Case-Insensitive array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:32:29
Quote Anchor link
Hoe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] == $sort) {
        return true; } }

?>


Kan ik in dit voorbeeld $sort case-insensitive maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 07:36:28
 
No One

No One

14/01/2013 10:36:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if ($found[$i] === $sort) {
        return true; } }

?>


=== dus...dan moet ie precies het zelfde zijn :)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Nee ik bedoel iets anders

Voorbeeld:

Als $found[$i] = "Naam:" dan returned die True (omdat dat de eerste waarde is in de array)
Maar als $found[$i] = "NaAM:" dan wil ik ook dat die true returned
Maar er is geen "NaAM:" in de array wel "Naam:"

Ik hoop dat u begrijpt waar ik heen wil
 
No One

No One

14/01/2013 10:44:04
Quote Anchor link
ah ja ik las sensitive en niet insensitive :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sortA
= array("Naam:", "Naam", "Achternaam", "Voornamen:", "Adres:", "Telefoon:", "Geboortedatum:",
                "E-mail:", "Werkervaring:", "Opleidingen:", "Cursussen:", "Taalvaardigheid:",
                "Hobby’s:");

foreach ($sortA as $sort) {
if (strtolower($found[$i]) == strtolower($sort)) {
        return true; } }

?>


dan zo :)
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 10:48:58
Quote Anchor link
Wat is mis met in_array()?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 10:50:05
Quote Anchor link
ok Thanks man!

Toevoeging op 14/01/2013 10:56:35:

- Mark - op 14/01/2013 10:48:58:
Wat is mis met in_array()?


if (in_array(strtolower($found[$i]),strtolower($sortA))) {

strtolower werkt niet op array
 
No One

No One

14/01/2013 10:59:08
Quote Anchor link
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:07:37
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 10:59:08:
@Francoi: http://php.net/array_map. zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA


Bedoelt u die: http://php.net/manual/en/function.array-map.php?

zet de functie op strtolower en de tweede op $sortA
Ik weet niet precies wat je daar mee bedoelt
Zo (niet): if (strtolower(in_array($found[$i],$sortA))) { ?
 
No One

No One

14/01/2013 11:16:49
Quote Anchor link
die link is EXCACT het zelfde, alleen is de notatie anders...ja dus...

if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) { <- zo dus...

een tip: krijg een beetje feeling voor de programmeertaal...het is niks voor niks een vorm van logica..
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:22:07
Quote Anchor link
Je hoeft het in dit geval ook niet case-insensitive te maken of wel? Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is? Ik neem aan dat $found[$i] een waarde is die je netjes wilt weergeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $value
= ucfirst(strtolower($found[$i]));

    if(in_array($value, $sortA)){

        // Doe je ding.
    }

?>
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:35:04
Quote Anchor link
@No One

Sorry maar dat werkt niet, (geen foutmelding)
Ja de feeling word per dag beter hoor, met name door zo'n forum als deze

@Mark
Je array bevat alleen maar waardes waarvan de eerste letter een hoofdletter is?

Dat heb ik gewoon zo gedaan met de 1e letter als hoofdletter, maar eigenlijk wil ik
, case-insensitive, erop toepassen zodat ik niet een einde lange array moet maken met
alle combinaties in hoofdletters
Gewijzigd op 14/01/2013 11:35:32 door Francoi gckx
 
- Mark -

- Mark -

14/01/2013 11:40:24
Quote Anchor link
Dan is het al helemaal geen probleem. Gewoon alles in je array met kleine letters schrijven. Dan hoef je alleen maar strtolower over $found[$i] te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    if(in_array(strtolower($found[$i]), $sortA)){
        
        // Doe je ding.
    }

?>
Gewijzigd op 14/01/2013 11:40:53 door - Mark -
 
No One

No One

14/01/2013 11:42:00
Quote Anchor link
@Francoi: met feeling bedoel ik meer zelf fouten weten op te lossen :P
if (strtolower(in_array($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {

hierin heb ik dus een fout gemaakt...niet handig, maar ik weet hem op te lossen door logica toe te passen: ik ga de buitenste haakjes nemen..en dan ga ik steeds verder naar binnen (met een editor als Aptana, die kleurtjes toepast en aangeeft welk haakje bij welke hoort, kom je al heel snel bij de fout)

in dit geval zie ik trouwens door even te kijken dat ik strtolower en in_array moet omdraaien
if(in_array(strtolower($found[$i],array_map('strtolower', $sortA)))) {
 
Francoi gckx

Francoi gckx

14/01/2013 11:51:00
Quote Anchor link
@Mark
Bedankt, maar ik ga voor die van No One want die ziet er iets leuker uit:)

@No One
Je had 1 haakje verkeerd staan zodat het leek of strtolower 2 parameters had:)

Bedankt allebei voor de snelle reacties
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.