Brute force beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

21/05/2015 18:11:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil mijn login beveiligen tegen brute force.
Het volgende plan heb ik gemaakt. Het gaat om een login met emailadres en wachtwoord.

- Login pogingen die mislukken bijhouden: timestamp, ip, email, hashed wachtwoord

Bij het laden van de login pagina, kijken in de lijst of er bij dit IP veel mislukte pogingen zijn gedaan het afgelopen uur.
- Te veel foute pogingen ---> captcha laten zien.
- IP komt niet voor in de lijst / nog weinig mislukte pogingen --> Normaal login formulier zonder captcha.

Bij het inloggen (verwerking van login)
- Kijken of er met het ingevulde emailadres veel mislukte pogingen zijn gedaan, onafhankelijk van alle andere gegevens, dus ook als met een ander IP met dit (eventueel foute) emailadres veel mislukte pogingen waren. (het afgelopen uur)
- Te veel foute pogingen met dit emailadres --> NIET zeggen of login is gelukt/mislukt. Maar een captcha vragen (apart, in een nieuwe request/response). Als captcha goed is, dan pas informatie geven of login goed/fout was.
Het geven van deze informatie is gevoelig. De foutmelding, zelfs de hele response data, moet precies hetzelfde zijn bij een foutmelding na het invullen van de captcha. Anders weet een geautomatiseerd programma al dat de login fout was en dan hoeft de captcha niet meer te worden opgelost om er achter te komen of de login juist was. Er mag dus geen verschil zijn tussen een gewone login foutmelding en een foutmelding die wordt gegeven na het invullen van de captcha bij brute force. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Dezelfde soort controle als bij de emailadressen, geldt ook voor wachtwoorden.

Het enige wat mijn idee eigenlijk is, is bepalen of er wel of geen captcha bij de login hoort.

Is dit een goede aanpak?

Toevoeging op 21/05/2015 18:33:35:

Hier is het stappenplan nog wat beter uitgelegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
Page of login form

Start:

- Captcha in forumulier zetten? ja / nee

Login verwerking

Stap 1:

---- IP heeft te veel foute pogingen het afgelopen uur?
---- Ja --> controle op captcha invoer
---- Nee --> Stap 2

Stap 2:

---- Email heeft te veel foute pogingen het afgelopen uur?
---- Ja --> Ga naar tussenstap
---- Nee --> Stap 3

Stap 3:

---- Wachtwoord heeft te veel foute pogingen het afgelopen uur?
---- Ja --> Ga naar tussenstap
---- Nee --> Login OK, normale controle op email/wachtwoord en inloggen
------------ Bij foute login mislukte poging toevoegen aan lijst.

Tussenstap, als brute force is geconstateerd:

---- Sessie maken of een andere manier gebruiken om aan te geven dat net het login formulier is verzonden. (Denk aan zoiets als multi-page formulieren)
---- Formulier met captcha
---- Captcha juist --> informatie geven (juist/niet juiste login) of inloggen.
---- Captcha fout --> Terug naar Start, verwijder sessie, mislukte poging toevoegen aan lijst.
Gewijzigd op 21/05/2015 18:18:42 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:10:46
 
Johan de wit

johan de wit

21/05/2015 18:55:55
Quote Anchor link
Ik wil het ook wel weten voor mij login pagina. :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2015 19:10:51
Quote Anchor link
Stel er is een bedrijf met 100 kantoormedewerkers. Ze hebben allemaal toegang tot internet middels hetzelfde ip adres. (het bedrijf heeft een eigen domein). Nu komen ze allemaal op jouw website. Echter is er één van de honderd die probeert het wachtwoord van zijn collega's te achterhalen. Hij gebruikt brute-force methodes. na x keer ban jij nu het ip-adres. Het hele bedrijf is nu buitengesloten van jouw website :p
 
Johan de wit

johan de wit

21/05/2015 19:15:42
Quote Anchor link
Er is ook een uitzondering toch? Bijvoorbeeld 3 IP`S krijgen toegang en buiten dat wordt allemaal geblokkeerd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2015 19:36:51
Quote Anchor link
Het enige waar je mij inziens iets mee zou kunnen is het volgende:

er wordt ingelogd met een combinatie van een mailadres en een wachtwoord.

Tel het aantal mislukte inlogpogingen per mailadres. Is er binnen een uur bijv. vijf keer geprobeerd in te loggen onder hetzelfde mailadres maar telkens met een foutief wachtwoord dan blokkeer je alleen dat account voor een uur. Je stuurt hiervan een mail naar het mailadres.

Alle andere dingen hebben geen zin of zorgen voor onterecht buitengesloten gebruikers.

Wat wel helpt:
- minimale sterkte wachtwoorden aanhouden (bijv zes karakters minimaal 1 cijfer en een hoofdletter)
- geen/weinig info verstrekken aan de client over mislukte inlogpogingen of bans (laat een hacker maar in het ongewisse of hij nu geblokkeerd is of niet)
- XSRF voorkomen: http://www.sitepoint.com/preventing-cross-site-request-forgeries/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/05/2015 19:55:02
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2015 19:10:51:
Stel er is een bedrijf met 100 kantoormedewerkers. Ze hebben allemaal toegang tot internet middels hetzelfde ip adres. (het bedrijf heeft een eigen domein). Nu komen ze allemaal op jouw website. Echter is er één van de honderd die probeert het wachtwoord van zijn collega's te achterhalen. Hij gebruikt brute-force methodes. na x keer ban jij nu het ip-adres. Het hele bedrijf is nu buitengesloten van jouw website :p

Je zou je dan ook kunnen afvragen of er niet verkeerd geautomatiseerd is. De site zou beter op een intranet kunnen staan dan wellicht.

Een check op IP is nog steeds best aardig, en als je bedrijfsnetwerk middels een vast IP op het internet zit, dan zou je deze natuurlijk kunnen whitelisten (geen limiet aan inlogpogingen).

Als security een issue is, dan neem ik aan dat de site alleen via HTTPS bereikbaar is? En na 3 loginpogingen van een non-whitelisted IP gewoon bannen voor een dag/week/whatever. Er mag volgens mij best waargenomen worden dat loginpogingen mislukken, dat hoef je toch niet onder stoelen of banken te steken? Gewoon zorgen dat alles gelogd wordt, je sterke wachtwoorden eist, en zorgt dat deze eens in de zoveel tijd veranderd worden.

Of je zou nog verder kunnen gaan en alleen logins accepteren van specifieke IP's.
 
Johan de wit

johan de wit

21/05/2015 20:02:28
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2015 19:10:51:
Of je zou nog verder kunnen gaan en alleen logins accepteren van specifieke IP's.


Wat ik bedoelde.
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

21/05/2015 23:04:27
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2015 19:10:51:
Stel er is een bedrijf met 100 kantoormedewerkers. Ze hebben allemaal toegang tot internet middels hetzelfde ip adres. (het bedrijf heeft een eigen domein). Nu komen ze allemaal op jouw website. Echter is er één van de honderd die probeert het wachtwoord van zijn collega's te achterhalen. Hij gebruikt brute-force methodes. na x keer ban jij nu het ip-adres. Het hele bedrijf is nu buitengesloten van jouw website :p


Buiten gesloten is wel vervelend. Maar ik was eigenlijk alleen van plan om met een captcha controle de login te beveiligen tegen geautomatiseerd misbruik. Alhoewel een captcha ook niet (meer) ideaal is natuurlijk.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

22/05/2015 00:08:21
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk wel een ip-adres blokkeren, indien deze van een gebied afkomstig is die sowieso niks te zoeken heeft op je website.
Indien je een website hebt voor alleen de nederlandse markt, kan je natuurlijk ook in .htaccess-bestand verschillende reeksen van ip-adressen blokkeren.

Toevoeging op 22/05/2015 00:20:18:

Ik zoek nog een CAPTCHA PHP-script. Iemand ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/05/2015 00:21:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 21/05/2015 19:55:02:
Je zou je dan ook kunnen afvragen of er niet verkeerd geautomatiseerd is. De site zou beter op een intranet kunnen staan dan wellicht.

Klopt maar het gaat om het idee

Thomas van den Heuvel op 21/05/2015 19:55:02:
Een check op IP is nog steeds best aardig, en als je bedrijfsnetwerk middels een vast IP op het internet zit, dan zou je deze natuurlijk kunnen whitelisten (geen limiet aan inlogpogingen).

Als security een issue is, dan neem ik aan dat de site alleen via HTTPS bereikbaar is? En na 3 loginpogingen van een non-whitelisted IP gewoon bannen voor een dag/week/whatever. Er mag volgens mij best waargenomen worden dat loginpogingen mislukken, dat hoef je toch niet onder stoelen of banken te steken? Gewoon zorgen dat alles gelogd wordt, je sterke wachtwoorden eist, en zorgt dat deze eens in de zoveel tijd veranderd worden.

Of je zou nog verder kunnen gaan en alleen logins accepteren van specifieke IP's.


- HTTPS miste nog in mijn rijtje :-)

Ik vind persoonlijk ip blokkeringen maar niks. Ook al is het een site die door een heel klein groepje gebruikers gebruikt wordt. Straks besluit je in de zomer van 2016 door Azië te gaan reizen (weet je nu nog niet) en dan kan je vanaf daar weer niet inloggen. Een beveiliging is tevens een belemmering helaas en dus bezint eer ge begint. Als enkel een vaste groep mensen mag inloggen dan kun je nog verificatie per SMS overwegen. (arduino boardje met GPRS shield does the trick) Je doet dan aan "two step verification".
 
Johan de wit

johan de wit

22/05/2015 11:48:43
Quote Anchor link
Paco de Wulp op 22/05/2015 00:08:21:
Je kan natuurlijk wel een ip-adres blokkeren, indien deze van een gebied afkomstig is die sowieso niks te zoeken heeft op je website.
Indien je een website hebt voor alleen de nederlandse markt, kan je natuurlijk ook in .htaccess-bestand verschillende reeksen van ip-adressen blokkeren.

Toevoeging op 22/05/2015 00:20:18:

Ik zoek nog een CAPTCHA PHP-script. Iemand ?

Hij kan nergens Nederlandse IP voor .htaccess vinden.


Toevoeging op 22/05/2015 11:50:04:

Paco de Wulp op 22/05/2015 00:08:21:
Je kan natuurlijk wel een ip-adres blokkeren, indien deze van een gebied afkomstig is die sowieso niks te zoeken heeft op je website.
Indien je een website hebt voor alleen de nederlandse markt, kan je natuurlijk ook in .htaccess-bestand verschillende reeksen van ip-adressen blokkeren.

Toevoeging op 22/05/2015 00:20:18:

Ik zoek nog een CAPTCHA PHP-script. Iemand ?

Je hebt reCAPTCHA maar dat is weer van Google.


Toevoeging op 22/05/2015 11:51:39:

Frank Nietbelangrijk op 22/05/2015 00:21:20:
Thomas van den Heuvel op 21/05/2015 19:55:02:
Je zou je dan ook kunnen afvragen of er niet verkeerd geautomatiseerd is. De site zou beter op een intranet kunnen staan dan wellicht.

Klopt maar het gaat om het idee

Thomas van den Heuvel op 21/05/2015 19:55:02:
Een check op IP is nog steeds best aardig, en als je bedrijfsnetwerk middels een vast IP op het internet zit, dan zou je deze natuurlijk kunnen whitelisten (geen limiet aan inlogpogingen).

Als security een issue is, dan neem ik aan dat de site alleen via HTTPS bereikbaar is? En na 3 loginpogingen van een non-whitelisted IP gewoon bannen voor een dag/week/whatever. Er mag volgens mij best waargenomen worden dat loginpogingen mislukken, dat hoef je toch niet onder stoelen of banken te steken? Gewoon zorgen dat alles gelogd wordt, je sterke wachtwoorden eist, en zorgt dat deze eens in de zoveel tijd veranderd worden.

Of je zou nog verder kunnen gaan en alleen logins accepteren van specifieke IP's.


- HTTPS miste nog in mijn rijtje :-)

Ik vind persoonlijk ip blokkeringen maar niks. Ook al is het een site die door een heel klein groepje gebruikers gebruikt wordt. Straks besluit je in de zomer van 2016 door Azië te gaan reizen (weet je nu nog niet) en dan kan je vanaf daar weer niet inloggen. Een beveiliging is tevens een belemmering helaas en dus bezint eer ge begint. Als enkel een vaste groep mensen mag inloggen dan kun je nog verificatie per SMS overwegen. (arduino boardje met GPRS shield does the trick) Je doet dan aan "two step verification".


Dadelijk krijg een nieuwe vraag zoals hoe kan je SMS versturen of two step verification.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.