Calculator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 16:49:05
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben voor school bezig met een klein project in php. Ik moet daarvoor een rekenmachine via Git laten werken.
De opdracht is: Omschrijving
We gaan weer verder met de calculator. Momenteel controleert de calculator niet of je een getal bij een letter probeert op te tellen. Laten we ervoor zorgen dat onze rekenmachine dit op de juiste manier afhandelt.

Daarnaast gaan we de modulo functionaliteit toevoegen en zorgen we ervoor dat het script stopt wanneer er verkeerde input wordt ingevuld.

Opdracht
Gooi een foutmelding als de gebruiker geen geldig getal invoert.
Implementeer de module (%) operator.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$operator
= readline ("welke operatie wil je uitvoeren (+, -, %)" . PHP_EOL);
$getal1 = readline ("Eerste getal" . PHP_EOL);
$getal2 = readline ("Tweede getal" . PHP_EOL);
if ($operator === "%") {$operator = false;
  echo $getal1 % $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen geldige operatie" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "+") {
  echo $getal1 + $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "ongeldig" . PHP_EOL;
}

if ($operator === "-") {
  echo $getal1 - $getal2 . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

if ($operator) {
    echo "geen getal" . PHP_EOL;
}
else {
  echo "geen nummer" . PHP_EOL;
}

?>


Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen zoals gevraagd wordt in de opdracht?
Gewijzigd op 10/03/2021 16:54:01 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 10:04:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 16:51:42
Quote Anchor link
Voor de invoercontrole kan je dit gebruiken:
is_numeric


Misschien dat je aan de hand van de opdracht een komma even moet replacen naar een punt.
We schrijven 2,5 maar de computer herkent alleen 2.5 als getal.
Gewijzigd op 10/03/2021 16:53:27 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

10/03/2021 19:15:13
Quote Anchor link
Volgens mij krijg je bij elke operator minimum 3 meldingen.
Ik zou dus eerder kiezen voor switch om de keuze te maken van operator.
Later ook eenvoudiger uit te breiden voor delen, vermenigvuldigen, ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2021 19:53:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(...) { // optellen
    ...
}
else if(...) { // aftrekken
     ...
}
else if(...) { // modulo
     ...
}
else  { // geef een foutmelding
    ...
}

?>


Of zoals Jan aandraagt een switch gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch ($operator) {
    case
'+': // optellen
        ...
        break;
    case
'-': // aftrekken
        ...
        break;
    case
'%': // modulo
        ...
        break;
    default:
// geef een foutmelding
        ...    
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2021 20:18:32
Quote Anchor link
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.
 
Jaap Duijn

Jaap Duijn

10/03/2021 21:59:33
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, het heeft inderdaad gewerkt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2021 08:30:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 10/03/2021 20:18:32:
Persoonlijk vind ik een switch() inderdaad eleganter, omdat dit beter leesbaarder is.

Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/03/2021 18:18:23
Quote Anchor link
Ward van der Put op 11/03/2021 08:30:12:
Persoonlijk vind ik match eleganter. ;-)


Ziet er wel goed uit inderdaad maar opgelet: dit kan alleen met (vanaf) PHP versie 8.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/03/2021 11:15:24
Quote Anchor link
Wat een fantasieloze opdracht, het lijkt wel gekopieerd uit een C handleiding. Vooral die keuze dat het programma moet stoppen bij verkeerde invoer. Het nodigt uit tot een meer recalcitrante uitwerking...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= readline('Welke som wil je uitrekenen?' . PHP_EOL);
$lengte = strlen($string);
$tekens = [' ', '0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0',
  '(', ')', '+', '-', '*', '/', '%'];
$berekening = '';
for ($i = 0; $i < $lengte; $i++) {
  $karakter = $string[$i];
  if (in_array($karakter, $tekens)) {$berekening .= $karakter;}
}

try {
  $uitkomst = eval('print ' . $berekening . ';');
  print 'De uitkomst van ' . $berekening . ' is ' . $uitkomst;
}
catch (Throwable $e) {
  print 'Kan berekening ' . $berekening . ' niet uitvoeren';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.