Bij inloggen terug naar dezelfde pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David M

David M

17/09/2012 17:05:16
Quote Anchor link
Stel mijn inlog formulier start als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="index.php?page=login" method="post">


en ik kom van een bepaalde pagina, bijvoorbeeld: index.php?page=ergens

via de link op deze pagina kan ik inloggen en wil nu weer terug naar index.php?page=ergens

Ik heb het nu zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$redirect_pagina=getenv("HTTP_REFERER");
                $_SESSION["Email_klant"]=$_POST["Email_klant"];
                $_SESSION["ww_klant"]=$_POST["ww_klant"];
               echo "Uw wordt nu ingelogd.....<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"3; URL=".$redirect_pagina."\">";
                showform_login();



alleen komt het nu weer terug (denk door form) in index.php?page=login

heeft iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:42:29
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

17/09/2012 17:24:24
Quote Anchor link
Volgens mij haalt een referer de gegevens van de vorige site en ik denk dat als iemand naar ?page=login gaat dan inlogged dan refreshed de pagina zich en dan is je vorige pagina dus ?page=login.

Of zie ik hem nu verkeerd voor me..?

misschien ligt het aan je getinv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$redirect_pagina = $_SERVER['HTTP_REFERER'];

misschien moet je de $_SERVER gebruiken..


En anders kan je het proberen door de refresh met een javascript te doen zoals...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
javascript:history.go(-2);


is een suggestie ;-)
Gewijzigd op 17/09/2012 17:29:12 door Mark van den Brink
 
David M

David M

17/09/2012 17:31:36
Quote Anchor link
Hi Sonic, ja dat zie je goed... door de refresh gaat de site naar de voirge en inderdaad ?page=login

ligt ook niet aan getinv heb nl ook $_SERVER geprobeert. maar het is het refresh probleem. JQuery wilde ik niet gebruiken...... ga de boeken maar in.... of ....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/09/2012 17:36:31
Quote Anchor link
Het kan op zo'n manier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // login afhandelen ...
  
  header('location: ' . urldecode($_POST['refer']));
}

$nav = '
      <nav>
        <a href="?p=">Home</a><br>
        <a href="?p=kalender">kalender</a><br>
        <a href="?p=gastenboek">gastenboek</a><br>
        <a href="?p=login">Login</a><br>
      </nav>
      '
;  // algemene navigatie; wordt overal getoond ...

switch (isset($_GET['p']) ? $_GET['p'] : '') {
  default:
$body = '<p>Home pagina ...</p>'; break;
  case
'kalender': $body = '<p>kalender pagina ...</p>'; break;
  case
'gastenboek': $body = '<p>gastenboek pagina ...</p>'; break;
  case
'login':
    $body = '
  <form method="post" action="">
    <input type="hidden" name="refer" value="'
. urlencode($_SERVER["HTTP_REFERER"]) . '">
    <input name="username"> Username <br>
    <input name="password" type="password"> Password <br>
    <input value="LOGIN" type="submit">
  </form>'
;
    break;
}


echo $body . $nav;
?>


Ik ben niet echt zeker of de veiligheid goed zit, met die urlencode en -decode. Als iemand daar nog een opmerking op heeft ...
Gewijzigd op 17/09/2012 17:38:44 door Kris Peeters
 
David M

David M

17/09/2012 17:39:01
Quote Anchor link
Hi Kris, ziet er goed uit ga direct proberen!

Toevoeging op 17/09/2012 18:02:52:

Nee toch niet

Toevoeging op 17/09/2012 18:08:41:

is er in PHP niet een functie dat je 2 pagina's terug kunt oproepen? (dus in JQuery sonic "javascript:history.go(-2); ") maar in PHP?

Toevoeging op 17/09/2012 18:22:47:

Ik heb het voor elkaar. Iig bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php echo "<form action=index.php?page=login method=\"post\">";  

if(!$url){
    $url=$_SERVER["HTTP_REFERER"];
}

echo "<input type=\"hidden\" name=\"url\" value=\"$url\">";
?>


en verder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$url=$_POST["url"];
                $_SESSION["Email_klant"]=$_POST["Email_klant"];
                $_SESSION["ww_klant"]=$_POST["ww_klant"];
                $_POST["message"]= "<img src='modules/images/smiley.png' height='20' width='20'/> Uw wordt nu ingelogd.....<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"3; URL=".$url."\">";
                showform_login();
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

19/09/2012 18:40:34
Quote Anchor link
Toppie goed geregeld ;-)
 
Wouter J

Wouter J

19/09/2012 18:55:46
Quote Anchor link
Even een enorm grote fout uit de wereld helpen:
Quote:
is er in PHP niet een functie dat je 2 pagina's terug kunt oproepen? (dus in JQuery sonic "javascript:history.go(-2); ") maar in PHP?

Dit heeft 0 komma 0 met jQuery te maken. Dit noemt men JavaScript... jQuery is slechts een library met veel handige functies die gemaakt is in JS, maar JS !!!=== jQuery..
 
David M

David M

19/09/2012 20:57:13
Quote Anchor link
OK Wouter! Die zal ik niet meer maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.