Breuk vereenvoudigen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 09:51:37
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Is het mogelijk om op een makkelijke wijze een breuk te vereenvoudigen in PHP?
Ik krijg de breuk aangeleverd als een string. Bijvoorbeeld "5/300".

Gr,
Rienus
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:36:22
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/08/2010 09:55:06
Quote Anchor link
als je goed controleerd kan je met eval() werken,
Maar onthou wel: eval = evil.
tenzij je erg goed controleerd, (alleen cijfers en /+-* toestaan
 
Rienus nvt

Rienus nvt

25/08/2010 10:04:49
Quote Anchor link
Ha Nico,

Bedankt voor je reactie. Indien ik het doe met eval, dan krijg ik de volgende error.

$breuk = eval("5/300");
Parse error: parse error in C:\wamp\www\test\index.php(12) : eval()'d code on line 1

Gr,
Rienus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2010 10:12:08
Quote Anchor link
Je weet hoe eval() werkt?

http://nl2.php.net/eval
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:16:04
Quote Anchor link
Eval() heb je eigenlijk nooit nodig, zo ook niet in dit geval:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$uitkomst = $nom / $denom;
echo $uitkomst;
?>


Edit:
Dit geeft alleen maar de decimale uitkomst van de breuk. Voor zover ik weet is er geen bestaande functie in PHP op de breuk te vereenvoudigen tot (in dit geval) 1/60.


Toevoeging op 25/08/2010 10:26:19:

Uiteraard kun je er wel zelf een functie voor schrijven. Volgens mij moet dit in alle gevallen werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function vereenvoudig($breuk) {
    if(!is_string($breuk) || substr_count($breuk, '/') != 1) {
        return false;
    }

    else {
        list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);
        
        for($i = $nom; $i > 0; $i--) {
            if(is_int($denom / $i) && is_int($nom / $i)) {
                $new_nom = $nom / $i;
                $new_denom = $denom / $i;
                
                break;
            }
        }

        
        return $new_nom.'/'.$new_denom;
    }
}


$breuk = '5/300';
echo vereenvoudig($breuk);
?>
Gewijzigd op 25/08/2010 10:25:44 door Joren de Wit
 
Jens V

Jens V

25/08/2010 10:28:21
Quote Anchor link
Implementeer dit algortime:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Bij het vereenvoudigen van een breuk is het handig om de ggd te bepalen.
Het getal boven en onder de breuk (respectievelijk de teller en de noemer) kan dan door de g.g.d worden gedeeld
en zo verkrijgt men direct de grootst mogelijke vereenvoudiging.
De breuk 24/102 wordt aldus vereenvoudigd tot 4/17.
Een breuk van twee relatief prieme getallen kan niet vereenvoudigd worden.

Bijvoorbeeld: verklein 75/105:

    75= 3x5x5
    105= 3x5x7

Wat hebben ze gemeen? Het product 3x5.

Wat blijft er over? Bij 75 de factor 5 en bij 105 de factor 7.

    75/105= 5/7

Wiki is je - speciaal voor Daniel Voogsgerd - goede vriend! (Stiekem toch beste hoor ;) )

Met vriendelijke groeten,
Jens
Gewijzigd op 25/08/2010 10:40:23 door Jens V
 
John Doe

John Doe

25/08/2010 10:38:41
Quote Anchor link
@Blanche
Volgens mij vereenvoudigd het script dat jij plaatst alle breuken maar één keer. En het script kan een breuk met een hogere waarde dan twee niet aan.

@Jens
Wiki is een goede vriend maar google is je beste vriend (:
Gewijzigd op 25/08/2010 10:41:02 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/08/2010 10:56:31
Quote Anchor link
Daniel, hoe bedoel je dat. Als ik bijvoorbeeld de breuk 1368/13338 neem, wordt dat netjes vereenvoudigd naar 4/39...

Kun je een voorbeeld geven van een breuk die volgens jou niet goed vereenvoudigd zou worden?
 
Pim -

Pim -

25/08/2010 11:08:22
Quote Anchor link
@Daniel, dat is ook geen probleem, want het zoekt direct naar de ggd.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

25/08/2010 11:14:49
Quote Anchor link
Kan veel makkelijker, als je GMP hebt:
http://php.net/manual/en/function.gmp-gcd.php

Ofterwijl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$breuk
= '5/300';
list($nom, $denom) = explode('/', $breuk);

$gcd=gmp_gcd($nom,$denom);
echo ($nom/$gcd)."/".($denom/$gcd);
?>


Edit:

Heb net een functie gevonden waarmee je de GCD zelf uit kan rekenen, zonder GMP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?PHP
function gcd($x, $y){
    $x = abs($x);
    $y = abs($y);
    if($x + $y == 0){
        return "0";
    }
else{
        while($x > 0){
            $z = $x;
            $x = $y % $x;
            $y = $z;
        }

        return $z;
    }
}

?>
Gewijzigd op 25/08/2010 11:21:43 door SilverWolf NL
 
Rienus nvt

Rienus nvt

26/08/2010 08:35:56
Quote Anchor link
Een ieder ontzettend bedankt voor zijn reactie. Hier kom ik een heel eind verder mee!

Gr,
Rienus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.