Beveiliging loginsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:12:38
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Mijn website is de afgelopen twee weken al 3x gehackt.
Mijn vorige login was beveiligd tegen sql injection
door middel van de php functie mysql_real_escape_string.
Mijn wachtwoorden werden geëncrypt door middel van md5 en sha1.
Alsnog is het de hacker gelukt in te breken op mijn account.

Ik heb mijn beveiliging versterkt door de wachtwoorden te salten,
maar ik wil toch graag even zeker zijn dat dit veilig is.

Heeft iemand nog tips voor me hoe ik mijn login nog veiliger kan maken
en hoe ik eventuele session/cookie hijacking beter tegen kan gaan?

Bij voorbaat dank!

Groetjes,
Mik

Toevoeging:
alleen het userid van de gebruiker en een random aangemaakte
key word in de sessie en cookie opgeslagen. De key zorgt ervoor
dat als iemand anders inlogt op je account je uitgelogd word met de
melding: Je bent ingelogt op een andere computer.

Het rare is dat toen de hacker inlogte op mijn account ik zelf ingelogd was
echter werd ik niet uitgelogd, dus moet het wel een session/cookie hijacking
geweest zijn.
Gewijzigd op 02/02/2011 20:15:59 door Mik PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 18:52:54
 

02/02/2011 20:16:26
Quote Anchor link
Sowieso is het handig als je probeert uit te vinden hoe die hack plaats heeft kunnen vinden (bijvoorbeeld door xss).
Verder moet je altijd een salt gebruiken bij passwords. Passwords en gebruikersnamen en de hashes ervan sla je nergens op, gebruik je alleen bij het inloggen om te vergelijken.
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 20:19:50
Quote Anchor link
Nog even benadrukken wat Karl zegt en wat heel belangrijk is: Passwords en gebruikersnamen en de hashes ervan sla je nergens op, vooral niet in cookies of sessies.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:22:17
Quote Anchor link
Oke top, ik zal het even gaan uitzoeken. Maar je zegt op het laatst dat je de hashes van je gebruikersnaam of wachtwoord nergens mag opslaan.. maar hoe kan ik ze dan vergelijken? Of bedoel je daarmee niet in sessies of cookies? Want ik sla ze dus gesalt op in mijn database
 

02/02/2011 20:22:53
Quote Anchor link
Ja, alleen gesalt in db mag.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:24:01
Quote Anchor link
Oke top hartelijk bedankt. Naja zo heb ik het nu dus ook. Verder nog eventuele tips? of is dit ongeveer het maximale wat je uit je beveiliging kan halen?

Toevoeging op 02/02/2011 20:28:22:

Deze salt heb ik trouwens gevonden hier op phphulp
Maar is het handiger om het eerst te salte en dan eventueel nog md5 en/of sha1 eraan toe te voegen, of eerst md5/sha1 en daarna de salt.

Is dit script ook veilig en moet ik zelf nog het een en ander veranderen?
Ben nog niet zo bekend met salten namelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

function salt($pass, $salt="ag7dy23kl6yw4bd9x0k3", $str="")
{

    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {

        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }


    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {

        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }

    
    return $str;
}


?>
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 20:44:26
Quote Anchor link
Salt is heel simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sha1($password . $salt);
?>

Onzin wat je hierboven post, is allemaal te veel werk :-)
Gewijzigd op 02/02/2011 20:44:52 door Niels K
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:51:00
Quote Anchor link
Oke top hartelijk bedankt. Maar als ik het goed bedrijp
dan word dus bijvoorbeeld bij dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$wachtwoord
= "wachtwoord";
$salt = "123qwe123qwe";
?>

Dan word dit dus geencrypt als in sha1:

wachtwoord123qwe123qwe?

Is het dan niet veiliger om om de zoveel letters in een wachtwoord
een deel van de salt toe te voegen of eventueel de gehele salt?
Gewijzigd op 02/02/2011 20:52:28 door Mik PHP
 
Jasper hoi

jasper hoi

02/02/2011 20:59:59
Quote Anchor link
het idee van een salt is dat het moeilijker word om een wachtwoord te brute forceren. (hoe langer je wachtwoord, hoe moeilijker).
Zelf gebruik ik altijd sha1(), omdat die moeilijker is om te brute force dan md5()

(correct me if i'am wrong)
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 21:03:52
Quote Anchor link
Ja dat heb ik ook veel gehoord.. Alleen ik gebruikTE dan eerst altijd md5(sha1())
of andersom, maar nu wil ik dus md5(sha1(salt())) gaan gebruiken.. Of misschien haal ik de hele md5 er wel uit aangezien hij vrij onveilig is..

Aan de ene kant is het beter want als ze de md5 hacken dan moeten ze die sha1 nog zien te hacken en als ze die gehackt hebben de salt nog
Gewijzigd op 02/02/2011 21:04:17 door Mik PHP
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 21:42:28
Quote Anchor link
Nee, encryptie over encryptie is niet aan te raden, er gaan zelf geruchten rond dat het juist makkelijker te kraken is.

Simpel zoals ik zei:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$salt
= 'as;dhaklwjtholwutlkajfliaguytaweuifhasjklfnaerhtapsduhfljkhan;';
$query = "INSERT INTO .. (...) VALUES( '" .sha1($_POST['password'] . $salt). "' )";
?>


goeie salt vind je niet? Was gewoon even 3 keer domweg wat toetsen indrukken :P
Gewijzigd op 02/02/2011 21:43:02 door Niels K
 
Jasper hoi

jasper hoi

02/02/2011 22:07:04
Quote Anchor link
misschien een vreemd idee, maar waarom zou je dit niet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$salt
= "gfbf7&#^EFBEAFVYIGR&r8gufbu8e5y';.'m";
$password = "jewachtwoord";

$passwordHash = sha1($salt.md5($password));
?>


Zoals Niels zei, is encryptie over encryptie niet aan te raden. Maar dat los je (volgens mij dan) nu toch op door die salt toe te voegen.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 22:10:06
Quote Anchor link
Volgens mij ook ja, maar goed.

Die salt die ik hierboven gepost heb die plakt stukjes van een omgekeerde salt
dus bijf:
$salt = "1234";
$pw = "niceworkdude"
daar maakt hij dan 4dude3nice2work1 van
dat dan nog even encrypten door sha1 en voila, sterk pw bijna niet te kraken toch?


Toevoeging op 02/02/2011 22:14:35:

PS: Op zich heeft niels gelijk.. want als je namelijk een wachtwoord hebt als: "Hallo"
en de md5 enctyptie zou dan bij wijs van spreken dsajdasd998u3jkd zijn en je hackt op de een of andere manier die sha dan zie je dit: gfbf7&#^EFBEAFVYIGR&r8gufbu8e5y';.'mhallo dan is hij op zich makkelijk te kraken.

Toevoeging op 02/02/2011 22:15:49:

Onee laat maar, dan zie je de geencrypte md5 nog ik ben moe, laat maar..

Toevoeging op 02/02/2011 22:16:08:

maar alsnog is die salt dan wel onnodig geweest.
Gewijzigd op 02/02/2011 22:15:45 door Mik PHP
 
Wouter H

wouter H

01/04/2011 12:24:27
Quote Anchor link
Hallo, ik ben ook met een login-script bezig. En allemaal zo veilig mogelijk natuurlijk.

En zo heb ik gelezen over "SHA256"
En dat deze geprefereerd wordt over md5 en sha1

Wat is jullie mening daarover?

Bijvoorbaat dank,

Groeten
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2011 12:48:17
Quote Anchor link
Wouter H op 01/04/2011 12:24:27:
En zo heb ik gelezen over "SHA256"
En dat deze geprefereerd wordt over md5 en sha1


MD5 is 32 characters.
SHA is 40 characters.
SHA256 is 256 characters, dus wat lastiger te kraken.
 
Wouter H

wouter H

01/04/2011 13:05:56
Quote Anchor link
thanks
 
Maarten PHP

Maarten PHP

03/04/2011 13:27:16
Quote Anchor link
Is een salt met allemaal rara tekens ook goed?
BV: (*^&^%$#@(*^&^%$#@!@#)*(*^&^%$#@
is dit ook veilig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function salt($password) {
   $salt = '(*^&^%$#@(*^&^%$#@!@#)*(*^&^%$#@';
   return sha1(md5(sha1($salt . md5($salt . sha1($password . $salt . $password) . $salt). $salt). $password). $salt);
}

?>
Gewijzigd op 03/04/2011 13:39:11 door Maarten PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2011 13:30:05
Quote Anchor link
Ja, het gaat erom dat het wachtwoord niet te bruteforcen is. De password-string wordt gewoon aanzienlijk langer erdoor. Ook dictionairy-attacks behoren dan tot het verleden.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

03/04/2011 13:31:40
Quote Anchor link
Ik heb me berichtje van denet aangepast nog steeds veilig? de code?
Is het te kraken?
Gewijzigd op 03/04/2011 13:33:42 door Maarten PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.