[CakePHP] Year dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
Sam Clauw

Sam Clauw

17/01/2014 14:09:03
Quote Anchor link
Voor een attractiefiche had ik graag de velden "openingsjaar" en "sluitingsjaar" gebruikt. Beide velden, respectievelijk "opened" en "closed" genaamd, heb ik in de tabel "attractions" het type "year" toegekend. Ik ben nu bezig met de actie "add" van de controller "AttractionsController.php" uit te werken maar ik bots op een probleem bij de eerder genoemde velden.

Na de submit van het formulier krijg ik namelijk de volgende foutmelding: "Error: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Array' in 'field list'". De applicatie zoekt dus niet naar de value van de gekozen optie, maar neemt ineens de hele array van opties... Dat zal dan uiteraard ook de reden zijn waarom m'n validatieregel voor deze velden maar niet willen lukken.

Model (app/plugins/CoasterCms/Model/Attraction.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

class Attraction extends CoasterCmsAppModel {
    public $belongsTo = array(
        'AttractionType' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionType',
            'foreignKey' => 'attraction_type_id'
        ),
        'AttractionConstructor' => array(
            'className' => 'CoasterCms.AttractionConstructor',
            'foreignKey' => 'attraction_constructor_id'
        ),
        'Area' => array(
            'className' => 'CoasterCms.Area',
            'foreignKey' => 'area_id'
        )
    );

    
    public $validate = array(
        'name' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Naam is verplicht.'
        ),
        'attraction_type_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Type is verplicht.'
        ),
        'subtype' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Subtype is verplicht.'
        ),
        'area_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Themagebied is verplicht.'
        ),
        'attraction_constructor_id' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Constructeur is verplicht.'
        ),
        'opened' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Openingsjaar is verplicht.'
        ),
        'intro' => array(
            'rule' => 'notEmpty', // verplicht
            'message' => 'Intro is verplicht.'
        )
    );
}


?>


Controller (app/plugins/CoasterCms/Controller/AttractionsController.php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

class AttractionsController extends CoasterCmsAppController {
    public $helpers = array('Html', 'Form', 'Session');
    public $components = array('Session');
    
    public function add() {
        $this->set('attractionTypes', $this->Attraction->AttractionType->find('list'));
        $this->set('areas', $this->Attraction->Area->find('list'));
        $this->set('attractionConstructors', $this->Attraction->AttractionConstructor->find('list'));
        
        if ($this->request->is('post')) {
            $this->Attraction->create();
            
            if ($this->Attraction->save($this->request->data)) { // data array opslaan
                $this->Session->setFlash(__('De attractie werd succesvol toegevoegd.'));
                return $this->redirect(array('action' => 'index'));
            }

            
            $this->Session->setFlash(__('Er is een fout tijdens het toevoegen van de attractie opgetreden.'));
        }
    }
}


?>


View (app/plugins/CoasterCms/View/Attractions/add.ctp)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

echo $this->Form->create('Attraction', array(
    'type' => 'file',
    'novalidate' => true, // browser validatie
    'inputDefaults' => array(
        'label' => true,
        'div' => true
    )
));


echo $this->Form->inputs(array(
    'legend' => false,
    'name' => array(
        'label' => 'Naam'
    ),
    'attraction_type_id' => array(
        'label' => 'Type',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'subtype' => array(
        'label' => 'Subtype'
    ),
    'area_id' => array(
        'label' => 'Themagebied',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'attraction_constructor_id' => array(
        'label' => 'Constructeur',
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'opened' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Openingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y') + 1,
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'closed' => array(
        'type' => 'date',
        'label' => 'Sluitingsjaar',
        'dateFormat' => 'Y',
        'minYear' => 1954,
        'maxYear' => date('Y'),
        'empty' => 'Kies...'
    ),
    'intro' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Intro',
        'rows' => '10'
    ),
    'content' => array(
        'type' => 'textarea',
        'label' => 'Inhoud',
        'rows' => '10'
    ),
    'show' => array(
        'type' => 'radio',
        'legend' => 'Tonen op website',
        'options' => array(
            'Y' => 'Ja',
            'N' => 'Nee'
        ),
        'value' => 'Y'
    )
));


echo $this->Form->end('Opslaan');

?>


Iemand enig idee wat mij te doen staat om dit te fixen?
Gewijzigd op 17/01/2014 14:10:04 door Sam Clauw
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 19:48:53
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/01/2014 13:01:49
Quote Anchor link
Echt geen CakePHP'ers in de zaal? :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.