zet het in marquee voor het te laten scrollen

Toevoeging op 12/11/2010 18:02:33:

Dit had ik ooit gebruikt maar had het weggegeven

shoutbox.felixcattenstart.nl/view.php
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:13:56
Quote Anchor link
@ jasper wat moet ik in wel .php bestand zetten?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/11/2010 18:16:06
Quote Anchor link
alles, maar als ik jou was zou ik gewoon ook wat tutorials doorlezen. zie Internet Verslaafde
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:17:43
Quote Anchor link
Nee maar ik bedoel wat moet bv is db.php en welke in plaatsbericht.php snap je
 
Jasper DS

Jasper DS

12/11/2010 18:23:23
Quote Anchor link
alles is één php bestand (het javascript kan je appart zetten en includen)
(heb het snel bekeken)
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:24:21
Quote Anchor link
NEe wat moet welke naam krijgen en wat moet in welke map
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/11/2010 18:27:42
Quote Anchor link
zoals ik al eerder zei, bekijk wat tutorials. Dit is toch wel iets wat je zou moeten weten als je met php en html ed werkt
 
Marco  -

marco -

12/11/2010 18:30:15
Quote Anchor link
Ik praat tog niet tegen jou?
 
Jasper DS

Jasper DS

12/11/2010 18:32:57
Quote Anchor link
Ik geef vincent gelijk als je nog niet eens weet hoe je je bestand moet noemen of waar je het moet plaatsen wat zou je dan met de code doen. Dit is phphulp en niet phpmaakmijnwebsitealstublieftdankuwel

ps.: misschien kan je met wat meer respect praten tegen mensen die je helpen (zie post hierboven)
Gewijzigd op 12/11/2010 18:34:00 door Jasper DS
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/11/2010 18:33:24
Quote Anchor link
hij probeert je net als iedereen je te helpen :)
 
Jasper hoi

jasper hoi

12/11/2010 19:39:39
Quote Anchor link
Marco,
ik denk dat vincent en PHP jasper je graag willen helpen, het is een forum en iedereen mag daarop reageren als hij of zijn dat wil.
De code die ik heb gegeven kan je niet copy-pasten en het werkt.
Het is niet voor niets een voorbeeld van hoe je het zou kunnen doen.

Ik weet niet hoe je nu dingen maakt, maar ik zou het volgens een structuur als dit doen(als ik geen framework gebruik):
1) je maakt een pagina aan waar mensen een bericht achter kunnen laten(eerste deel van me code)
2)je maakt een php pagina aan die de tekst opvangt die iemand verstuurt heeft. en je trapt de data in een DB.
3)je maakt een pagina aan die de DB uitleest en je propt de data tussen <marquee> en </marquee>

De code die ik hierboven heb gepost is van een uit project wat nooit echt wat is geworden, en is misschien handig om als VOORBEELD code te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.