bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronald E

Ronald E

09/07/2012 20:55:52
Quote Anchor link
Ik wil een bestel formulier maken.
Hoop dat jullie me kunnen met een opzet en waar ik om moet denken.
De lijst met producten staan in de database dat zijn id, product, omschrijving, prijs.
Maar in mijn beleving kom ik uit in sub formulier in een formulier.
Wand als ik de lijst op de pagina zet wil ik dat achter elk product eerst 0 staat en met + en – kan kiezen de hoeveelheid.
En na die keuzes moet je de hele bestelling verzonden worden en dan alleen de lijst wat groter is dan 0.
Ook moet de prijs mee gerekend worden zo dat ze gelijk de totaal prijs weten.
Ik zit dus met het probleem van dat + en – in 1 formulier dan de prijs van totaal in het hele formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:11:33
 
Eddy E

Eddy E

09/07/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Dat van die plus en min is Javascript (kan ook met PHP (en is zeker nodig als backup) maar Javascript is dan sneller (geen pagina verversen nodig).

Maar wat is je precieze vraag?
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 21:36:16
Quote Anchor link
ooo jeeee javascript
ik zoek iets wat er zo een beetje uitziet.

id1 product1 omschrijving1 prijs1 - 0 +
id2 product2 omschrijving2 prijs2 - 0 +
id3 product3 omschrijving3 prijs3 - 0 +

prijstotaal

[bestel] [wis]
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2012 21:44:38
Quote Anchor link
Dat zal je dus even moeten maken lijkt mij. Ik denk niet dat iemand dat zo kant en klaar heeft liggen.
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 22:31:19
Quote Anchor link
Ik heb wel een stukje kunen vinden.
Maar nu waar pas ik dat van de prijs toe en dat het dan ook nog optelt
Ik weet wel dat nog alleen html en java is maar om zeten naar php lukt wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
<html>
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<
head>
   <
script type="text/javascript">
      <!--
      function
addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }

      function
minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }

         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->

   </script>

   <title>Optellen</title>
</head>

<body>

<div>product1 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr1')"></a> <span id="addnr1">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr1')"></a> </div>
<div>product2 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr2')"></a> <span id="addnr2">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr2')"></a> </div>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
?>



Toevoeging op 10/07/2012 09:49:53:

Kan imand me uitleg geven over.
met Java heb ik geen ervaring mee, dus hoop ik op jullie ervaring.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
<form name="f2" action="../formscript.asp" method="post">
<
input name="getal1" type="text" value="10" size="8"><br>
<
input name="getal2" type="text" value="20" size="8"><br>
<
Button type="button"
        onclick="f2.som.value=parseInt(f2.getal1.value) + parseInt(f2.getal2.value)">
   Som
</Button><br>
<
input name="som" type="text" size="8" ><br><br>
<
/form>
?>

Hoe is die som nu opgebouwd.
F2= is van het formulier moet die gebruikt worden blijven
Som = waar de waarde word neer gezet.
Getal? =
Value = dit is echt een raadsel voor me.
Want dit moet ik samen voegen met dat andere script
Gewijzigd op 10/07/2012 09:49:39 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

10/07/2012 10:28:50
Quote Anchor link
Java is geen Javascript..

ik zou hiervoor trouwens schoon beginnen dus niet een bestaand script aanpassen. ( je leert er tenslotte van en je bent sneller klaar dan een bestaand script om bouwen )
 
Ronald E

Ronald E

10/07/2012 14:50:24
Quote Anchor link
je kan wel willen en ik zou het ook wel willen.
maar ik weet niks van java of java script.
dan ben ik aan gewezen op het zoeken naar wat bestands.
het stuk php krijg ik wel voor elkaar.
maar nu moet het aantal geplust kunnen worden en dan daar achter de prijs.
en moet het een gepost worden naar een e-mail adres. met in die lijst een totaal bedrag.
Maar dat ik niet weet waar ik moet beginnen om die velden te laten rekenen moet ik het doen met oude script.
Of waar zou ik de goede informatie kunnen vinden waar ik het uit kan leren.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:11:24
Quote Anchor link
ik heb nu een opset gemaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>


  
<?php

    $tabel
[] = array("id"=> 0,"naam" => "Taart", "omschrijving" => "Taart", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 1,"naam" => "Appeltaart", "omschrijving" => "Taart gevuld met stukjes appels en krenten", "prijs" => "2,50");
    $tabel[] = array("id"=> 2,"naam" => "Vlaaientaart", "omschrijving" => "Vlaai", "prijs" => "1,50");
    $tabel[] = array("id"=> 3,"naam" => "Boterkoek", "omschrijving" => "Koek met veel boter bereid", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 4,"naam" => "Dranken", "omschrijving" => "Dranken", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 5,"naam" => "Cola", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 6,"naam" => "Sinas", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 7,"naam" => "Thee", "omschrijving" => "In verschillende smaken", "prijs" => "1,25");

$aantal=sizeof($tabel)-1;

for ($i = 0; $i <= $aantal; $i++) {
$product=$tabel[$i];

if ($product['naam'] == $product['omschrijving']){
echo "<br><b>".$product['naam']."</b><br>";
}
else{
echo $product['naam']." ".$product['prijs']." ";
$nummer="addnr".$i;

?>
<input type="button" value="-" onclick="minNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a> <span id="<?php echo $nummer ?>">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a></br><?php

if ($product['omschrijving']<>""){
echo "<i>".$product['omschrijving']."</i><br>";
}
}
}

?>

ik weet niet of me aanpak goed is daar hoop ik wel wat van te horen.
uit lijnen gaat wel goed maar nog even weg gehaald voor het script.
maar wat ik nog zoek is om de array van aantal[i$] de aantal op te slaan. zo dat ik bij het posten de bestelde aantal plus het product kan laten versturen.
als ik dat goed in de array heb zitten kom ik weer een heel eind.
Gewijzigd op 12/07/2012 10:12:59 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:28:56
Quote Anchor link
Even een kort vraagje waarom zo moeilijk doen? die table is toch nergens voor nodig? ik neem aan dat je gebruik maakt van een database? ( of een ini file ) of ben je echt van plan om al je producten hardcoded op te slaan?
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:35:24
Quote Anchor link
ja de tabel is even om te laten zien wat ik heb.
die lijst gaat de sql database in.
op die manier kan ik alles laten zien wat niet 0 is. en zo wil ik de te posten lijst maken. of gaat dat niet goed?
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:59:17
Quote Anchor link
ik zou het gelijk in je database stoppen..

hier even een opzetje.. ( je moet het zelf uiteraard aanvullen )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
ini_set('display_errors',1);
 error_reporting(E_ALL);

 /*
  * haal alles uit de database
  */


$getQuery = "SELECT
                    rij, rij,
             FROM
                     table
             "
;

             // query uitvoeren

$runQuery = mysql_query($getQuery);

// controle op query ( of hij gelukt is )

if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{    
    // ga door elke rij heen en zet alle waardes in een assoc array
    $msg = "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
}


?>




Toevoeging op 12/07/2012 11:01:55:

Edit:
als je dit gedaan hebt kunnen we weer een stapje verder kijken met hoe het dan moet.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 18:35:21
Quote Anchor link
het is nu beschikbaar via de sqldatabase.
maar kan ik de function ook de teller van php gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 21:28:44
Quote Anchor link
nah niet zo moeilijk doen gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    
        $i = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $i++;
        }


        if(isset($_POST['min']))
        {

            $i--;
        }
}


$prijs = 10;

$prijs *= $i;

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
prijs <span><?php echo $prijs; ?></span>
 <form action="" method="post">
    <input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" value=<?php echo $i ?> >         <input type="submit" name="plus" value="+">
</form>


</body>
</html>
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 02:31:46
Quote Anchor link
dit ziet er toch wel moeilijk uit.
Om dat ik nooit weet hoe groot die lijst word en dan moet ik voor iedere regel ook input en een output moeten maken en het kan best zo zijn dat er 10 of wel veel meer verschillende producten worden gekocht.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 09:49:35
Quote Anchor link
Ik zou helemaal niet moeilijk doen en gewoon HTML gebruiken: http://jsfiddle.net/WouterJ/UQLE9/
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:16:21
Quote Anchor link
tja gewoon html gebruiken ?
ik wil graag dat de mensen zelf kunnen kliken op de hoeveelheid met het bedrag wat het kost perstuk er voor. en daar achter dan wat het maal het aantal kost.
daarna moet het verstuurt worden dan dan wil ik versturen alles waar het aantal niet nul is.
html kan toch uit zich zelf niet rekenen?
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 10:40:52
Quote Anchor link
@Wouter hij wilt iets hebben waarbij de prijs omhoog gaat als hij bijv x aantal heeft dus ik denk dat dit alleen niet genoeg is.

@Ronald
en als je het zo wilt hebben als je het hebben wilt dan moet je mijn manier maar gebruiken en als je het echt te moeilijk vind die van wouter. maar dan krijg je dus geen realtime bedrag te zien.

en zo moeilijk is het toch niet? je kan het makkelijk allemaal door php zelf laten genereren en elke box dan een eigen id o.i.d. meegeven en aan de hand daarvan ga je dan hetgeen wat 1 of hoger heeft in de database stoppen.
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:50:06
Quote Anchor link
Reshad wat je in je bericht heb gezet heb ik geprobeerd door te voeren bij me.
maar nu bij 1 klik gaat alle in 1 keer omhoog. dus dan moet ik voor alle regels een aparte uitvoer maken. Dan krijg je r ook een input voor alle regels. Of denk ik nu fout?
De lijst kan wel 100 producten bevatten.

ik heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>
  
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

        $in = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $in++;
        }

        if(isset($_POST['min']))
        {

            $in--;
            if ($in<0) {
            $in=0;
            }
        }
}

$prijs = 10;
//$prijs = $in;

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
include('databaselogin.php');
$link = mysql_connect($host, $dbnaam, $dbww);
mysql_select_db('test', $link);
$getQuery = "SELECT * FROM menu";
$runQuery = mysql_query($getQuery);
$aantalrijn = mysql_num_rows($runQuery);
if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{

echo $aantalrijn;
$i=0;
while ( $rij = mysql_fetch_array( $runQuery ) ) {
$i=$i+1;
if ($rij['kop'] === "K"){
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;</td><td colspan="5">';
echo "<center><font size='4'><br><b>".$rij['naam']."</b></font></center>";
echo "<center><i>".$rij['omschrijving']."</i></center>";
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
else{
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;';
echo $i." </td><td> ".$rij['naam']." <br><i>".$rij['omschrijving']."</i></td><td width='80' valign='top'> ".number_format($rij['prijs'], 2, ',', ' ')." </td><td width='120' valign='top'> ";

$nummer="addnr".$i;

echo '<form action="" method="post">';
echo '<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" size="5"  value='.$in.' ><input type="submit" name="plus" value="+">';
echo '</form>';
echo'</td><td width="80"  valign="top">'.number_format(($rij['prijs']*$in), 2, ',', ' ');
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
}
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2012 10:51:00 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:13:33
Quote Anchor link
dat moet inderdaad. maar ik snap niet waarom je op regel 56 $i weer op 0 zet?

en gebruik mysql_fetch_assoc ipv array regel 57

elke regel echo is ook niet heel handig je kan beter zoals mijn voorbeeld doen zie onderstaand stukje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $msg
= "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
?>


op die manier kan je je logica voor je html tag uitvoeren en die paar kleine echo'tjes in je code zelf.

( zie voorbeeld plus / min box voorbeeldje )

en ik raad je ook aan om hetgeen wat je op wilt halen al in je query te controleren dus niet achteraf. regel 59.

gebruik geen * (wildcard) maar benoem alle veldnamen (rows)

verder moet

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL); boven ALLES

dus niet logica en dan ^ en dan weer logica..

daarna zie ik je je database connection includen maar ook in je script zelf schrijven? (dubbelop?)

ook moet je iets beter leren inspringen met je code want zoals het nu is kan je het bijna niet lezen. zo zie je foutjes heel snel over het hoofd ( bijvoorbeeld als je ergens een } vergeten bent o.i.d. )
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 11:36:23
Quote Anchor link
bedankt ik ga het aanpassen zo als je beschreven heb.
1 ding heb ik bekeken $i zet ik op 0 anders krijg ik de foutmelding :Undefined variable: i in array1.php on line 58. door het optellen van $i
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:50:41
Quote Anchor link
ah ik zie al waarom.. ik had ook i gebruikt en jij hebt er in van gemaakt ( mijn scriptje ) :) nevermind!


$i = $i+1;

kan je makkelijker korter en ( zo wordt het altijd geschreven) $i++ doen.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.