boot reserveringscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
Afg

afg

14/08/2008 23:23:00
Quote Anchor link
ik ben een tijdje bezig met een boot reservering systeem.
maar ik wil niet dat een boot door 2 mensen kan worden gehuurd.
alleen ik kom er niet echt uit...
ik weet niet of ik het wel goed doe..:(
maar wat hulp zou echt handig zijn.
tot nu toe heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
// de datums uit de database
// op deze dagen is er al een reservering

$datum1=mktime(0, 0, 0, 21, 08, 2008);
$datum2=mktime(0, 0, 0, 25, 08, 2008);
// checken of je op deze datums kan huren
$datum3=mktime(0, 0, 0, 21, 08, 2008);
$datum4=mktime(0, 0, 0, 29, 08, 2008);

if($datum1 == $datum3 || $datum3 > $datum1 && $datum4 < $datum2 || $datum4 == $datum2 ){
echo 'U kunt niet reserveren.';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 23:59:22
 
Bart Tuma

Bart Tuma

14/08/2008 23:50:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Datums dat de boot verhuurd is:
$dagenverhuurd = array('21-8-2008','23-8-2008','25-8-2008');

// Datum Nu:
$datum = date('d-m-Y');

// How wacht! Controlle!
if(in_array($datum, $dagenverhuurd))
{

    // ai, Das jammer boot is al verhuurd!.
    echo 'Deze boot is al verhuurd.';
}
else {
    // Boot is vrij! Jippie!.
    echo '<a href="#">klik hier om de boot vast te leggen.</a>';
}

?>
 
Afg

afg

14/08/2008 23:58:00
Quote Anchor link
ik zal morgen ernaar kijken..maar alvast bedankt
 
Afg

afg

15/08/2008 10:24:00
Quote Anchor link
dus als er een boot verhuurd is van 01-08-2008 t/m 14-08-2008
dan moet ik dat allemaal in een array zetten..maar dat is niet de probleem
ik haal die datums uit de database..hoe zorg ik ervoor dat dit automatisch gebeurd?..
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

15/08/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Waarom controleer je het dan niet in de database?
 
Afg

afg

15/08/2008 10:46:00
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door afg
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

15/08/2008 13:22:00
Quote Anchor link
Welke tabellen en velden heb je?

Zijn er verschillende boten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Afg

afg

16/08/2008 16:53:00
Quote Anchor link
er zijn 5 verschillende boten
 
Afg

afg

20/08/2008 19:16:00
Quote Anchor link
tabel kalender:
naamboot
datum1
datum2
tijd1
tijd2
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door afg
 
Afg

afg

24/08/2008 13:41:00
Quote Anchor link
hoe controleer ik dat in de database dan?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/08/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Oh ja, ik was dit even vergeten.

datum1 is de begindatum, datum2 is de einddatum, I presume. Dito voor tijd1 en 2.

Aangezien je zowel datum als tijd nodig hebt, kan je evengoed 1 datetime gebruiken.

Ik heb het gevoel dat je de tijden opslaat in Unix time (seconden sinds 1 januari 1970, GMT). Vergis ik me?

Het zou beter zijn twee velden aan te maken van het type datetime.

Ik zal eens een voorbeeldje schrijven.
 
Afg

afg

24/08/2008 13:54:00
Quote Anchor link
@ Emmanuel Delay
offtopic: idd je was het vergeten..:P
ontopic
dus zo?:
tabel kalender:
naamboot varchar 255
begintijd date
eindtije date
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/08/2008 14:20:00
Quote Anchor link
persoonlijk zou ik dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE reservering (
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
boot INT NOT NULL ,
klant INT NOT NULL ,
begin DATETIME NOT NULL ,
einde DATETIME NOT NULL
) ENGINE = InnoDB


Dan kan je verder nog een tabel maken waarin je de informatie zet over de boot, en nog een tabel waar je de informatie zet over de klant.
 
Afg

afg

24/08/2008 14:31:00
Quote Anchor link
maar hoe check ik of de boot wel beschikbaar is..
dus dat niet iemand anders die boot op die tijdstip heeft...
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/08/2008 14:36:00
Quote Anchor link
minuutje, ik ben er mee bezig.
 
- -

- -

24/08/2008 14:44:00
Quote Anchor link
Met MySQL's BETWEEN kun je checken of de begin- of einddatum/-tijd tussen die van een van de reeds bestaande reserveringen valt.

Voorbeeldje:

Piet heeft boot 1 gereserveerd op 25-08-2008 van 13:00 tot 15:00.
Jan heeft boot 1 gereserveerd op 25-08-2008 van 17:00 tot 18:00.

Nu komt Kees, die wil de boot ook reserveren. Hij geeft op dat hij op 25-08-2008 van 14:00 tot 16:00 boot 1 wil reserveren. Het systeem checkt of het begintijdstip en het eindtijdstip niet tussen de tijdstippen van de reserveringen van Piet en Jan ligt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT id
FROM reserveringen
WHERE bootnummer = 1
AND (
  <de begintijd van Kees> BETWEEN begintijd AND eindtijd
  OR <de eindtijd van Kees> BETWEEN begintijd AND eindtijd
)


Als deze query resultaten geeft (wat bij Kees het geval zou zijn), betekent dit dat de boot al gereserveerd is op het tijdstip waarvoor Kees de boot wil reserveren.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/08/2008 15:11:00
Quote Anchor link
Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function reserveer ($boot, $klant, $start , $stop )
{

    ////////////
    // db connectie, zie zelf maar hoe je dit normaal doet

    list($databank, $server, $gebruikersnaam, $wachtwoord) =  getDbConfig();
    $con = mysql_connect($server, $gebruikersnaam, $wachtwoord) ;
    mysql_select_db ($databank);
    ////////////
    
  $sql = " SELECT  (begin  BETWEEN '". $start ."'  AND '". $stop ."') AS begin_conflict
  , (einde  BETWEEN '"
. $start ."'  AND '". $stop ."') AS einde_conflict
  FROM reservering
  WHERE boot='"
. $boot ."'";
  $result = mysql_query($sql);
  while($row = mysql_fetch_array($result) )
    {

      if ($row['begin_conflict'] == 1 || $row['einde_conflict'] == 1 )
        {

        mysql_close($con);
        return false;    
        }
    }

  $sql = ' INSERT INTO reservering (boot, klant, begin, einde) VALUES ('. $boot .','. $klant .',"'. $start .'","'. $stop .'") ';
  $result = mysql_query($sql);
  mysql_close($con);
  return $result;
}



// voorbeeld
$boot = 1;
$klant = 3;
$start = '2008-08-18 14:21:00';
$stop = '2008-08-19 14:21:00';
$result = reserveer ($boot, $klant, $start , $stop );
echo $result;
?>


Indien er een conflict is, geeft de functie false weer. Indien er geen conflict is, wordt de reservatie in de db geïnsert. Indien dat lukt, zou je een true (of 1) moeten terug krijgen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.