Captcha werkt niet meer??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 17:57:46
Quote Anchor link
Beste Webmasters,

Ik gebruik al jaren dezelfde script voor mijn CAPTCHA en altijd al met succes eigenlijk nooit problemen tot van de week....Niks geupload, niks veranderd.... Wie kan mij helpen ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();

// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';

// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5

$chars = 5;

// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 150;
$Height = 50;

// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}


// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);

// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);

// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);

// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);

// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);

// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);

// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);

// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



Opgeroepen d.m.v.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for='AntiSpam'><img src='captcha.php' /></label>



Kan iemand mij helpen of heeft iemand een idee hoe het in ene kan veranderen??
Gewijzigd op 01/05/2015 17:58:24 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:21:31
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 19:19:15
Quote Anchor link
Wat gaat er precies mis.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 19:31:22
Quote Anchor link
De aangemaakte afbeelding word niet meer weergegeven sinds begin van deze week. Terwijl er deze week geen aanpassingen zijn gedaan aan de bestanden...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 20:04:51
Quote Anchor link
Mogelijk is er iets mis met je GD library of de paden naar je fonts?

Haal je Content-Type header weg zodat je eventuele foutmeldingen kunt zien.

Zet ook het melden en weergeven van fouten aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Voeg de hierboven beschreven wijzigingen door in captcha.php en roep vervolgens dit bestand rechtstreeks aan.

Welke foutmelding(en) krijg je dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 20:59:17
Quote Anchor link
Ik heb bovenstaand script overgenomen en ook hier geen plaatje.
Precies gedaan wat Thomas zei en dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GIF87a?2?2|???Df??????tv?4V???????\z?t??F????\f???L^???4Z?????????B????Tf????|????????,R?Tr?|??dr?>????4N?,J?????Tj?DZ???????DV????Ln?t~????t???????????????? 6|???|z????lz?dj?L^??????lr???????????DZ??????????<??O???,5xK? ?? "g!?zT??G ?B???E*#SD?9?YcQ?p????+.?nl??&?<???@? 5@2????B??1????\<??K??? R?H?>??k?p? W?R??q??-?0 ?? ??qS?E |?D?2i?xa???2r?R???-aL?? d??e??7??_??OJl?D?K????S ??;? ?o?soL?0<??s?X?3 <?????vP%U?@??B??(1?96?H Rq?7d??8???q}N%?5?F?YK?D ??? ?9?C?S?F??7??E$??!D????s? ?YP$??xD????"?[B??` y??? *?k?????6t?)????Z?[? @4 F0?6c8!?????0?? ???(a??? ?G ax ??U-!pT ?J*?8y@???I?b?N????- <?N?8??T@?\?Y?Sh???p???sP!?0l?xLK??3*X 'N(0p? ?JE,B??=? ?9???P?B ??S?C?%1Q??H`AV !8????@g?P@??+lay??z?7?a a Ery-* ???s6???!???Y$??5d+}k????@MQAw?qA(??7????&?? PE1???@?A?q??Pm?7J??"g&??sG??J?##A#?N?X?(???.?@a|??0Z?@??)?)????? 58??2'h?? ??5?4`?y????G?DHK?????5 @)D?&?acax?/8??"?Kd??M???0l+,,-lA????TxB?1M??????Od??x08u??g???|5?? +uQ?]?X?-?J?y?`c??Bx?p c8???_?B?Fd????p?k???"?'??S?mc??By/?]????d ?a ??(1?`??b??-???????=?o!r?Nps????? {??Y?w;<????^m?pq?#%?^??X?:d??? f?V?*?X?6?X?JO0??+1??+|???#,o~#T?+???J?_??J?H)s?5?????G0? %??|??~'??9?H??B?,?C?Y??;?\&4l?<?6s90 ??? ??:s??6?=WX?h??s?^??<??i???c;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 21:53:29
Quote Anchor link
Je probeert text te concateneren aan een variabele die nog niet bestaat (regel 24).

Ininitialiseer deze tussen regel 21 en 22 op de lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 22:06:21
Quote Anchor link
@Thomas: Dat had ik reeds al gedaan.
 
Aad B

Aad B

01/05/2015 23:12:20
Quote Anchor link
Is je font nog wel beschikbaar?
$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

Toevoeging op 01/05/2015 23:22:10:

Het script werkt (direct aangeroepen) prima. Wel even een ander bij mij beschikbaar font gebruikt:
'/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf';
PHP hier is 5.4.39 en Apache 2.0
Wel zoals eerder opgemerkt door Thomas een notice: Undefined variable: randomnr in /var/www/test/httpdocs/testgif.php on line 24.
Mogelijk breekt dat af bij jou hoster die misschien (sinds kort) deze notice niet (meer) accepteert. Dus ook even doen wat Thomas aangeeft.
Gewijzigd op 01/05/2015 23:31:22 door Aad B
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 04:23:05
Quote Anchor link
Heb alles nagekeken wat jullie vertelden en uiteindelijk was het toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>


Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de hulp! Hij is weer gefixt!
 
Aad B

Aad B

02/05/2015 13:51:19
Quote Anchor link
==>> Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?
Komt waarschijnlijk omdat je hoster een update heeft uitgevoerd en waarbij de vroegere notice nu een error is en je script stopt. Het is handig om de versies bij je hoster in de gaten te houden om bijvoorbeeld bij dit soort acties te achterhalen wat er gebeurt is. Helaas zijn er veel hosters die zonder enige aankondiging systeemchanges doorvoeren.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 15:52:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad vreemd maar dit is niet het enige waar ik zojuist tegenaan ben gelopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    $path = "images/winkel/".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];
    $afbeelding= "".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];

if($afbeelding == "") {
        }else{
copy($HTTP_POST_FILES['afbeelding']['tmp_name'][0], $path);

$filesize1=$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['size'][0];

if($filesize1==0) {
$userErrors[] = "Kon afbeelding niet uploaden!<br>";
}


Dit werkt ook niet meer als ik deze code verwijder kan ik rustig mijn artikel toevoegen via PHP en MYSQL maar emt dit stukje code breekt hij me code af.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 16:08:26
Quote Anchor link
HTTP_POST_VARS is vanaf PHP versie 4.1.0 al deprecated (staat op de lijst om uitgefaseerd te worden; wordt niet meer officieel ondersteund).

Tijd voor een code revisie.

Ook zou je kunnen nakijken / navragen (bij je host) of je PHP versie recent is veranderd. En tis niet erg gebruiksvriendelijk dat dit zonder enige aankondiging gebeurt inderdaad.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 16:11:58
Quote Anchor link
Oke begrijp ik, meteen aan de slag maar. Ik ga inderdaad met mijn hostingsbedrijf bellen want dit is zoals je zegt niet gebruiksvriendelijk.

Bedankt voor je hulp!
 

02/05/2015 23:46:19
Quote Anchor link
Gebruiksvriendelijk? Jij als programmeur moet het bijhouden en geen oude shit gebruiken. Refactoren dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:51:00
Quote Anchor link
Zelfs al was de code up-to-date is er nog steeds geen enkele garantie dat alles werkt / blijft werken op het moment dat je host out-of-the-blue besluit webservers te upgraden. Je argument gaat dus niet helemaal op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.