Bootstrap colums 1-2 zonder spacing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:07:53
Quote Anchor link
Goedemorgen Allemaal,

Ben nog bezig met bootstrap en zit met het volgende:

[Colum1][spacing][colum2]

Nu wil ik graag [Colum1] en [colum2] tegen elkaar aan zetten, dus zonder de spacing. Ik er een standaard code om de spacing te verwijderen tussen beide?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:40:31
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:12:05
Quote Anchor link
Waarschijnlijk even de margin naar o zetten in je css-bestand.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:22:21
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gedaan:


[colum1] [colum2 style="margin:0; padding:0;"]

Nu heb ik nog 20px als spacing ipv 40.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:45:25 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 11:24:39
Quote Anchor link
Dan geef je die column in je html een class, bijv. class="nospace" en dan in je css

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  margin: 0;
}
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 11:33:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<div class="row">    
                <div class="col-lg-4 nospace">
                    <div style="height:552px; background-color:#77767b;">
                        <img src="images/gear_icon.png" class="img-responsive"/>
                            <div class="col-lg-11" style="margin-left:10px;">
                                <h1>Homepagina</h1>
                                <p>Dit is een tekst</p>
                            </div>    
                    </div>        
                </div>
                
            
            
                <div class="col-lg-8 nospace" >
                    <img src="images/homepage_img.jpg" class="img-responsive" alt="CNC machine" />
                </div>
            
</div>


De nospace wordt wel herkent, alleen gebeurd er niks.
Gewijzigd op 05/10/2015 11:50:10 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 14:40:04
Quote Anchor link
Dan zal je even een online voorbeeld moeten plaatsen. Kan er zo weinig van zeggen.
 
Pieter R

Pieter R

05/10/2015 14:52:03
Quote Anchor link
Of deze?
table {
border-spacing: 0px;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 14:52:18 door Pieter R
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 14:59:09
Quote Anchor link
Bedankt dat jullie de moeite willen nemen om te kijken. Dit is de eerste keer dat ik alles in BS probeer te zetten. Kom er alleen met de spacing niet uit.


Ik wil graag de afbeelding etgen het [homepagina] blok plakken. Wat is de beste manier?
Gewijzigd op 05/10/2015 15:23:59 door Jan Graneker
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:16:58
Quote Anchor link
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}
Gewijzigd op 05/10/2015 15:17:20 door Ozzie PHP
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 15:26:26
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/10/2015 15:16:58:
Verander nospace maar eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.nospace {
  padding: 0;
}


Bedankt Ozzie. Weet jij toevallig ook waarom margin:0 niet werkt en ik in plaats hiervan de padding moet gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/10/2015 15:37:01
Quote Anchor link
Margin is de buitenkant van je box. Padding zit in je box. Even op Google het verschil opzoeken tussen margin en padding ;)
 

05/10/2015 16:39:48
Quote Anchor link
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl
 
Jan Graneker

Jan Graneker

05/10/2015 17:01:47
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/10/2015 16:39:48:
@jan, kan je je algehele voorbeeld uitleggen of wellicht tekenen?
Ik werk dagelijks met Bootstrap en heb zelf soms ook wat dingetjes.

Wat wel belangrijk is is dat je het grid systeem van Bootstrap als richtlijn gebruikt en niet alles erop wilt zetten.

Bekijk deze websites, deze zijn met Bootstrap in elkaar gezet.
http://lemon-internet.nl
http://dezaal.nl
http://tvmoordrecht.nl


Ik design bijna alles in de BS grid. Ook kom er aardig uit met de colums probeer niet veel op de spacing te zetten. Ik ben nu alles gebaseeerd op het LG-screen. Als je me zou willen uitleggen hoe ik nu goed alles kan aanpassen voor MD en S zou het super zijn.
Gewijzigd op 05/10/2015 17:03:41 door Jan Graneker
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

06/10/2015 08:29:51
Quote Anchor link
Als het goed is heeft elke column een padding left en een padding right.
Er wordt gekeken of het de eerste of laatste column is. (:first-child of last-child).

Alles wat er tussen zit heeft dus links en rechts padding. (Geen idee hoeveel, maar ga uit van 40 px)

.col-lg-4:last-child {
padding-right: 20px;
}
.col-lg-4 {
padding: auto 0;
}
.col-lg-4:first-child {
padding-left: 20px;
}
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 10:36:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.
Gewijzigd op 06/10/2015 10:40:19 door Eschwin Moerkerken
 
Jan Graneker

Jan Graneker

06/10/2015 11:16:16
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 10:36:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div id="mySelector">
    <div class="row">
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
        <div class="col-md-6">
        ...
        </div>
    </div>
</div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#mySelector .col-md-6:first-of-type {
padding-right:0;
}

#mySelector .col-md-6:last-of-type {
padding-left:0;
}


Vergeet ze alleen voor mobiel niet weer op de standaard 15 pixels te zetten in je media queries, anders krijg je scheve kolommen onder elkaar ;).

Edit: Op deze manier kun je trouwens ook de spacing vergroten of verkleinen.



Ik maak nu gebruik van alleen de col-LG om hem op de desktop goed te krijgen.
Stel dat ik een col-lg-12 heb. Kan ik deze dan voor de mobiel zo laten, of moet ik in dezelfde class een col-xs-12 meegeven?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

06/10/2015 11:53:46
Quote Anchor link
Volgens mij kun je bij bootstrap werken van klein naar groot.
Wat je bij md opgeeft is ook geldig voor lg (tenzij het overruled wordt), wat je bij sm opgeeft is ok geldig voor md en lg, enz.
 

06/10/2015 12:08:08
Quote Anchor link
Jan, ik snap niet waar je heen wilt met je code of iets.
Normaal doe je met Bootstrap aangeven hoeveel kolommen je wilt hebben op een bepaalt formaat van het scherm.

col-lg-12 is 12 kolommen naast elkaar op een groot scherm
col-md-12 is 12 kolommen naast elkaar op een middel scherm

Als je nu met een mobiel of tablet naar de website zal gaan zullen de 12 kolommen onder elkaar weergegeven worden ivm het "mobile-first".

Als je op een mobiel ook naast elkaar wilt hebben zet je op dezelfde div col-xs-12, mits je wilt dan hij maar 6 kolommen naast elkaar is o.i.d dan geef je col-xs-6.

Na een paar keer vragen weet ik nog steeds niet wat Jan wilt bereiken...?

Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 12:10:05
Quote Anchor link
Als je hem alleen een col-lg-12 meegeeft, zal hij altijd 12 kolommen breed zijn op kleinere devices (dus MD, SM en XS). In jouw geval geef je hem 12 kolommen mee (100%) dus maakt het in dit geval niets uit.

Stel je hebt twee kolommen naast elkaar van col-lg-6 en je zou die op een kleiner scherm (laptop bijvoorbeeld) ook naast elkaar willen hebben (mits er ruimte is) dan zou je ook een col-md-6 moeten toekennen en zou je in principe de col-lg-6 kunnen weg laten.

Zoals Jan de Laet al zei, je kan van klein naar groot werken. Dus heb je iets kleins gespecificeerd dan zal de grote deze altijd overnemen.

Stel je maakt gebruik van een col-md-6 dan zal deze op zowel MD ans LG 6 kolommen zijn, daar onder (SM en XS) 12 kolommen (standaard).

Toevoeging op 06/10/2015 12:12:47:

Rickert Bombaklats op 06/10/2015 12:08:08:
Je hoort normaliter de padding o.i.d van Bootstrap niet aan te passen.


Deze kun je prima aanpassen. De 15 pixels per kolom die zij hanteren is standaard.
Als je precies weet wat er gebeurd als je ze aanpast en wat de .row dan doet dan zou je dit zonder problemen prima kunnen aanpassen als je meer ruimte nodig hebt.

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.
 
Randy vsf

Randy vsf

06/10/2015 12:40:47
Quote Anchor link
Eschwin Moerkerken op 06/10/2015 12:10:05:

Normaliter zou je ook .col-md-offset-1 kunnen gebruiken bijvoorbeeld. Helaas is dat soms net weer iets teveel ruimte. Nadeel daarvan is dat je dan met 11 kolommen werkt in plaats van 12.


.col-md-offset-1 haalt aan allebei de kanten 1 eraf.
Je houd dus 10 kolommen over.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

06/10/2015 13:06:58
Quote Anchor link
@randy je weet kennelijk niet wat een offset inhoudt. Een offset betekent dat iets wordt overgeslagen. Dus er wordt een kolom over geslagen.

Toevoeging op 06/10/2015 13:14:50:

@Jan Graneker: http://codepen.io/anon/pen/dYWRbr
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.