Beveiliging login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
Rolf -

Rolf -

13/07/2011 11:17:08
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Ik heb even wat vragen over een inlogsysteem.

1) Ik wil het inlogsysteem zo beveiligen dat er maar 5 keer een foutief wachtwoord/username mag worden gegeven en dat de account dan geblokkeerd wordt voor een aantal minuten of pas gedeblokkeerd kan worden indien er een mail naar de gebruiker gaat.

Ik zat hierbij te denken aan een sessie waarbij het aantal keer inloggen met een username of ip geregistreerd wordt of in een database zetten hoe vaak er foutief ingelogd is. Maar omdat een ip kan veranderen is dat misschien niet zo handig. En als een hacker een username probeert te hacken en hij wordt geblokkeerd, kan hij toch gewoon doorgaan met een andere username? Wat is hiervoor de beste oplossing?

2) Mijn inlogsysteem maakt gebruik van sessions. Zijn deze nou geheel veilig of heb ik dan alsnog te maken met session hijacking? Ik heb een beetje gelezen op internet maar dan hebben ze het ook steeds over cookies en die gebruik ik niet. Een sessie is toch opgeslagen op de server en daar kan toch niemand bij?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:34:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2011 11:27:12
Quote Anchor link
Het aantal attempts op een inlogaccount houd je in de database bij met de datum van de laatste attempt. Als deze ouder is dan 5 minuten, dan weer 5 nieuwe attempts geven.
 
Victor -

Victor -

13/07/2011 11:38:00
Quote Anchor link
zolang je de gebruikersnaam en wachtwoord of het 'level' van de gebruiker niet in de sessie zet of iets als ingelogd = true; dan zijn sessies veilig, gebruik ze wel in combinatie met je database, en niet alleen maar.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

13/07/2011 11:53:31
Quote Anchor link
ik log van alle foute login attemps
-ip
-username
-timestamp

Bij het inloggen controleer ik of de laatste * minuten meer dan Y foute logins geweest zijn waarbij ip of username gelijk is aan het ingevulde. Is dat zo dan wordt het inloggen geblokkeerd.

Ook controleer ik of er meer dan * aantal foute logins voor een gebruiker zijn zonder een juiste login er tussen. Als dat zo is wordt het wachtwoord gereset en krijgt de gebruiker daar een mail van.
 
Rolf -

Rolf -

13/07/2011 12:15:37
Quote Anchor link
Ok bedankt voor de reacties!

@Victor: Ik zet de username in de sessie omdat ik die dan kan weergeven op elke pagina. Dit is dus niet veilig begrijp ik? Hoe kan ik er dan voor zorgen dat op elke pagina de username staat en dat de sessies veilig zijn?

Kan iemand mij ook een goede uitleg geven wat session hijacking nou precies is, want het is me nog niet helemaal duidelijk.

@Aar en tjvb: Dus als ik het goed begrijp moet ik een nieuwe tabel aanmaken (b.v. login_attemps) en daarin opslaan per foutieve login: ip, username + timestamp. Dan moet ik als iemand in wil loggen de tabel controleren op aantal foute logins.

Is dit dan waterdicht?
 
The Force

The Force

13/07/2011 13:23:41
Quote Anchor link
Victor - op 13/07/2011 11:38:00:
zolang je de gebruikersnaam en wachtwoord of het 'level' van de gebruiker niet in de sessie zet of iets als ingelogd = true; dan zijn sessies veilig, gebruik ze wel in combinatie met je database, en niet alleen maar.

Dat is niet helemaal waar. Je kan er best inzetten dat de gebruiker ingelogd is of wat zijn username is. Wachtwoord lijkt me een beetje onzinnig. Sessie data staat op de server en kan niet door de gebruiker op wat voor manier dan ook aangepast worden (tenzij je er een GET of POST variabele of andere user input in opslaat natuurlijk). Zie ook http://www.webmasterworld.com/php/3371366.htm .

Het enige wat de gebruiker heeft is een Session ID, die opgeslagen wordt in een cookie. Session hijacking houdt in dat een hacker (bijvoorbeeld via een XSS aanval) de session id van een ander (laten we zeggen de admin) te weten komt. Als de hacker nu naar de website gaat met de Session ID van de admin dan is hij ook ingelogd. Wat je hieraan kan doen is (naast XSS voorkomen) is additionele gegevens van de gebruiker in de sessie bijhouden en controleren of deze nog steeds overeenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het IP adres en de user agent. IP adres controle betekent wel dat als iemand bijvoorbeeld op zijn werk inlogt en hij neemt de laptop mee naar huis dat hij dan opnieuw in moet loggen.

Edit: ter aanvulling. Lees eens http://www.sitepoint.com/php-security-blunders/ en http://phpsec.org/projects/guide/4.html door.
Gewijzigd op 13/07/2011 14:10:49 door The Force
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/07/2011 16:24:32
Quote Anchor link
@TheForce: in het security artikel van sitepoint wordt in het 1e voorbeeld een manier gegeven om te controleren of een maand is ingevuld. Zij controleren dit als volgt:

if (!preg_match("/^[0-9]{1,2}$/", $month)) die("Bad month, please re-enter.");

Wat is eigenlijk het voordeel (of niet?) van de bovengenoemde manier in plaats van het als volgt te doen:

if (!ctype_digit($month) || $month < 1 || $month > 12) die("Bad month, please re-enter.");
 
Pim -

Pim -

13/07/2011 17:04:10
Quote Anchor link
Weet iemand waarom je niet bij elke request een nieuwe SID zou maken dmv session_regenerate_id()?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/07/2011 17:43:43
Quote Anchor link
@Pim: als je dit doet, wordt dan de ID in de cookie gewijzigd en de bestandsnaam van het sessie bestandje? Of wordt er een compleet nieuw sessie bestandje aangemaakt en blijft het oude sessie bestandje bestaan?
 
The Force

The Force

13/07/2011 19:43:35
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/07/2011 17:43:43:
@Pim: als je dit doet, wordt dan de ID in de cookie gewijzigd en de bestandsnaam van het sessie bestandje? Of wordt er een compleet nieuw sessie bestandje aangemaakt en blijft het oude sessie bestandje bestaan?

De oude sessie blijft nog bestaan. Zie documentatie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/07/2011 20:05:59
Quote Anchor link
Dan heeft het wijzigen van de sessie_id niet zo veel zin lijkt me...
 
The Force

The Force

13/07/2011 20:21:31
Quote Anchor link
Kijk nu eens naar de documentatie. Vanaf PHP 5.1.0 kan je de oude laten weggooien en voor oudere versies van PHP zijn daar ook trucjes voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/07/2011 20:28:59
Quote Anchor link
Oké, maar terugkomend op de vraag van Pim... dan denk ik dat je wel bij iedere request een nieuwe sessi_id zou kunnen laten genereren, maar dan moet je wel het oude sessie bestand weggooien. Lijkt me niet dat daar een nadeel aan zit. Het enige wat ik me kan bedenken is dat bij iedere pagina aanroep er dus een nieuw sessie bestand moet worden aangemaakt en het oude bestand moet worden weggegooid. Dit zal nadelig zijn voor de algehele performance van de website.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.