beveiligings class veilig genoeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »
Dennis

dennis

20/07/2009 00:40:00
Quote Anchor link
beste PHP hulpers,

ik heb een beveiligings class gebouwd die ik universeel wil gaan gebruiken binnen mijn projecten. mijn vraag aan jullie kunnen jullie hem is bekijken en mij wijzen op fouten/lekken in de beveiliging en wellicht tips geven.

aub geen commentaar geven op het mogelijk onjuist gebruik van OOP maar dit is mijn manier van OOP gebruiken en ik vind hem zo fijn.

het script
class.auth.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
//class.auth.php
//last modified 19/07/2009
//version 1.0


class authorization {

    public    $minlvl    = null;
    public  $error     = null;
    private    $db        = null;

    function
__construct($minlvl = '0')
    {

        $this->minlvl = $minlvl;
        $this->db = new database();
        $this->login_check();
    }


    //login_check, checks if user has acces to the current page
    protected function login_check()
    {
    
        if (($_SERVER['REQUEST_URI'] == "/login/") or ($this->minlvl == "0")){
            return false;
        }

    
        if ($_SESSION['adminlvl'] < $this->minlvl){
            $this->logout();
        }

    
        if($_SESSION['fingerprint'] == hash("sha512",$_SERVER['REMOTE_ADDR'].$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'].$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."authorized")){
            return true;
        }
else {
            $this->logout();
        }
    }


    //login, verify the user's credentials and give him/her acces
    protected function login($username = '',$password = '',$redirect = '')
    {


        if((!empty($username)) && (!empty($password)) && ($_SERVER['HTTP_HOST'] == HTTP_HOST) && ($_SERVER['SCRIPT_NAME'] == '/login.php'))
        {

            $password = hash("sha512",SALTKEY.$password);
            $query = $this->db->query("SELECT user_id,adminlvl,ipadres FROM users WHERE username = '".$username."' AND password = '".$password."'");
    
            if($this->db->num_rows($query) != 1)
            {

                $this->error = "Verkeerde username of password";
                return false;
            }

            else
            {
                $rec = $this->db->fetch_assoc($query);
                
                $_SESSION['user_id']    = $rec['userid'];
                $_SESSION['adminlvl']    = $rec['adminlvl'];
                $_SESSION['username']    = $username;
                $_SESSION['lastip']        = $rec['ipadres'];
                $_SESSION['fingerprint'] = hash("sha512",$_SERVER['REMOTE_ADDR'].$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'].$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."authorized");
                
                if(!empty($redirect))
                {

                    header("Location: ".$redirect);
                }

                else
                {
                    if(SSL == "1")
                    {

                        header("Location: https://".HTTP_HOST."/");
                    }

                    else
                    {
                        header("Location: http://".HTTP_HOST."/");
                    }
                }

                
                return true;
            }
        }

        else
        {
            $this->error = "Aanmelden mislukt";
            return false;
        }
    }

    
    //logout, safely destroy the acces token and redirect the user to the login form
    public function logout()
    {

        unset($_SESSION);
        session_destroy();
        header('Location:/login/');
        exit();
    }
}


$auth = new authorization();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 01:15:31
 
Quote Anchor link
Je zet $username in een query zonder mysql_real_escape_string aan te roepen. Verder vind ik persoonlijk sha512 een beetje te overdreven :), dat je niet de standaard sha1 of md5 gebruikt is mooi, maar bij mij is de max toch wel sha256, die wordt de komende jaren echt nog niet binnen bruikbare tijd gekraakt. Verder heb ik er niks op aan te merken.

sha256 is ook aanzienlijk sneller dan 512 trouwens: http://nl.php.net/manual/en/function.hash.php kijk eerste comment
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
Dennis

dennis

20/07/2009 01:52:00
Quote Anchor link
@ teuneboon,

ik gebruik geen mysql_real_escape_string, omdat ik niet altijd mysql gebruik.
Dit systeem moet met meerdere SQL databases kunnen werken dus afhankelijk van welke database class jij inlaad (pgsql,mysql,mssql). Alle beveiliging omtrent de database worden uitgevoerd in de database class waar een query dus BV: door mysql_real_escape_string gaat. (in de mysql versie van de database class dan).
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/07/2009 09:23:00
Quote Anchor link
Hoe ga je een volledige query door een escape functie halen? En waarom gebruik je dan geen pdo? Dan hoef je niet je eigen database classes te schrijven.
 
Dennis

dennis

20/07/2009 12:14:00
Quote Anchor link
@teuneboon & TJVB,

ik heb gevraagd om de veiligheid van de login class te bespreken, niet over de de verwerking van de query's die wordt veilig afgehandeld door mijn intelligente database class die uitleest waar de user input zich bevind.

mensen graag bekritiseren over de veiligheid van het login systeem en eventuele tips, verbeteringen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/07/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Hoi Dennis,

Je vraagt mensen naar de beveiliging.
Wij kunnen niet zien wat jou database class doet. Ik vind het dus geen rare vraag waarom mensen zich afvragen waarom je geen foutafhandeling in je query toepast, dat kan je nergens terug vinden.

Misschien handig om dat deel er dus even bij te plaatsen, dan is het voor iedereen duidelijk! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.